adidas - Runtastic personvernerklæring

 

 

Denne personvernerklæringen (“erklæringen”) beskriver hvordan vi innhenter, bruker og beskytter (kalt “behandler” i denne erklæringen) personopplysningene dine for å kunne levere tjenesten adidas Runtastic. Se også adidas' retningslinjer for personvern og Runtastics retningslinjer for personvern for alle tjenester du eventuelt benytter fra adidas eller Runtastic.

 

1. CONTROLLERS

adidas

 

Runtastic

De adidas-behandlingsansvarlige adidas AG, adidas Business Services B.V.,  og adidas Norge AS: Henrik Ibsens Gate 60, Oslo, 0255, Norway.

Det lokale adidas-datterselskapet som behandler kjøpet ditt på nettstedet vårt har ansvaret for behandling av personopplysningene dine når du bestiller fra nettbutikken, i forbindelse med behandling av kjøpet.

 

Runtastic GmbH: Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching, Østerrike (“Runtastic”) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. DATAINNHENTING OG FORMÅL

Når du oppretter en konto hos oss – adidas og/eller Runtastic (omtalt som “vi”), innhenter og bruker vi disse opplysningene for å levere tjenester til deg i henhold til en “grunnleggende profil”:

 

 • Navn (fornavn, etternavn, initialer)
 • Kjønn
 • Fødselsdato
 • E-postadresse
 • Land
 • Språkvalg


For å levere premium-tjenester, inkludert produktanbefalinger, låse opp fordeler, personlig tilpassing og skreddersydde tjenester, innhenter og bruker vi disse dataene for å levere deg tjenester i henhold til en "avansert profil".

 

Informasjon knyttet til:

 • geografiske data
 • trening
 • preferanser
 • deltakelse
 • samlede bestillingsdata
 • tilknyttede kontoer og enheter
 • abonnementer
 • Kampanjestatusinformasjon

En komplett liste finnes i Vedlegg 1.

 

3. DATADELING OG TILKNYTTEDE KONTOER

 

For å levere tjenester fra adidas og Runtastic vil personopplysninger du gir til enten adidas eller Runtastic deles mellom adidas og Runtastic. Vi vil kun koble sammen adidas- og Runtastic-kontoene dine etter at du har samtykket til dette.

 

4. BRUK AV PERSONOPPLYSNINGENE DINE

 

Vi bruker personopplysningene dine som beskrevet over for å kunne utføre følgende:

 

 • Opprette en profil for deg for å skape en personlig opplevelse – vi ønsker å sikre at du får størst mulig glede av produktene våre, og at vi leverer produktinformasjon som er relevant for deg;
 • Behandling av bestillingen din – vi vil sørge for at du får det du bestilte (det kan blant annet innebære kredittvurdering);
 • Formidling av relevant markedføringsinformasjon til deg – hvis du har sagt ja til å motta markedsføringsinformasjon fra oss – vi ønsker å sikre at vi bare sender deg informasjon som du kan være interessert i;
 • Forbedring av produktene og tjenestene våre – vi ønsker å sikre kontinuerlig forbedring av produktene og tjenestene våre, slik at du stadig vil være fornøyd med oss.

 

5. Lagring av personopplysningene dine

 

Personopplysningene dine lagres i følgende tid:

adidas

 

Runtastic

Varigheten til den perioden du mottar tjenester fra oss (så lenge du er logget inn) og 18 måneder etter siste innlogging.

Vi anonymiserer personopplysningene dine etter 18 måneders inaktivitet.

 

Personopplysningene dine slettes etter forespørsel, eller etter at vi har oppfylt våre kontraktsmessige eller juridiske forpliktelser.

Vi beholder registreringen av slettingen i 12 måneder etter sletting av dataene dine.

 

6. JURIDISK GRUNNLAG FOR BEHANDLING

Dette er det juridiske grunnlaget vi baserer oss på for å behandle personopplysningene dine som beskrevet i denne erklæringen:

 

 • Ditt samtykke: ved å registrere deg og opprette konto hos adidas eller Runtastic godtar du at vi kan bruke oppgitte personopplysninger til de angitte formålene i henhold til denne erklæringen og retningslinjene våre for personvern;
 • Kontraktsmessige forpliktelser: for å oppfylle våre kontraktsmessige forpliktelser til å levere tjenester og produkter til deg;
 • Etterlevelse av lover: for å følge juridiske forpliktelser i henhold til gjeldende lover;
 • Legitime interesser: for å drive og forbedre virksomheten vår behandler vi også personopplysningene dine etter legitime forretningsinteresser, for eksempel ved å sende deg markedsføringsinformasjon, og til forskning og utvikling.

 

7. UTØVELSE AV RETTIGHETENE DINE

 

Hvis du ønsker informasjon om innhenting og behandling av personopplysningene dine, å få tilsendt en kopi av personopplysningene dine eller å endre eller slette personopplysningene dine, eller dersom du har innvendinger til behandlingen av personopplysningene dine som beskrevet over, eller har spørsmål eller klager knyttet til hvordan vi innhenter og bruker personopplysningene dine, kontakt oss på følgende e-postadresse.

 

DataProtection@adidas-Group.com                           * dataprotection@runtastic.com

 

Du har rett til å sende inn en klage til dine lokale personvernsmyndigheter hvis du mener at vi ikke fullt ut har respektert dine rettigheter eller oppfylt våre forpliktelser i henhold til gjeldende personvernlover.

 

8. PERSONVERNANSVARLIG

adidas

 

Runtastic

adidas AG

Dr. Falk Böhm

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach | Tyskland

 

* DataProtection@adidas-Group.com                          

 

Runtastic GmbH

Martin Grossberger

Pluskaufstraße 7

4061 Pasching | Østerrike

 

* dataprotection@runtastic.com

 

 

VEDLEGG  1

 

adidas deler med Runtastic:

 

Runtastic deler med adidas:

Tilknyttede kontoer hos sosiale medier: f.eks. Google+, Yahoo, Facebook, VK (ja/nei)

Abonnementsopplysninger: f.eks. Medlem, statusendring, premium-type, varighet, kjøpssted, startdato, sluttdato

Preferanser: f.eks. Tillatelse til at adidas kan kontakte deg (Ja/Nei), Interesse: kategorier (f.eks. basketball, løping), merkevarer (f.eks. NEO Label, Y-3, adidas Originals), ytterligere preferanser (f.eks. herreprodukter, nye produkter)

Samlede bestillinssdata: f.eks. gjennomsnittlig bestillingsverdi, tidspunkt og hyppighet, kategorier, beregning av hensikt om å kjøpe, interesse for kategorier som for eksempel "fotball", nettsurfing, salg

Gruppedeltakelse: f.eks. adidas Runners, Run for the Ocean

Event-deltakelse: f.eks. adidas Runners - sted, distanse, dato

Kampanjestatusinformasjon: f.eks. fremdrift i premium-brukerreisen

 

Ytterligere geografisk informasjon: f.eks. by, delstat og/eller provins

Mål: høyde og vekt

Preferanser: innhold, kanaler, måleenheter

Aktivitetsnivå: f.eks. adidas Runners-nivå

Treningsmål og -planer: f.eks. skrittmål, vektmål, kalorimål, distansemål

Grunnleggende treningsstatistikk og -trender: f.eks. månedlig treningsstatistikk per idrettstype, rekorder, adidas Runners-statistikk og poeng

Abonnementsopplysninger: f.eks. premium-status, startdato, varighet

Tilknyttede enheter og kontoer: f.eks. Garmin, Fitbit, Facebook, Twitter, Google

Skoinformasjon: f.eks. merke, modell, farge, størrelse, distanse

Gruppedeltakelse: f.eks. adidas Runners, Run for the Ocean

Event-deltakelse: f.eks. adidas Runners - sted, event, distanse, dato, deltatt

Kampanjestatusinformasjon: f.eks. fremdrift i premium-brukerreisen