Personvernerklæring

gyldig per 2. oktober2019

 

1.    Hvilken informasjon finner du i denne personvernerklæringen?. 1

2.    Hvem er adidas-Behandlingsansvarlige?. 1

3.    Hvem er Personvernombud for de adidas-behandlingsansvarlige?. 1

4.    Hvilke Personopplysninger samler og bruker adidas (Personopplysningskategorier)?. 1

5.    Hva gjør adidas med Personopplysningene dine og hvorfor (Formål, Behandling, uridisk grunnlag)?  1

a.    NETTSTED (ADIDAS-DOMENE) BETJENING OG BRUK AV APPEN.. 1

b.    DOMENE- OG NETTVERKSSIKKERHET OG BRUKERAUTENTISERING.. 1

c.     FELLES INNLOGGINGSOPPLYSNINGER TIL ALLE ADIDAS-PLATTFORMER – BRUKEROPPLEVELSE  1

d.    SALG AV ADIDAS-PRODUKTER – ONLINE- OG OFFLINE-BESTILLING. 1

e.    DETEKSJON AV BETALINGSBEDRAGERI 1

f.     PRODUKTLEVERANSE. 1

g.    ELEKTRONISK LEVERANSESPORING. 1

h.    FORRETNINGSDRIFTANALYSE. 1

i.     KUNDESERVICE. 1

j.     PERSONTILPASSEDE MARKEDSFØRINGSMELDINGER PÅ E-POST (nyhetsbrevpåmelding) 1

k.    PERSONTILPASSEDE MARKEDSFØRINGSMELDINGER PÅ E-POST (via eksisterende kontrakt) 1

l.     MÅLRETTEDE MELDINGER PÅ TREDJEPARTS REKLAMEPLATTFORMER.. 1

m.       CREATORS CLUB-MEDLEMSKAPSADMINISTRASJON – DER DET ER RELEVANT. 1

n.    REGISTRERING FOR PRIVATE ARRANGEMENTER.. 1

o.    REGISTRERING FOR ÅPNE ARRANGEMENTER.. 1

p.    PRODUKTUNDERSØKELSE OG -UTVIKLING. 1

q.    RETTSPLIKT - SAMARBEID MED RETTSHÅNDHEVELSES- OG TILSYNSMYNDIGHETER (INKLUDERT DOMSTOLER) 1

r.     INNSAMLING AV INFORMASJON OM ENHETEN DIN PÅ NETTSTEDET VÅRT VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER, PIKSLER, TAGGER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER (også kjent som «Varsel om informasjonskapsler») 1

s.     INNHENTING AV BRUKERGENERERT INNHOLD (UGC) FRA SOSIALE MEDIER.. 1

t.     PUSH-MELDINGER (kommunikasjon i app) 1

6.    Hva gjør adidas når vi overfører Personopplysningene dine utenfor EU/EØS-området?. 1

7.    Hvordan sikrer vi Personopplysningene dine?. 1

8.    Hva er dine rettigheter og hvordan kan du utøve dem?. 1

9.    Spørsmål, klager og støtte – hvem og hvordan kan du komme i kontakt med dem?. 1

10.      Oppdateringer og varsel om oppdateringer. 1

11.      adidas-Databehandlere. 1

1.         Hvilken informasjon finner du i denne personvernerklæringen?

Denne Personvernerklæringen forteller deg hvordan informasjon som vi kan bruke til å identifisere deg direkte eller indirekte («Personopplysninger») samles inn og behandles mens du nettsurfer på https://www.adidas.no samt når du samhandler med våre forskjellige plattformer og portaler, inkludert adidas-appen, ved bruk av dine Personopplysninger.

Denne Personvernerklæringen gir deg informasjon om:

 • adidas-Behandlingsansvarlige,
 • Personvernombudet,
 • de forskjellige typene Personopplysninger vi behandler («Personopplysningskategorier»)
 • hvorfor og hvordan vi bruker dine Personopplysninger («Formål», «Behandling», «Juridisk grunnlag»),
 • hvor lenge personopplysningene dine lagres («Lagringsperiode»),
 • andre mottakere av Personopplysningene dine («Mottakere»),
 • overføring av dine Personopplysninger til utenfor EU/EØS-området («Internasjonal dataoverføring») 
 • dine rettigheter i henhold til EUs Personvernforordning («GDPR») og gjeldende lokale lover, og
 • automatiserte beslutningstakingsteknologier som brukes av oss og hvordan de fungerer (der det er nødvendig).

2.         Hvem er adidas-Behandlingsansvarlige?

Dette er de adidas-behandlingsansvarlige som er ansvarlige for å beskytte dine Personopplysninger og overholde GDPR og nasjonale lover og forskrifter som regulerer bruken av dine Personopplysninger. Sammen bestemmer de hvordan dine Personopplysninger brukes av adidas til de formål som er beskrevet i adidas’ Personvernerklæring («Felles behandlingsansvarlige»).

 • adidas AG - Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Tyskland («adidas AG»)
 • adidas Business Services GmbH - Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Tyskland
 • adidas Norge AS - Henrik Ibsens Gate 60, Oslo, 0255, Norge («Lokalt selgende enhet»)

Med formålet

 • Salg av adidas-produkter – online- og offline-bestilling
 • Produktundersøkelse og -utvikling

de juridiske enhetene nedenfor utgjør Felles behandlingsansvarlige:

 • adidas AG
 • adidas International Trading AG - Am Platz 10, 6039 Root D4, Sveits
 • Lokalt selgende enhet

3.         Hvem er Personvernombud for de adidas-behandlingsansvarlige?

DataProtection@adidas.com

Global Privacy | Data Protection Officer

adidas AG

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach

Tyskland

4.         Hvilke Personopplysninger samler og bruker adidas (Personopplysningskategorier)?

Dette er Personopplysningskategoriene vi samler inn fra deg direkte eller indirekte:

Identitetsinformasjon – inkluderer: navn [fornavn, etternavn, initialer], fødselsdato, e-postadresse, unikt kundeidentifikasjonsnummer (inkludert ditt Creators Club-medlemsnummer), kallenavn, passord, sosiale medie-identifikatorer og informasjon som gis oss via din Facebook- eller Runtastic-konto, ditt enhetsfingeravtrykk, og gavekortkoder som du er blitt tildelt. Vi bruker disse opplysningene til å verifisere din identitet.

Kontaktinformasjon - inkluderer: ditt telefonnummer, post- og fakturaadressa, e-postadresse, Messenger-ID, brukernavn i sosiale medier, alle andre kommunikasjonskanaler du har brukt til å kontakte oss for mer informasjon. Vi bruker disse opplysningene til å kontakte deg av forskjellige grunner.

Stedsinformasjon - inkluderer: ditt bosted, nåværende innloggingssted [IP-adresse], GPS-plassering (hvis du ønsker å dele denne med oss, f.eks. via innstillingene i den mobile enheten din), eller det spesifikke adidas-nettstedet som du har besøkt som kan gi oss informasjon om hvor du er. Vi bruker disse opplysningene til å hjelpe deg å finne det du ser etter på det stedet der du er.

Størrelsesinformasjon - inkluderer: skostørrelse, klesstørrelse, høyde, vekt, bryst, midje, hofte, indre benlengde, kroppsform, hæl-til-tå-mål. Vi bruker disse opplysningene til å forsikre oss om at utstyret ditt passer.

Kjøpsinformasjon - inkluderer: din betalingsinformasjon (kredittkortnummer), betalingsrisikoprofil, (stilt til disposisjon for oss av vår betalingsrisikoløsning), handlekurv (dine bestilte varer), leveringsadresse, post- og fakturaadresse, kunde- og bestillingsnummer, kjøpshistorikk hos adidas, transaksjons-ID, og alle andre opplysninger i forbindelse med kjøpet ditt. Vi bruker disse opplysningene til å fullføre din bestilling på adidas-nettsider og i adidas-apper, i adidas-butikker og på andre salgsplattformer.

Adferds- og profilinformasjon- inkluderer: din shoppinghistorikk, ting på ønskelisten din, nettsurfeadferd, nettsurfeinnstillinger, shoppinginstillinger, utførte handlinger i butikken, din treningshistorikk, produktanmeldelser, samhandlinger med oss i sosiale medier, og all annen informasjon vi har om deg som kunde for å lære deg bedre å kjenne, inkludert «Gruppeinformasjon». Vi bruker disse opplysningene til å bli bedre kjent med deg som kunde, slik at vi kan sende deg markedsføringsmeldinger som kun inneholder produkter og tjenester som vi tror du vil være interessert i.

Gruppeinformasjon – inkluderer: informasjon som du har oppgitt når du deltar på forskjellige adidas-arrangementer og -grupper, enten som lagmedlem, deltaker eller som promotor for arrangementene våre, inkludert for eksempel: bilder, videoer, kallenavnet ditt, laget ditt, interessene og preferansene dine, dine tilbakemeldinger, lederoversikter, arrangementsdeltakelse, grupper du blir med i og registreringsinformasjon. Vi bruker disse opplysningene til å organisere arrangementer og grupper, og til å få bedre kjent med deg som kunde.

Sosiale medier-informasjon – inkluderer: informasjon som vi har samlet inn fra din samhandling med oss i sosiale medier-kanaler som Facebook, Instagram, Google, etc., inkludert: all sosiale medier-informasjon som er offentlig tilgjengelig slik som dine brukernavn, samhandlinger i sosiale medier og offentlige innlegg, dine «liker» og andre reaksjoner, dine koblinger i sosiale medier, dine offentlige bilder, eller bilder du sender til oss ved å nevne oss eller følge våre innlegg i sosiale medier ved bruk av «handles» eller «hashtags». Vi innhenter slik informasjon fra det sosiale medie-nettverket (f.eks. Facebook, Snapchat, Instagram, etc.) direkte eller indirekte gjennom tredjepartsbyråer vi har avtaler med.

Enhetsinformasjon – inkluderer: Informasjon om enheten eller nettleseren din som gir oss informasjon om nettsurfeadferden din eller hvordan du bruker enheten. Informasjon om enheten din samles inn av appen vår, og nettleserinformasjonen samles inn av våre informasjonskapsler, tags, og piksler. Dette er ofte nødvendig av sikkerhetsgrunner. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til: IP-adresse, dato og klokkeslett for besøket, hvor lenge du var på nettsidene våre, den henvisende URL-en, (hvis du kom til nettstedet vårt fra et annet nettsted eller fra en annonse), hvilke sider du besøkte på nettstedet vårt, nettlesertypen din, enhetstype, versjoner, operativsystem.

Aktivitetsinformasjon - inkluderer: treningsdata (for eksempel start- og sluttider for treninger, aktivitetstype, sportskategorier), sensordata (for eksempel: skrittmål, varighet, tempo, avstand, kalorier, puls, RunScore og hastighet), og andre data som er relaterte til din trenings-app. Vi bruker disse opplysningene til å hjelpe deg med å forbedre prestasjonsmålene dine og forbedre brukererfaringene dine og identifisere hvilke produkter som kan være de beste for deg basert på dine treningsmønstre.

Korrespondanse – inkluderer: konversasjoner vi har når du kontakter kundeservice, de e-postene du skriver til oss om våre produkter eller tjenester, klagene du retter til oss via post, e-post, faks, eller telefonisk, notater vi har gjort om tilbakemeldingene dine, oppringninger til deg fra vår kundeservice, og all annen kommunikasjon mellom deg og adidas-personell. Vi registrerer alle samtaler til vår kundeserviceavdeling for å sikre kvaliteten på servicen.

Informasjon om preferanser - inkluderer: foretrukket språk, innloggingssted, ting på ønskelisten din, foretrukket leveringsadresse, nettsurfepreferanser, vår korrespondanse med deg, dine anmeldelser av adidas-produkter. Vi bruker disse opplysningene for å gjøre brukeropplevelsen bedre for deg når du besøker og/eller handler på våre nettsteder og i våre apper.

Creators Club-informasjon – inkluderer: Unik Medlemsidentifikator (medlems-ID), datoen du ble medlem, butikk-ID (hvis du registrerte deg i en detaljvarehandel), kilde-ID, land og merkevare for det opprinnelige medlemskapet ditt, medlemskapspoeng, aktivitetshistorikk, belønningshistorikk, medlemskapskuponger forbundet med medlemmer. All informasjonen som er oppgitt her vil bli lagret så lenge du er et Creators Club-medlem. 

5.         Hva gjør adidas med Personopplysningene dine og hvorfor (Formål, Behandling, uridisk grunnlag)?

Formål - uridisk grunnlag

 1. NETTSTED (ADIDAS-DOMENE) BETJENING OG BRUK AV APPEN - Berettiget interesse
 2. DOMENE- OG NETTVERKSSIKKERHET OG BRUKERAUTENTISERING - Berettiget interesse
 3. FELLES INNLOGGINGSOPPLYSNINGER TIL ALLE ADIDAS-PLATTFORMER – BRUKEROPPLEVELSE - Berettiget interesse
 4. SALG AV ADIDAS-PRODUKTER – ONLINE- OG OFFLINE-BESTILLING  - Gjennomføring av kontrakten
 5. DETEKSJON AV BETALINGSBEDRAGERI - Gjennomføring av kontrakten
 6. PRODUKTLEVERANSE - Gjennomføring av kontrakten
 7. ELEKTRONISK LEVERANSESPORING - Samtykke
 8. FORRETNINGSDRIFTANALYSE - Berettiget interesse
 9. KUNDESERVICE - Berettiget interesse
 10. PERSONTILPASSEDE MARKEDSFØRINGSMELDINGER PÅ E-POST (nyhetsbrevpåmelding) - Samtykke
 11. PERSONTILPASSEDE MARKEDSFØRINGSMELDINGER PÅ E-POST (via eksisterende kontrakt) - Berettiget interesse
 12. MÅLRETTEDE MELDINGER PÅ TREDJEPARTS REKLAMEPLATTFORMER - Samtykke
 13. CREATORS CLUB-MEDLEMSKAPSADMINISTRASJON – DER DET ER RELEVANT - Gjennomføring av kontrakten
 14. REGISTRERING FOR PRIVATE ARRANGEMENTER - Gjennomføring av kontrakten
 15. REGISTRERING FOR ÅPNE ARRANGEMENTER - Berettiget interesse
 16. PRODUKTUNDERSØKELSE OG -UTVIKLING - Berettiget interesse
 17. RETTSPLIKT - SAMARBEID MED RETTSHÅNDHEVELSES- OG TILSYNSMYNDIGHETER (INKLUDERT DOMSTOLER) - Rettsplikt
 18. INNSAMLING AV INFORMASJON OM ENHETEN DIN PÅ NETTSTEDET VÅRT VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER, PIKSLER, TAGGER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER (også kjent som «Varsel om informasjonskapsler») - Berettiget interesse | Samtykke
 19. INNHENTING AV BRUKERGENERERT INNHOLD (UGC) FRA SOSIALE MEDIER - Gjennomføring av kontrakten
 20. PUSH-MELDINGER (kommunikasjon i app) - Berettiget interesse

I denne seksjonen forklarer vi:

 1. Når og hvorfor vi trenger Personopplysningene dine («Formålet»)?
 2. Hva som lar oss bruke dine Personopplysninger («Rettslig grunnlag»)?
 3. Hva gjør vi med Personopplysningene dine («Behandling»)?
 4. Hvilke av Personopplysningene dine trenger vi til det («Personopplysningskategorier»)?
 5. Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine («Lagringsperiode»),
 6. Hvem (typer tjenesteytere) vi deler Personopplysningene dine med for å oppnå formålet («Mottakerkategorier»)?

a.         NETTSTED (ADIDAS-DOMENE) BETJENING OG BRUK AV APPEN

BEHANDLING

Vi overvåker all trafikk og analyserer trafikken som serverne våre mottar for å drifte nettstedene som er koblet til adidas-domenet og adidas-appen, fikse feil og for å sørge for at du alltid ser appen slik vi har planlagt at den skal se ut, i tillegg til at vi overvåker at våre Vilkår og betingelser følges.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn dine personopplysninger til dette formålet ved bruk av teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn informasjon om enheten din. Mer informasjon er tilgjengelig under «r       .           INNSAMLING AV INFORMASJON OM ENHETEN DIN PÅ NETTSTEDET VÅRT VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER, PIKSLER, TAGGER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER»

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Enhetsinformasjon

Identitetsinformasjon

Adferds- og profilinformasjon

Informasjon om preferanser

LAGRINGSPERIODE - Nettsurfeøkt

Vi trenger dine opplysninger så lenge du bruker nettstedet. Vi lagrer dem så lenge nettsurfeøkten din varer.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Leverandører som jobber med administrasjon av nettsidene.

b.         DOMENE- OG NETTVERKSSIKKERHET OG BRUKERAUTENTISERING

BEHANDLING

Vi overvåker all trafikk til nettstedene våre, og autentiserer brukerinnlogging ved bruk av tokens for å verifisere de opplysningene du gir oss og sammenligner dem med annen tilgjengelig informasjon, slik som den legitimasjonen du har oppgitt direkte til adidas eller andre plattformer (slik som Runtastic eller Facebook) eller informasjon som er tilgjengelig i det offentlige rom for å sørge for at kun «autoriserte» brukere har tilgang til nettstedene våre. Dette gjør vi for å beskytte våre domener, oppdage uvanlig aktivitet, og forebygge sikkerhetstrusler og beskytte engangsbesøkende mot uautorisert tilgang (fra f.eks. hackere). 

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn dine personopplysninger til dette formålet ved bruk av teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn informasjon om enheten din. Mer informasjon er tilgjengelig under «r       .           INNSAMLING AV INFORMASJON OM ENHETEN DIN PÅ NETTSTEDET VÅRT VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER, PIKSLER, TAGGER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER»

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Enhetsinformasjon

Identitetsinformasjon

Adferds- og profilinformasjon

Informasjon om preferanser

LAGRINGSPERIODE - Nettsurfeøkt

Vi trenger dine opplysninger så lenge du bruker nettstedet. Vi lagrer dem så lenge nettsurfeøkten din varer.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Leverandører som jobber med administrasjon av nettsidene.

c.         FELLES INNLOGGINGSOPPLYSNINGER TIL ALLE ADIDAS-PLATTFORMER – BRUKEROPPLEVELSE

BEHANDLING

Vi vet at du ikke liker å måtte huske brukernavn og passord, eller å måtte registrere deg flere ganger.

For å gjøre brukerne våre i stand til å logge inn i alle plattformer, portaler, tjenester, grupper og apper som drives av eller på vegne av adidas-Behandlingsansvarlige (dette inkluderer Runtastic-appen og -tjenester) («adidas-plattformer») med et sett innloggingsopplysninger («adidas-innlogging»), lagrer vi din adidas-innlogging på vår globale autentiseringsplattform. Når du bruker din adidas-innlogging til å skaffe deg tilgang til en adidas-plattform, bruker vi et token til å verifisere din identitet fra vår globale autentiseringsplattform. Dette garanterer også sikkerheten i vårt nettverk og vårt domene.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn dine personopplysninger til dette formålet ved bruk av teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn informasjon om enheten din. Mer informasjon er tilgjengelig under «r       .           INNSAMLING AV INFORMASJON OM ENHETEN DIN PÅ NETTSTEDET VÅRT VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER, PIKSLER, TAGGER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER»

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon (brukernavn, passord, e-post)

Creators Club-informasjon (kun for Creators Club-medlemmer)

Informasjon om preferanser

LAGRINGSPERIODE

Så lenge du har en konto, eller inaktivitet + 25 måneder

For at du skal kunne logge inn med din adidas-innlogging på adidas-plattformer, må vi lagre opplysningene dine så lenge du har en konto hos oss. Hvis du slutter å bruke tjenestene våre uten å be oss om å slette opplysningene dine, lagrer vi dem i 25 måneder etter din siste innlogging.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Leverandører som jobber med administrasjon av nettsidene.

d.         SALG AV ADIDAS-PRODUKTER – ONLINE- OG OFFLINE-BESTILLING

BEHANDLING

For å kunne behandle dine bestillinger online eller i appen, gi deg forskjellige betalingsalternativer, opprette en smidig betalingsprosess for deg, sørge for at din betaling blir mottatt, overholde kravene i våre Vilkår og betingelser (3. Kjøpsbetingelser) (for å selge deg produktene) inkludert fakturabehandling, leveranse, persontilpassede tjenester, bytter og tilbakebetalinger, click and collect. Din bestilling kan ikke fullføres hvis våre deteksjonsløsninger for betalingsbedrageri markerer transaksjonen din som mistenkelig og potensielt bedragersk.  Vennligst merk at deteksjonssystemet for betalingsbedrageri er en automatisert beslutningstakingsprosess. Det er påkrevet for at vi skal kunne sluttføre kontrakten med deg. Du har rett til å be om at beslutningen vurderes av en av våre medarbeidere, og til å klage på avgjørelsen.

RETTSLIG GRUNNLAG

Gjennomføring av kontrakten

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon

Kontaktinformasjon

Stedsinformasjon

Størrelsesinformasjon

Kjøpsinformasjon

Korrespondanse

Enhetsinformasjon

Creators Club-informasjon (kun for Creators Club-medlemmer)

LAGRINGSPERIODE

Kontraktens varighet og lovfestet begrensningsperiode. Vi må lagre informasjonen i tilfelle det skulle oppstå juridiske tvister som gjelder kontrakten.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Salgspartnere (der dette er relevant)
  • Produserende leverandører
  • Leveransetjenestetilbydere
  • Betalingsrisikoløsningsleverandører
  • Leverandører av betalingsbehandlingsløsninger
  • Tilbydere av nettskyløsninger

e.         DETEKSJON AV BETALINGSBEDRAGERI

BEHANDLING

Vi kombinerer den kjøpsinformasjonen du gir oss med annen informasjon som vi får fra vår tredjepartsleverandører av betalingsrisiko- og bedragiforebyggende tjenester for å sørge for at alle kjøp er berettigede, eller at ditt kjøp av våre produkter ikke bryter med våre betingelser og vilkår. Dette betyr at vi kan avvise din ordre og avslå betalingen din avhengig av resultatet av analysen av dine opplysninger. Dette er en automatisert beslutningstakingsprosess som er påkrevd for at vi skal kunne sluttføre vår salgskontrakt med deg

RETTSLIG GRUNNLAG

Gjennomføring av kontrakten

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon

Kontaktinformasjon

Adferds- og profilinformasjon

Kjøpsinformasjon

Enhetsinformasjon

LAGRINGSPERIODE

Kontraktens varighet og lovfestet begrensningsperiode. Vi må lagre informasjonen i tilfelle det skulle oppstå juridiske tvister som gjelder kontrakten.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Betalingsrisikoløsningsleverandører
  • Leverandører av betalingsbehandlingsløsninger
  • Tilbydere av nettskyløsninger

f.          PRODUKTLEVERANSE

BEHANDLING

Så snart du har lagt inn en vellykket ordre, bruker vi din kontaktinformasjon (hjemme- og/eller leveringsadresse) og annen kjøpsinformasjon til å levere de produktene du har kjøpt til deg.

RETTSLIG GRUNNLAG

Gjennomføring av kontrakten

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon: Navn

Kontaktinformasjon: Leveringsadresse

LAGRINGSPERIODE

Kontraktens varighet og lovfestet begrensningsperiode. Vi må lagre informasjonen i tilfelle det skulle oppstå juridiske tvister som gjelder kontrakten.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Leveransetjenestetilbydere
  • Tilbydere av nettskyløsninger

g.         ELEKTRONISK LEVERANSESPORING

BEHANDLING

Dette er en tjeneste som tilbys fra våre leveringspartnere på forespørsel fra kunden.

Du har mulighet til å spore din leveranse ved bruk av tjenester som tilbys direkte fra våre leveringspartnere. Vi vil imidlertid bare kunne dele dine opplysninger med våre leveringspartnere for dette formålet og med ditt samtykke. Tjenesten tilbys på Leveringspartnerens plattform. Du bør lese deres personvernerklæring for behandling av dine personopplysninger for dette formålet.

RETTSLIG GRUNNLAG

Samtykke

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon

Kontaktinformasjon

All annen informasjon du direkte og frivillig kan komme til å oppgi til Leveringspartneren.

LAGRINGSPERIODE

Bestemmes av vår Leveringspartner.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • Leveransetjenestetilbydere

h.        FORRETNINGSDRIFTANALYSE

BEHANDLING

Vi har behov for å vite hvordan vi som selskap gjør det. Dette er i våre aksjeeieres, styremedlemmers, ansattes og partneres interesse. Til dette formålet må vi derfor analysere forskjellige informasjonskategorier for å forstå hvordan produktene våre gjør det i forskjellige markeder, hva som er populære produktegenskaper, hvilke markedsførings- og reklamekampanjer som fungerte og ikke fungerte, vår produktdesign- og distribusjonsstrategi, vårt nettsteddesign og generell brukeropplevelse, slik at vi kan fastlegge, implementere og evaluere vår forretningsstrategi.

Dette inkluderer analyse av data for å forstå hvordan brukere nettsurfer på nettsidene våre og bruker appen for at vi skal kunne forbedre vår brukeropplevelsesdesign for å forsikre oss om at du kommer til å fortsette å kjøpe produktene våre og samhandle med oss på nettsidene og i appene våre.

For å redusere risikoen for deg som individ, kommer vi kun til å bruke enten den unike kundeidentifikatoren eller IP-adressen til dette formålet.

Du kan finne ut mer om hvordan våre Tilbydere av dataanalyseløsninger tilbyr analysetjenester ved bruk av dine opplysninger her:

Adobe Analytics Datainnsamling:

https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

Google Analytics Datainnsamling:

https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon: Unik kundeidentifikator (kun)

Størrelsesinformasjon

Kjøpsinformasjon

Adferds- og profilinformasjon

Gruppeinformasjon

Aktivitetsinformasjon

Enhetsinformasjon

Korrespondanse

Creators Club-informasjon (kun for Creators Club-medlemmer)

LAGRINGSPERIODE   Når vi bruker analysetjenester som leveres av tilbyderne nevnt over, er vi pålagt å lagre informasjonen så lenge disse tilbyderne spesifiserer. Du kan finne informasjon om lagringsperioden som tilbyderne angir her:

Adobe Analytics: 36 måneder (https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/data-retention.html)

Google Analytics: 38 måneder

(https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=en)

Vi trenger informasjonen så lenge for å kunne gjennomføre nøyaktige analyser av vår forretningsvirksomhet.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Potensielle kjøpere og investorer
  • Tilbydere av bedriftsrådgivningstjenester
  • Tilbydere av dataanalyseløsninger
  • Tilbydere av nettskyløsninger

i.          KUNDESERVICE

BEHANDLING

Vi samler inn Personopplysningene dine for å fortelle deg når det produktet du er interessert i er tilgjengelig (etter forespørsel fra deg), og til å svare på dine spørsmål og bekymringer gjennom forskjellige kommunikasjonskanaler som vi stiller til disposisjon for deg.

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon

Kontaktinformasjon

Stedsinformasjon

Størrelsesinformasjon

Kjøpsinformasjon

Korrespondanse

Creators Club-informasjon (kun for Creators Club-medlemmer)

LAGRINGSPERIODE

Lovfestet begrensningsperiode. Vi må lagre informasjonen i tilfelle det skulle oppstå juridiske tvister.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • Kundeserviceleverandør
  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Salgspartnere (der dette er relevant)
  • Leveransetjenestetilbydere
  • Betalingsrisikoløsningsleverandører
  • Leverandører av betalingsbehandlingsløsninger
  • Tilbydere av nettskyløsninger

j.          PERSONTILPASSEDE MARKEDSFØRINGSMELDINGER PÅ E-POST (nyhetsbrevpåmelding)

BEHANDLING

Vi sender deg markedsføringsmeldinger som vi tror du vil være interessert i («persontilpasset») til den e-postadressen du oppgir til oss, fordi du meldte deg på vårt e-post-nyhetsbrev. Vi sender deg «persontilpassede» meldinger, observerer din adferd online (og noen ganger offline, der det er relevant), og analyserer din adferd ved bruk av analyseverktøy så vi på best mulig måte kan estimere hvilke produktserier du kan være interessert i, og som du kan dra nytte av. Dette gjør at vi må samle inn forskjellige Personopplysningskategorier fra deg. Vi bruker forskjellige analyseverktøy for å forstå hva din adferd betyr når det gjelder hvilke av våre forskjellige produktserier du liker og misliker, og for å forstå effekten (suksessraten) av meldingene som leveres til deg.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn dine personopplysninger til dette formålet ved bruk av teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn informasjon om enheten din. Mer informasjon er tilgjengelig under «r       .           INNSAMLING AV INFORMASJON OM ENHETEN DIN PÅ NETTSTEDET VÅRT VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER, PIKSLER, TAGGER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER»

RETTSLIG GRUNNLAG

Samtykke

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon

Kontaktinformasjon (hvis adidas har dette)

Stedsinformasjon

Størrelsesinformasjon (hvis adidas har dette)

Kjøpsinformasjon (hvis adidas har dette)

Adferds- og profilinformasjon (hvis adidas har dette)

Gruppeinformasjon (hvis adidas har dette)

Sosiale medier-informasjon (hvis adidas har dette)

Aktivitetsinformasjon (hvis adidas har dette)

Enhetsinformasjon

Informasjon om preferanser (hvis adidas har dette)

LAGRINGSPERIODE

Vi lagrer denne informasjonen så lenge du ikke trekker tilbake ditt samtykke til å sende deg e-poster eller har innsigelser til at vi behandler dine Personopplysninger til markedsføringsformål.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Tjenesteytere for e-postmarkedsføring
  • Tilbydere av nettskyløsninger

k.         PERSONTILPASSEDE MARKEDSFØRINGSMELDINGER PÅ E-POST (via eksisterende kontrakt)

BEHANDLING

Vi sender deg markedsføringsmeldinger som vi tror du vil være interessert i («persontilpasset») til den e-postadressen du oppgir når du inngår en kjøpskontrakt med oss. Vi sender deg «persontilpassede» meldinger, observerer din adferd online (og noen ganger offline, der det er relevant), og analyserer din adferd ved bruk av analyseverktøy så vi på best mulig måte kan estimere hvilke produktserier du kan være interessert i, og som du kan dra nytte av. Dette gjør at vi må samle inn forskjellige Personopplysningskategorier fra deg. Vi bruker forskjellige analyseverktøy for å forstå hva din adferd betyr når det gjelder hvilke av våre forskjellige produktserier du liker og misliker, og for å forstå effekten (suksessraten) av meldingene som leveres til deg.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn dine personopplysninger til dette formålet ved bruk av teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn informasjon om enheten din. Mer informasjon er tilgjengelig under «r       .           INNSAMLING AV INFORMASJON OM ENHETEN DIN PÅ NETTSTEDET VÅRT VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER, PIKSLER, TAGGER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER»

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon

Kontaktinformasjon (hvis adidas har dette)

Stedsinformasjon

Størrelsesinformasjon (hvis adidas har dette)

Kjøpsinformasjon (hvis adidas har dette)

Adferds- og profilinformasjon (hvis adidas har dette)

Gruppeinformasjon (hvis adidas har dette)

Sosiale medier-informasjon (hvis adidas har dette)

Aktivitetsinformasjon (hvis adidas har dette)

Enhetsinformasjon

Informasjon om preferanser (hvis adidas har dette)

Creators Club-informasjon (kun for Creators Club-medlemmer)

LAGRINGSPERIODE

Vi lagrer denne informasjonen så lenge du ikke har innsigelser til at vi behandler dine Personopplysninger til markedsføringsformål, inkludert sending av markedsføringsmeldinger.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Tjenesteytere for e-postmarkedsføring
  • Tilbydere av nettskyløsninger

l.          MÅLRETTEDE MELDINGER PÅ TREDJEPARTS REKLAMEPLATTFORMER

BEHANDLING

Vi bruker tredjeparts reklameplattformer, slik som Facebook, Google, YouTube, Instagram etc. for å sende deg meldinger som er rettet mot deg, basert på din adferd og ditt nettsurfemønster, til spesifikke tider og steder på disse plattformene for å øke effektiviteten til våre reklamekampanjer. Vi bruker tredjepartsløsninger som Google Audience og Facebook Custom Audience til å hjelpe oss med å gjøre en bedre jobb med målretting av våre kampanjer og meldinger til kundene våre. Personopplysningene dine deles med tredjeparts reklameplattformer. De vil forsøke å matche din profil i deres database for å finne optimal tid og sted (siden du nettsurfer på) for å vise deg en annonse fra adidas. Vi må også analysere nødvendig informasjon for å forstå effekten av våre kampanjer.

Du kan finne ut mer om hvordan våre Reklamepartnere hjelper oss med dette ved å besøke nettsidene deres:

Google Personalised Advertising: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en

Google Advertising Policies: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

Facebook Lookalike Audiences: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531

Facebook Custom Audience Terms: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn dine personopplysninger til dette formålet ved bruk av teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn informasjon om enheten din. Mer informasjon er tilgjengelig under «r       .           INNSAMLING AV INFORMASJON OM ENHETEN DIN PÅ NETTSTEDET VÅRT VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER, PIKSLER, TAGGER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER»

RETTSLIG GRUNNLAG

Samtykke

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon

Kontaktinformasjon (hvis adidas har dette)

Stedsinformasjon

Størrelsesinformasjon (hvis adidas har dette)

Kjøpsinformasjon (hvis adidas har dette)

Adferds- og profilinformasjon (hvis adidas har dette)

Gruppeinformasjon (hvis adidas har dette)

Sosiale medier-informasjon (hvis adidas har dette)

Aktivitetsinformasjon (hvis adidas har dette)

Enhetsinformasjon

Informasjon om preferanser (hvis adidas har dette)

Creators Club-informasjon (kun for Creators Club-medlemmer)

LAGRINGSPERIODE

Vi lagrer denne informasjonen så lenge du ikke trekker tilbake samtykket ditt.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Reklamebyrå-partnere
  • Sosiale medier-plattformer
  • Tjenesteytere som leverer rettet markedsføring
  • Tilbydere av nettskyløsninger

m.       CREATORS CLUB-MEDLEMSKAPSADMINISTRASJON – DER DET ER RELEVANT

BEHANDLING

Vennligst merk at dette avsnittet kun gjelder hvis du melder deg inn i adidas Creators Club for å bli Creators Club-medlem.

Når du bli medlem i adidas Creators Club, bruker vi informasjonen som er spesifisert over til å vedlikeholde og administrere ditt medlemskap slik det er beskrevet i Creators Clubs Vilkår og betingelser.

Dine personopplysninger brukes spesielt til å:

a) regne ut dine klubbpoeng for å gi deg belønninger

b) gi deg tilgang til spesialtilbud og kampanjer

c) sende deg invitasjoner til eksklusive arrangementer

d) gi deg tilgang til produkter med begrenset opplag

e) gi deg tilgang til et premium Runtastic-abonnement hvis du kvalifiserer for dette

f) lagre din leveringsadresse og betalingsinformasjon for å gjøre betalingsprosessen raskere online og i appen

f) lagre din fullstendige ordrehistorikk slik at du når som helst kan få tilgang til den, og

g) la deg spore leveransen av ordren din fra kontoen din.

Når du bruker din Creators Club-medlemskaps-ID, mottar vi informasjonen slik at vi kan beregne belønningspoeng for deg, for eksempel når du handler i deltakende adidas-butikker. Dine opplysninger vil bli delt med Creators Club-partnere som leverer visse belønninger i samsvar med Creators Clubs Vilkår og betingelser.

Som Creators Club-medlem vil du motta markedsføringsmeldinger fra adidas på e-post. Hvis du ønsker å avsluttet abonnementet på markedsføringsmeldinger, vennligst se «8.      Hva er dine rettigheter og hvordan kan du utøve dem?»-seksjonen.

Du kan også bruke Creators Club-medlemskapet ditt i adidas-appen. Når du bruker adidas-appen med Creators Club-medlemskapet ditt bruker vi push-meldinger til å kommunisere informasjon om medlemskapet ditt eller kampanjeaktiviteter og -tilbud. Du kan når som helst skru av push-meldinger under «Innstillinger» i dine mobile enheter. Imidlertid er det slik at vi kan bli nødt til å kontakte deg per e-post med viktig informasjon om medlemskapet ditt hvis du skrur av push-meldinger.

RETTSLIG GRUNNLAG

Gjennomføring av kontrakten

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Creators Club-informasjon

Størrelsesinformasjon (hvis adidas har dette)

Kjøpsinformasjon (hvis adidas har dette)

Adferds- og profilinformasjon (hvis adidas har dette)

Gruppeinformasjon (hvis adidas har dette)

Sosiale medier-informasjon (hvis adidas har dette)

Aktivitetsinformasjon (hvis adidas har dette)

Enhetsinformasjon (hvis adidas har dette)

Informasjon om preferanser (hvis adidas har dette)

LAGRINGSPERIODE

Kontraktens varighet og lovfestet begrensningsperiode. Vi må lagre informasjonen i tilfelle det skulle oppstå juridiske tvister som gjelder kontrakten.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Potensielle kjøpere og investorer
  • Tilbydere av bedriftsrådgivningstjenester
  • Tilbydere av dataanalyseløsninger
  • Creators Club-partnere

n.        REGISTRERING FOR PRIVATE ARRANGEMENTER

BEHANDLING

Når du registrerer deg for et arrangement med begrenset antall plasser som vi organiserer, bruker vi personopplysningene du oppgir til å reservere en plass for deg. Dine personopplysninger vil bli brukt i samsvar med de Vilkår og betingelser som gjelder for arrangementet.

RETTSLIG GRUNNLAG

Gjennomføring av kontrakten

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon

Kontaktinformasjon

Stedsinformasjon

Aktivitetsinformasjon: all informasjon vi kan komme til å samle inn fra deg på selve arrangementsdagen.

Creators Club-informasjon (kun for Creators Club-medlemmer)

LAGRINGSPERIODE

Arrangementets varighet og lovfestet begrensningsperiode i tilfelle eventuelle tvistemål.

MOTTAKERE  

  • adidas-ansvarlig som organiserer arrangementet.
  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Arrangementspartnere (der dette er relevant)
  • Tilbydere av nettskyløsninger (der dette er relevant)

o.         REGISTRERING FOR ÅPNE ARRANGEMENTER

BEHANDLING

Vi arrangerer også ofte arrangementer som er åpne for alle. Vi bruker de personopplysningene du oppgir for å holde deg oppdatert om de arrangementene du er interessert i.

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon

Kontaktinformasjon

Stedsinformasjon

Aktivitetsinformasjon: all informasjon vi kan komme til å samle inn fra deg på selve arrangementsdagen.

Creators Club-informasjon (kun for Creators Club-medlemmer)

LAGRINGSPERIODE  

Arrangementets varighet + 36 måneder hvis data fra et spesifikt arrangement brukes til FORRETNINGSDRIFTANALYSE-formål.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-ansvarlig som organiserer arrangementet.
  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Arrangementspartnere (der dette er relevant)
  • Tilbydere av nettskyløsninger (der dette er relevant)

p.         PRODUKTUNDERSØKELSE OG -UTVIKLING

BEHANDLING

Vi gjennomfører analyser for å undersøke og forbedre våre produkter og tjenester. Dette inkluderer å stille deg spørsmål i spørreundersøkelser, be deg om tilbakemeldinger, be deg om å teste produktene våre og vurdere dem, be andre tjenesteytere om å utføre markedsundersøkelser for oss, prøve ut ny teknologi i produktene våre som kan samle inn Personopplysninger for å være i forkant av konkurrentene. Vi lagrer denne informasjonen basert på vår «berettigede interesse», så når du deltar i en produktvurdering eller -undersøkelse godtar du at dette er vår berettigede interesse. Der du måtte ha innsigelser mot denne berettigede interessen kommer vi til å anonymisere dine opplysninger, slik at de ikke lenger er Personopplysninger.

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon (kun hvis dette er nødvendig for prosjektet)

Kontaktinformasjon (kun hvis dette er nødvendig for prosjektet)

Stedsinformasjon (kun hvis dette er nødvendig for prosjektet)

Størrelsesinformasjon

Kjøpsinformasjon (kun hvis dette er nødvendig for prosjektet)

Adferds- og profilinformasjon (kun hvis dette er nødvendig for prosjektet)

Gruppeinformasjon: dette er svaret du ga uavhengig av format da prosjektet pågikk.

Sosiale medier-informasjon (kun hvis dette er nødvendig for prosjektet)

Aktivitetsinformasjon (kun hvis dette er nødvendig for prosjektet)

Enhetsinformasjon (kun hvis dette er nødvendig for prosjektet)

Korrespondanseinformasjon (kun hvis dette er nødvendig for prosjektet)

Informasjon om preferanser

Creators Club-informasjon (kun for Creators Club-medlemmer)

Helseopplysninger: hvis et prosjekt krever at du også gir fra deg helseopplysninger, kommer vi til å be om ditt uttrykkelige samtykke.

LAGRINGSPERIODE  

Prosjektets varighet og lovpålagt lagringstid for at vi skal kunne beskytte våre IP-rettigheter.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Potensielle kjøpere og investorer
  • Tilbydere av bedriftsrådgivningstjenester
  • Tilbydere av dataanalyseløsninger
  • Produserende leverandører
  • Tilbydere av nettskyløsninger

q.         RETTSPLIKT - SAMARBEID MED RETTSHÅNDHEVELSES- OG TILSYNSMYNDIGHETER (INKLUDERT DOMSTOLER)

BEHANDLING

Hvis vi er pålagt ved lov å utlevere dine Personopplysninger av nasjonale og offentlige sikkerhetsgrunner, for forebygging av kriminalitet, etterforskning og rettsforfølgelse, hvitvaskingsregler, rettsaker, beskyttelse av andre individers rettigheter og friheter, og håndhevelse av sivile krav, kommer vi til å oppgi de opplysninger som etterspørres av myndighetene eller andre parter når vi er sikre på at forespørselen har juridisk grunnlag. Hvis det er lovstridig vil du ikke bli informert om slik utlevering.

RETTSLIG GRUNNLAG

Rettsplikt

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Alle personopplysningskategorier som utøvende myndighet forespør.

LAGRINGSPERIODE

Så lenge det er lovpålagt.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Lokale og nasjonale myndigheter, inkludert skattemyndigheter
  • Lokale og nasjonale rettshåndhevelsesorganer
  • Lokale og nasjonale domstoler

r.         INNSAMLING AV INFORMASJON OM ENHETEN DIN PÅ NETTSTEDET VÅRT VED BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER, PIKSLER, TAGGER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER (også kjent som «Varsel om informasjonskapsler»)

Når du besøker adidas-nettstedet lagrer vi blant annet datainnsamlere som informasjonskapsler, tagger, piksler, tag-containere og signaler i nettleseren din for å innhente enkelte opplysninger om din pågående nettsurfeøkt. Fellesbenevnelsen på disse teknologiene på andre nettsteder er ofte «Informasjonskapsler». Informasjonskapsler gjør at nettsidene våre husker hvilke handlinger du har utført og dine foretrukne innstillinger (som brukernavn og passord, språk, fontstørrelse og andre visningspreferanser) i en periode, slik at du ikke er nødt til å legge inn dette på nytt hver gang du kommer tilbake til nettstedet eller klikker deg fra en side til en annen. Vi bruker Informasjonskapsler av forskjellige grunner, noe som også betyr at de har forskjellig juridisk grunnlag. Vennligst se gjennom informasjonen nedenfor for å forstå hvordan vi bruker forskjellige typer Informasjonskapsler for å gjennomføre forskjellige oppgaver.

BEHANDLING

«NØDVENDIGE» – for nettstedsfunksjonalitet og forretningsdrift

Vi bruker «Nødvendige Informasjonskapsler» til å drifte nettstedet vårt. Dette inkluderer lagring av en unik identifikator for å administrere og identifisere deg som en unik besøkende på nettstedet vårt, slik at vi kan levere en konsistent og nøyaktig tjeneste til deg. Dette inkluderer å sørge for at vi husker hvilke produkter du har lagt i handlekurven din, eller dine språkpreferanser. Disse Informasjonskapslene lagres så lenge nettsurfeøkten din varer. Uten disse Informasjonskapslene ville du ikke kunne bruke nettstedet vårt skikkelig.

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

BEHANDLING

«FUNKSJONELLE» – nettstedsforbedring og -ytelse

Vi bruker «Funksjonelle Informasjonskapsler» til kontinuerlig forbedring av vårt nettsteds ytelse. Dette inkluderer å bruke de dataene vi samlet fra deg til å gjøre følgende:

  • Webanalyse – Vi analyser data om din nettsurfeadferd for å forbedre vår sides funksjonalitet og design.
  • Annonseresponsrater – Med utgangspunkt i hvordan du kommer til nettstedet vårt måler vi våre annonseresponsrater ved å analysere våre annonseklikkrater for å forbedre effektiviteten til annonser som vi har kjøpt på et eksternt nettsted.
  • Sporing av tilknyttede selskaper – Vi må gi våre tilknyttede markedsføringspartnere eller tjenesteytere informasjon hvis du kom til vår side og kjøpte produkter etter å ha besøkt deres side. Dette er påkrevd i og med at vi kan være nødt til å betale dem et beløp for slike tjenester. For dette formålet kommer vi til å dele informasjon om besøket ditt, inkludert hvilke produkter du har kjøpt.
  • Håndtering av feil – Vi måler feil på et nettsted, for å forsikre oss om at vi fikser bugs eller feil raskt.
  • Testing av design – Vi må benytte oss av A/B-testing eller multivariat testing for å sørge for at nettstedet har konsistent utseende og følelse for brukeren ved pågående og fremtidige økter.

RETTSLIG GRUNNLAG

Samtykke

BEHANDLING

«MARKEDSFØRING» -  XII. MÅLRETTEDE MELDINGER PÅ TREDJEPARTS REKLAMEPLATTFORMER og annonsering.

Vi bruker «Markedsføringsinformasjonskapsler» som vi har fått fra våre reklamepartnere til å sørge for at reklamemeldingene våre vises til deg til riktig tid og på riktig sted. Disse Informasjonskapslene lagres i en tidsbegrenset periode.  Disse informasjonskapslene inneholder en unik nøkkel for å skille individuelle brukeres surfevaner fra hverandre. Vi bruker også disse Informasjonskapslene til å begrense antall ganger en bruker ser en bestemt annonse på et nettsted, og til å måle hvor effektive kampanjer er. Identifikatoren som lagres av disse Informasjonskapslene leveres av våre partnere. Vi kan ikke bruke samme identifikator i våre egne systemer. Vi bruker også disse informasjonskapslene til å vise deg annonser som er relevante for din geografiske plassering, for eksempel for å vise deg nærmeste butikk der produktet du ser på kan være tilgjengelig.

RETTSLIG GRUNNLAG

Samtykke

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Enhetsinformasjon

Stedsinformasjon

Adferds- og profilinformasjon: dette samles inn ved observasjon av nettsurfeadferden din.

Informasjon om preferanser (hvis adidas har dette)

LAGRINGSPERIODE

Informasjonskapsler, piksler, tagger og andre lignende teknologier som brukes til å samle inn enhetsinformasjon lagres i nettleseren din så lenge økten varer, eller så lenge du ikke sletter informasjonskapslene i nettleseren din.

De dataene vi skaffet oss ved hjelp av disse informasjonskapslene som benyttes til andre formål vil bli lagret så lenge de trengs for det formålet.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Leverandører som jobber med administrasjon av nettsidene.
  • Tilbydere av bedriftsrådgivningstjenester
  • Tilbydere av dataanalyseløsninger
  • Reklamebyrå-partnere
  • Sosiale medier-plattformer
  • Tjenesteytere som leverer rettet markedsføring

Du kan endre nettleserinnstillingene dine for å slette eller hindre at enkelte informasjonskapsler lagres på din datamaskin eller mobile enhet uten ditt samtykke. «Hjelp»-seksjonen i nettleseren din bør kunne gi deg informasjon om hvordan du administrerer informasjonskapselinnstillingene dine.

Finn ut hvordan dette fungerer i nettleseren din her:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (flash/informasjonskapsler): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

Google Chrome App: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

Disse nettsidene vil også hjelpe deg med å forstå mer om hvordan Informasjonskapselbasert reklame fungerer, og hvordan du kan administrere Informasjonskapselinnstillingene dine:

http://www.aboutads.info/choices

http://www.youronlinechoices.eu/

Network Advertising Initiative opt-out-side: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

Du kan finne ut mer om lovverket som regulerer bruk av Informasjonskapsler her: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

s.         INNHENTING AV BRUKERGENERERT INNHOLD (UGC) FRA SOSIALE MEDIER

BEHANDLING

Vi inviterer deg til å stille dine bilder til disposisjon for oss via plattformer i sosiale medier ved å følge spesifikke instruksjoner slik som «#yesadidas». Vi kommer til å bruke bildene du stiller til disposisjon til vår kampanjekommunikasjon. Vi skaffer oss rettighetene til bildet ditt gjennom en lisensavtale som er en del av våre Vilkår og betingelser. Ved å sende bildene dine til oss via plattformer i sosiale medier godtar du at vi kan bruke bildene dine slik det er beskrevet i lisensavtalen.

RETTSLIG GRUNNLAG

Gjennomføring av kontrakten

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Identitetsinformasjon: ditt brukernavn i sosiale medier

Gruppeinformasjon: bilder, videoer, kommentarer, lydopptak og andre filer lagt inn via plattformer i sosiale medier som promoterer adidas.

Sosiale medier-informasjon

LAGRINGSPERIODE

Lisensavtalens varighet og lovfestet begrensningsperiode i tilfelle eventuelle tvistemål.

MOTTAKERE  

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper
  • Arrangementspartnere (der dette er relevant)
  • UGC-støttepartnere
  • Reklamebyrå-partnere
  • Sosiale medier-plattformer
  • Tilbydere av nettskyløsninger (der dette er relevant)

t.         PUSH-MELDINGER (kommunikasjon i app)

BEHANDLING

Vi bruker push-meldinger i denne appen til å kommunisere med deg angående de formålene som er oppgitt i denne erklæringen, når du bruker adidas-appen. Dette inkluderer informasjon som gjelder formål basert på Gjennomføring av kontrakten (som ditt kjøp). Du kan når som helst skru av push-meldinger under «Innstillinger» i dine mobile enheter. Imidlertid er det slik at vi kan bli nødt til å kontakte deg per e-post med viktig informasjon om kjøpet ditt hvis du skrur av push-meldinger.

RETTSLIG GRUNNLAG

Berettiget interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER

Enhetsinformasjon

LAGRINGSPERIODE

Så lenge du bruker appen og ikke har skrudd av Push-meldinger.

MOTTAKERKATEGORIER      

  • adidas-Behandlingsansvarlige
  • adidas AG-datterselskaper og tilknyttede selskaper

6.         Hva gjør adidas når vi overfører Personopplysningene dine utenfor EU/EØS-området?

Dine personopplysninger deles med forskjellige mottakerkategorier, avhengig av personopplysningsbehandlingsaktiviteten. Hvis mottakeren er lokalisert utenfor EU/EØS-området, har vi iverksatt nødvendige tiltak, som signering av EUs Standardkontrakt-klausuler godkjent av EU-kommisjonen, eller valg av leverandører som er sertifiserte og som oppfyller kravene i EU-USA- og Sveits-USA-Privacy Shield-rammeverket.

7.         Hvordan sikrer vi Personopplysningene dine?

Vi implementerer passende tekniske og organisatoriske tiltak for å håndtere risikoene som følger av bruken av dine Personopplysninger, inkludert tap av, endring av eller uautorisert tilgang til dine Personopplysninger, og for at du skal kunne utøve dine rettigheter. Vi kontraktfester at våre tjenesteleverandører skal gjøre det samme. Imidlertid må du være bevisst på at enhver overføring av personopplysningene dine over Internett skjer for egen risiko. Vi kan kun beskytte dine personopplysninger når vi har det.

8.         Hva er dine rettigheter og hvordan kan du utøve dem?

I henhold til personvernforordningen og gjeldende personvernlover i EU/EØS-land har du rettighetene som er oppført og forklart nedenfor. Du må legitimere deg før vi kan behandle forespørslene dine. Dersom vi avviser forespørselen din av juridiske årsaker, forteller vi deg hvorfor.

 1. Med hensyn til forespørsler vedrørende personvern og personopplysninger, kontakt oss via seksjonen «SPØR KUNDESERVICE» under HJELP.

 1. Be om rettighetene dine vedrørende personvern i adidas-APPEN:

 • Hvis du ønsker å få en kopi av personopplysningene dine, slette kontoen din og alle personopplysninger fra adidas eller få en overførbar fil slik at du kan formidle den til et annet selskap, kan du gå til «ADMINISTRER KONTO» under «KONTOINNSTILLINGENE» dine. Forespørselen din må inneholde tilstrekkelig informasjon for at vi med rimelighet kan bekrefte at du er personen vi hentet inn personopplysninger om. Dette kan inkludere e-postadresse og etternavn.

 1. Be om rettighetene dine vedrørende personvern på adidas' NETTSTED:

 • Hvis du ønsker å få en kopi av personopplysningene dine, slette personopplysningene dine eller få en overførbar fil slik at du kan dele den med et annet selskap, klikk på lenken «Datainnstillinger» i bunnteksten nedenfor. Forespørselen din må inneholde tilstrekkelig informasjon for at vi med rimelighet kan bekrefte at du er personen vi hentet inn personopplysninger om. Dette kan inkludere e-postadresse og etternavn.

 • For å få tilgang konkret til dine bestillingsrelaterte opplysninger, bruk bestillingssporingen på nettstedet vårt (https://www.adidas.no/ordresporer).

Kontakt nærmeste tilsynsmyndighet om dine rettigheter under personvernforordningen og for å forstå hva disse rettighetene betyr.

DINE RETTIGHETER  

I.          Få en kopi av Personopplysningene dine

Du har rett til å motta en kopi av Personopplysningene dine, hvis dette ikke påvirker andre personer negativt.

II.         Tilgang til informasjon om Personopplysningene dine

Du har rett til å vite om vi bruker Personopplysningene dine eller ikke, samt følgende informasjon: a) hvorfor vi har Personopplysningene dine, b) hvilke kategorier opplysninger vi har, c) hva vi bruker Personopplysningene dine til, d) hvem som har tilgang til Personopplysningene dine (og hvor de er), e) hvor Personopplysningene dine kan bli overført til, f) hvor lenge vi lagrer Personopplysningene dine, g) hvis du ikke har gitt oss Personopplysningene dine direkte, hvor har vi fått tak i dem, h) dine rettigheter under gjeldende lovverk og muligheten til å begrense behandling av dem, og i) om vi bruker Personopplysningene dine til noen form for automatisert beslutningstaking, og j) i enkelte tilfeller kan du ha rett til å få vite hvordan vår automatiserte beslutningstaking foregår, hvis avgjørelsen berører deg signifikant.

III.        Forsikre deg om at Personopplysningene dine er korrekte

Du har rett til å forsikre deg om at opplysningene vi bruker om deg er korrekte.

IV.        Slette dine Personopplysninger

Du har rett til å be oss om å slette dine Personopplysninger hvis: a) vi ikke lenger trenger dem til et spesifikt formål, for eksempel en kontrakt eller er et lovpålagt krav, eller b) du trekker tilbake samtykket du ga da vi ba om ditt samtykke i forbindelse med innsamlingen av Personopplysningene dine, eller c) hvis du har innsigelser til vår bruk av Personopplysningene dine basert på berettigede interesser vi har identifisert, inkludert direktemarkedsføringsaktiviteter, så fremt ikke vi kan vise at vi har et sterkt behov for disse berettigede interessene.

V.         Begrense hvordan vi bruker Personopplysningene dine

Du har rett til å få oss til å stoppe med å gjøre visse ting med Personopplysningene dine når: a) du mener Personopplysningene vi bruker ikke er riktige, b) du ikke vil vi skal slette Personopplysningene dine men du mener også vi ikke følger loven, c) du ønsker å legge inn en juridisk klage på oss, men vil ikke at vi skal slette opplysningene, eller d) du bestrider vår forklaring på at bruken vår er basert på en «berettiget interesse». Når du med hell begrenser hvordan vi bruker dine personopplysninger kommer vi kun til å bruke Personopplysningene dine med ditt samtykke, såfremt det ikke er lovpålagt.

VI.        Få en flyttbar fil som du kan dele med et annet selskap

Du har rett til å få en flyttbar fil som inneholder de Personopplysningene du ga oss, der det rettslige grunnlaget enten er samtykke eller gjennomføringen av en kontrakt. Filen vil inneholde de Personopplysningene du med vitende og vilje ga oss, inkludert opplysninger som vi har samlet inn passivt når du bruker våre tjenester og produkter.

VII.       Trekke tilbake ditt samtykke

Når vi bruker dine Personopplysninger med utgangspunkt i at du har gitt samtykke, har du når som helst rett til å trekke tilbake ditt samtykke.

VIII.      Komme med innsigelser når vi behandler Personopplysningene dine basert på «Berettigede interesser»

Når vi behandler Personopplysningene dine med grunnlag i «Berettiget interesse», slik det er spesifisert i denne Personvernerklæringen, kan du ha rett til å si deg uenig i og hindre at vi behandler Personopplysningene dine til dette formålet. Vi kan imidlertid ha tungtveiende grunner for å fortsette å behandle dine Personopplysninger selv om du kommer med innsigelser. I slike tilfeller vil gi deg vår begrunnelse. Vi kommer til å respektere og implementere din innsigelse i alle tilfeller der den er knyttet til direktemarkedsføringsformål.

IX.        Klage på beslutningen som er generert av vår automatiserte beslutningstakingsprosess

Når vi bruker automatiserte beslutningstakingsverktøy eller -prosesser som gir et resultat som får en rettsfølge (slik som deteksjon av betalingsbedrageri), har du rett til å forstå logikken avgjørelsen baserer seg på, signifikansen til og mulige konsekvenser av denne prosessen. Du har også rett til å be om menneskelig inngripen, spesielt når dette benyttes ved inngåelse av en kontrakt med oss. Du kan klage på beslutningen vår ved å fortelle oss hva du synes.

X.         Klage til din lokale datatilsynsmyndighet

Hvis du ikke er tilfreds med hvordan vi har håndtert dine Personopplysninger, eller hvordan vi har respondert til dine rettigheter som er oppgitt her, har du rett til å klage på oss til din lokale datatilsynsmyndighet.

9.         Spørsmål, klager og støtte – hvem og hvordan kan du komme i kontakt med dem?

adidas Kundeservice

SPØR KUNDESERVICE: https://www.adidas.no/hjelp

adidas Personvernteam og Personvernombudet

DataProtection@adidas.com

Global Privacy | Data Protection Officer

adidas AG

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach

Tyskland

Datatilsynsmyndigheter        

adidas Lead Supervisory Authority

Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)

poststelle@lda.bayern.de

+49 (0) 981 53 1300

Promenade 27

91522 Ansbach

Tyskland

https://www.lda.bayern.de/de/kontakt.html

Din lokale EU/EØS-tilsynsmyndighet

Her kan du finne kontaktinformasjon til din lokale datatilsynsmyndighet:

https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

10.      Oppdateringer og varsel om oppdateringer

Vi gjennomgår og oppdater Personvernerklæringen med jevne mellomrom for at den skal gjenspeile endringer i vår daglige drift. Du kan alltid sjekke personvernerklæringens dato for å finne ut når vi sist gjorde endringer. Vi kommer til å informere deg når vi gjør signifikante endringer du må kjenne til.

11.      adidas-Databehandlere

Du kan finne en oversikt over adidas-Databehandlere som behandler dine personopplysninger under adidas-Behandlingsansvarlige-instruksjonene nedenfor. Listen kan endres ved behov.

FIRMA - TJENESTE

 • adidas International Marketing B.V. - Nettbutikkoperasjoner og Markedsføringstjenester
 • Demandware Inc.| USA - Drifting av nettsted
 • Adyen | Nederland - Betalingsløsninger
 • InfoSys Technologies Ltd. | India, EPAM | Hviterussland - Utvikling av nettside
 • Adobe Analytics | Irland, Google Analytics | USA - Web-analyse
 • Sprinklr | USA, Olapic Inc. | USA - Sosiale medier-analyse
 • Flurry | USA, Apps Flyer | Israel - Mobilapp-analyse
 • Medallia Inc. | USA, Qualtrics LLC | USA - Net Promoter Score
 • act.3 | Tyskland, cip Trademarketing GmbH | Tyskland - Arrangementsorganisering
 • Neolane Ltd. | Frankrike - Markedsføring
 • Batterii LLC | USA - Kundeforståelse
 • TBWA Worldwide Inc. | USA, Media Monk Nederland, IRIS | Australia - CRM-byråer
 • Olapic, Inc. | USA - Influencer-markedsføring
 • adidas-tilknyttede selskaper | verdensomspennende - Styring av kundeforhold
 • Teleperformance | Tyskland - Kundeservice
 • DHL | Tyskland - Produktleveranse
 • Feedzai | Tyskland - Svindelforebygging
 • PayPal | USA - Betalingstjenester
 • Apple Pay, Google Pay | USA - Mobil betaling
 • Facebook (WhatsApp, Instagram) | USA - Sosiale medier-samhandling
 • Twitter | USA - Sosiale medier-samhandling
 • Google | USA - Sosiale medier-samhandling
 • Runtastic | Østerrike  Helse og kondisjon-grupper
 • Google Analytics | USA - Analyse
 • Adobe Analytics | USA - Analyse
 • Anatwine Limited | UK - Forbrukeropplevelse
 • MediaCom | UK - Reklamepartner
 • Salesforce - CRM-Programvare | Dataanalyse
 • Wunderman - E-postmarkedsføringstjenester

Der dine personopplysninger kan bli brukt av Behandlingsansvarlige som ikke er ansatte i adidas, via adidas-plattformer, applikasjoner eller andre steder for benyttelse til deres egne formål, bør du se personvernerklæringen til den Registeransvarlige fra dette firmaet for mer informasjon om hvordan de behandler dine personopplysninger.