PERSONVERNERKLÆRING

OPPDATERT: 11. 12. 2020

 

Denne personvernerklæringen («erklæring») gir informasjon om hvordan adidas («adidas», «vi», «oss») samler inn og bruker «personopplysningene dine» (opplysninger gitt av deg eller andre som vi kan koble til deg). Vi oppfordrer deg til å gjennomgå denne erklæringen og andre personvernerklæringer som publiseres av oss, siden de kan bli oppdatert for å reflektere siste utvikling uten forutgående varsel.

Denne erklæringen gjelder de ulike formålene og scenariene når personopplysningene dine samles inn direkte fra våre nettsteder eller apper som drives av de ansvarlige enhetene som er angitt i erklæringen, og når personopplysningene dine innhentes fra andre kilder, ikke direkte fra deg, og brukes av ansvarlige adidas-enheter og andre. Personopplysningene dine brukes for alle scenarioene som er beskrevet i denne erklæringen dersom og der vi har tillatelse og rett («lovlig grunnlag») til å gjøre det. Der scenarioet kun gjelder for en bestemt plattform vi driver, vil navnet på plattformen bli angitt på slutten av overskriften i parentes som denne: tittel - {plattformens navn}.

Les den generelle informasjonen og de spesifikke scenarioene ved å klikke på de relevante overskriftene nedenfor. Du bør også lese eventuelle ytterligere personvernerklæringer som vises når du gir oss personopplysninger, da de gir detaljer om det spesifikke scenarioet som kanskje ikke dekkes av denne erklæringen.

Hvis du går inn på noen av plattformene våre ved å bruke et virtuelt privat nettverk (også kalt «VPN») for å samhandle med oss – inkludert kjøp – i et land som ikke er hjemlandet ditt, ber vi deg lese personvernerklæringen som vises på den bestemte plattformen eller portalen for å forstå hvordan de ansvarlige enhetene, våre tilknyttede merkevarer og adidas-datterselskaper i det landet bruker og beskytter personopplysningene dine.

 1. Hvem er ansvarlig for personopplysningene dine?

Til de formålene som er beskrevet i denne erklæringen, og i samsvar med lokale personvernlover og GDPR, er følgende adidas-enheter ansvarlige:

 • adidas AG – Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Tyskland (”adidas AG”)
 • adidas Norge AS – Henrik Ibsens Gate 60, Oslo, 0255, Norway («lokal forhandler»)

Også til disse formålene:

 • Salg av adidas-produkter – elektronisk og ikke-elektronisk bestilling
 • Produktforskning og -utvikling

Adidas-enhetene nedenfor er ansvarlige for personopplysningene dine:

 • adidas AG
 • Lokal forhandler
 • adidas International Trading AG – Am Platz 1b, Root D4, Luzern, 6039, Sveits

 

De kalles adidas' «felles behandlingsansvarlige», i henhold til GDPR og lokale personvernlover. De er i fellesskap ansvarlige for å avgjøre hvorfor («formål»), hvordan («behandling») og om («lovlig grunnlag») vi bruker personopplysningene dine. I denne erklæringen kaller vi dem «ansvarlige enheter» for å gjøre det lettere for deg å forstå.

For enkelte scenarioer som er beskrevet i denne erklæringen kan det være andre adidas- og/eller ikke-adidas-enheter som også er ansvarlige for å bruke personopplysningene dine. Se hvert spesifikke scenario for mer informasjon.

 1. Hvordan utøver du rettighetene dine knyttet til personopplysningene dine?

Du har alle rettighetene som er beskrevet nedenfor for alle personopplysningene dine som er gitt til ansvarlige enheter. Les og følg instruksjonene for å utøve rettighetene dine på en betimelig måte. Hvis et ikke-adidas-selskap er uavhengig ansvarlig for personopplysningene dine, må du kontakte og lese personvernerklæringen til ikke-adidas-selskapet for å utøve dine rettigheter hos dem. Forespørselen din kan ikke behandles hvis vi ikke kan verifisere identiteten din. Vi kan be om ytterligere verifiseringsspørsmål hvis vi har rimelig tvil om identiteten din, for å beskytte alle kundenes personopplysninger og rettigheter.

  1. Innhente en elektronisk kopi av alle personopplysningene dine fra de ansvarlige enhetene.
  2. Få en overførbar fil med personopplysningene du delte med oss, slik at du kan dele dem med et annet selskap.
  3. Slette kontoen din og alle personopplysninger knyttet til e-postadressen din.

Disse forespørslene behandles av vår automatiserte løsning. Les og følg instruksjonene nedenfor for å sende forespørselen din. Hvis du trenger hjelp til å bruke løsningen eller verifisere identiteten din, kontakt vårt lokale kundeserviceteam (https://www.adidas.no/hjelp).

NETTSTEDER

 • På våre nettsteder , der denne personvernerklæringen vises: rull ned til bunnen av siden, KLIKK PÅ LENKEN « ADMINISTRER DATA » og følg instruksjonene på skjermen. Forespørselen din vil ikke bli behandlet hvis vi ikke kan bekrefte at du er personen som identifiseres av personopplysningene vi har arkivert av juridiske og sikkerhetsmessige årsaker.
 • Hvis du ønsker å se og få en kopi av bestillingsrelaterte og/eller transaksjonsrelaterte opplysninger før og etter at bestillingen er levert, rull opp til toppen av siden og KLIKK PÅ «ORDRESPORING». Du må oppgi bestillingsnummeret og e-postadressen som ble brukt til å foreta bestillingen for å få informasjonen. Vær oppmerksom på at hvis du har kjøpt fra forskjellige adidas-nettsteder, må du gjenta denne prosedyren på alle nettsteder for å få tilgang til bestillingen du sendte inn på det aktuelle nettstedet.

APPER

 •  adidas-apper hvor denne personvernerklæringen vises: Gå til INNSTILLINGER og klikk på «ADMINISTRER KONTO», velg forespørselen din og følg instruksjonene på skjermen for å fortsette forespørselen din.
 • Hvis du ønsker å se og få en kopi av bestillingsrelaterte og transaksjonsrelaterte opplysninger før og etter at bestillingen er levert, gå til « KONTO » og klikk på «ORDRE». Vær oppmerksom på at hvis du har kjøpt fra andre land/steder, må du gjenta denne prosedyren ved å endre landinnstillingene og foreta forespørselen fra landet du plasserte bestillingen i. Denne informasjonen slettes basert på forespørselen din, og lagres i 10 år på grunn av juridiske og kontraktmessige krav. Se avsnittet «salg av adidas-produkter» for mer informasjon.

  1. Tilgang til informasjon om personopplysningene dine

Se denne personvernerklæringen for informasjon om: a) hvorfor vi har personopplysningene dine; b) hvilke kategorier opplysninger vi har; c) hva vi gjør med personopplysningene dine; d) hvem som har tilgang til personopplysningene dine (og hvor de befinner seg); e) hvilke steder personopplysningene dine kan bli overført til; f) hvor lenge vi beholder personopplysningene dine; g) hvordan vi fikk tak i personopplysningene dine dersom du ikke har gitt dem direkte til oss; h) rettighetene dine i henhold til gjeldende lover, og hvilke muligheter du har til å begrense behandling; og i) i noen tilfeller har du rett til å vite hvordan våre automatiserte beslutningsprosesser fungerer, dersom beslutningen påvirker deg på en betydelig måte.

  1. Påse at personopplysningene dine er korrekte

Kontakt kundeservice (https://www.adidas.no/hjelp) for å gjøre endringer i opplysningene dine, og få tilgang til kontoen din hos adidas for å gjøre endringer direkte.

  1. Meld deg av e-postmeldingene våre

Du kan når som helst melde deg av e-postmeldingene våre. Bruk «meld deg av»-funksjonen nederst i hver e-postmelding.

  1. Begrense hvordan vi bruker personopplysningene dine
  2. Trekke tilbake samtykket ditt
  3. Protestere når vi behandler personopplysningene dine basert på «legitim interesse» (inkludert å melde deg av abonnement på direkte markedsføringsmeldinger)
  4. Utfordre en beslutning som kun genereres ved automatisert beslutningsprosess uten menneskelig innblanding
  5. Generell assistanse

Kontakt kundeservice (https://www.adidas.no/hjelp) for generell støtte. Du finner kontaktopplysninger under avsnittet «SPØR KUNDESERVICE» via HJELP.

  1. Sende en klage til din lokale tilsynsmyndighet for personvern

Du har rett til å sende inn en klage til de lokale myndighetene hvis du ikke er fornøyd med hvordan vi har håndtert rettighetene dine som nevnt ovenfor.

Vi oppfordrer deg til å først dele og diskutere problemstillinger og klager om hvordan vi håndterer dine individuelle rettigheter og bruker personopplysningene dine med Personvernteamet vårt og personvernansvarlig ved å skrive til adidas' innboks for forespørsler og klager knyttet til personvernsamsvar (dataprotection@adidas.com), slik at vi raskt kan ta kontakt og forhåpentligvis løse problemstillinger og klager.

Hvis du ikke kjenner til enkelte av rettighetene som er oppført her, kan du rådføre deg med din lokale myndighet om dine personvernrettigheter i henhold til loven for å forstå hva disse rettighetene innebærer.

 1. Hvilke personopplysninger innhenter og bruker vi («kategorier av personopplysninger»)?

Mesteparten av tiden gir du oss personopplysningene dine for spesifikke formål. Noen ganger kan imidlertid disse personopplysningene også brukes til andre formål hvis vi har rett og tillatelse til å gjøre det («lovlig grunnlag»). Vi kan også bruke personopplysningene dine fra andre selskaper eller kilder til enkelte formål, hvis det er lovlig. Se kategoriene av personopplysninger nedenfor for å forstå hvordan vi bruker personopplysningene dine. Kategoriene omfatter personopplysninger du direkte og indirekte har gitt til ansvarlige enheter.

Identitetsopplysninger – all informasjon som identifiserer deg som en individuell, levende person. Dette kan omfatte: navn [fornavn, etternavn, initialer], fødselsdato, e-postadresse inkludert navn, telefonnummer, unikt forbrukeridentifikasjonsnummer (inkludert medlemsskaps-ID eller ID fra en hvilken som helst adidas-plattform), kallenavn, passord, navn og pseudonymer på sosiale medier, dine enheters fingeravtrykk, gavekort som er tildelt deg og kjønnsidentifikasjon og -uttrykk.

           

Kontaktinformasjon – all informasjon vi kan bruke for å kontakte deg. Dette kan omfatte: telefonnummer, leverings- og fakturaadresse, e-postadresse, Messenger-ID, navn i sosiale medier, alle andre kommunikasjonskanaler du har brukt til å kontakte oss for mer informasjon.

Betaling, kjøp og transaksjonsinformasjon – all informasjon vi bruker for å fullføre et kjøp eller i forhold til kjøpsregisteret og fakturaen. Dette kan omfatte: betalingsinformasjonen din (informasjon om kredittkort, eller bankinformasjon, eller informasjon om betalingsplattform), betalingsrisikoprofil (gitt til oss av vår betalingsrisiko-løsning), informasjon om handlekurven (dine bestilte artikler), leveringsopplysninger, fraktadresse og faktureringsadresse, kundens bestillingsnummer, kjøpshistorikk hos adidas, mottaksnummer, transaksjons-ID, faktura-ID for detaljhandel, kjøpsverdi, bekreftelsesnummer for bestilling og ordrens sporingsnummer.

Målinger – all informasjon vi kan bruke for å sikre at utstyret ditt passer. Det kan omfatte blant annet: skostørrelse, klesstørrelse, høyde, vekt, og mål for bryst, midje, hofte, innersøm, kroppsform og hæl til tå.

Stedsinformasjon – all informasjon vi kan bruke for å vite eller gjette hvor du er, i sanntid eller på annen måte. Dette kan omfatte: bostedet ditt, nåværende innloggingssted [IP-adresse], enhetens stedsinformasjon i sanntid via enhetens sensorer og signaler, GPS-sted (hvis du ønsker å dele oss, for eksempel gjennom dine mobile enhetsinnstillinger), eller informasjon som hjelper oss med å gjette hvor du kan være, som kan være det spesifikke adidas-nettstedet du besøkte, som kan gi oss en pekepinn om hvor du er, eller når du sjekker inn på et arrangement eller nettsted på en side i sosiale medier som indikerer sted, og hvis det deles med oss.

Informasjon om medlemskapsadministrasjon – all informasjon knyttet til medlemskapet ditt i Creators Club. Dette inkluderer: oppkjøpskilde-ID (der du registrerte deg for medlemskapet), medlemslandet ditt, medlems-ID i Creators Club, dato du ble medlem, butikk-ID (hvis du registrerte deg i en butikk, inkludert en franchisebutikk), medlemskapspoeng, engasjementshistorikk, belønningshistorikk, medlemskapskuponger tildelt til deg.

Adferds- og preferanseopplysninger – all informasjon som indikerer dine preferanser, enten uttrykkelig – hvis gitt av deg – eller utledet. Dette kan omfatte: aktivitetspreferanse (sport), informasjon om arrangementsdeltakelse, treningsplaner, digitale interaksjoner i butikken, valg av sted/merkevare, språkpreferanse, preferanser for produkt og produktegenskaper, preferanser for butikkplassering, handlehistorikken din (alle artikler i handlevogner), Wishlist-artikler, preferanser du anga i innstillingene for profilen din og plattformen, all informasjon du gir oss gjennom aktivitet i felleskapene våre, som adidas Runners, deltakelse i arrangementer eller kampanjer som instruktør, lagmedlem, deltaker eller promotør av arrangementene våre.

Informasjon om nettleser – all informasjon om din nettleseroppførsel. Dette kan omfatte: nettlesernavn, IP-adresse (inkludert hashed IP-adresse), clickstream-data, dato og tidspunkt for besøk på nettstedet, tiden du ble værende på nettstedet, besøkte sider og lenkene du har klikket på i våre markedsføringsmeldinger eller på nettsider, den henvisende URL-en som brakte deg til nettstedet vårt.

Informasjon om mobile enheter – all informasjon knyttet til den mobile enheten din. Dette kan omfatte: enhet-EUI, enhets-ID, enhetsfingeravtrykk, IP/Wifi-informasjon, operativsystem, data lagret på enheten når tilgang er gitt, logginformasjon når tilgang til enheten (som kamera) er gitt.

Sosiale medier-interaksjon og -aktivitet – all informasjon om deg vi får gjennom ulike sosiale medier, som Facebook, Instagram, Google osv., når vi bruker disse kanalene for annonsering, analyse eller for å berike profilen din med adidas. Dette kan omfatte: All informasjon om sosiale medier som er offentlig tilgjengelig, som f.eks. dine sosiale medier-navn, interaksjoner i sosiale medier og offentlige innlegg, dine «likes» og andre reaksjoner, dine forbindelser i sosiale medier, dine offentlige tilgjengelige bilder, eller bilder du sender til oss ved å nevne oss eller følge våre sosiale medierinnlegg ved å bruke brukernavn eller emneknagger, kommentarer eller meldinger du delte med oss offentlig eller privat på sosiale medier. Vi kan også få informasjon indirekte fra sosiale medie-selskaper (Facebook, Google osv.) når vi annonserer på disse plattformene, som kan omfatte deltakelse og medlemskap på bestemte emner og/eller grupper, dine profilinnstillinger og preferanser, atferden din på forskjellige plattformer eid av samme selskap.

Korrespondanse – enhver korrespondanse du har med kundeserviceteam og/eller våre ansatte. Dette kan omfatte: skriftlig korrespondanse med oss (e-post eller post eller meldinger til plattformene våre), og taleopptak gjort av kundeservice når vi har rett til det.

Bilde og opptak – alle bilder, stemme- eller videoopptak vi har tatt opp eller innhentet der du kan identifiseres. Dette kan omfatte: CCTV-opptak, bilder tatt i våre butikker og/eller ved arrangementer, videoopptak gjort under arrangementer eller spesifikke interaksjoner, taleopptak utført under arrangementer eller interaksjoner (unntatt korrespondanse med kundeservice), alle bilder du deler med oss gjennom sosiale medier.

Treningsaktivitetsopplysninger – all informasjon knyttet til Fitness-aktiviteten din som du sporer ved hjelp av plattformene våre (inkludert adidas Running and Training). Dette kan omfatte: aktivitetstype, distanse, treningsvarighet, treningsrutine (start- og sluttid), fitness score, tempo, romdata, hastighet.

Helseopplysninger – all informasjon som er knyttet til din helse eller vitale tilstand, som kroppsmasseindeks (BMI), hjerteslag per minutt eller informasjon om funksjonshemninger. Dette brukes kun når du har tillatt oss å bruke det – med ditt samtykke – av spesifikke grunner og formål.

Personlige meninger – enhver mening du deler med oss som indikerer dine synspunkter og kommentarer. Dette kan omfatte når du gir oss tilbakemeldinger og gir rating av tjenestene eller produktene våre, eller hvis du deltar i produktundersøkelser og utviklingsdiskusjoner.

Følsomme personlige meninger: Enhver mening du deler som kan indikere eller avsløre visse karakteristika ved deg, inkludert ditt politiske syn, din seksuelle legning, informasjon om rase og etnisk tilhørighet, religiøse eller filosofiske oppfatninger, fagforeningsmedlemskap eller helse. Dette brukes kun når du har tillatt oss å bruke det – med ditt samtykke – av spesifikke grunner og formål.

 1. Hvordan og hvorfor bruker vi personopplysningene dine? (formål, behandling, juridisk grunnlag)?

I denne delen gir vi informasjon om alle scenarioene og grunnene («formål») der vi kan samle (direkte og indirekte) og bruke personopplysningene dine fra alle plattformene våre.

#) Formål – Hvorfor innhenter og bruker vi personopplysningene dine?

BEHANDLING – Hva gjør vi med personopplysningene dine?

JURIDISK GRUNNLAG – Hvorfor har vi lov til å bruke personopplysningene dine til dette formålet?

KATEGORIER AV PERSONOPPLYSNINGER – Hvilke kategorier av personopplysninger bruker vi til å gjennomføre dette formålet, inkludert personopplysningene du ga oss for dette formålet, og personopplysningene vi har innhentet fra andre kilder til andre formål? Dette er kategoriene der du har eller ikke har gitt til oss for dette formålet, men enten har vi det lagret, eller vi har fått det fra en annen kilde til et annet formål, og vi vet at det er knyttet til deg.

OPPBEVARINGSPERIODE – hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine til dette formålet?

KATEGORIER AV MOTTAKERE – Hvem (typer tjenesteleverandører eller selskaper) deler vi personopplysningene dine med for å oppnå formålet?

 1. Drift av nettstedet og appdrift

BEHANDLING

Vi registrerer all trafikk til våre nettsteder og apper, og analyserer data som mottas av serverne våre for å: a) kjøre nettstedene som er koblet til våre domener og apper, b) fikse feil for å sikre at layouten og designen vises riktig, c) fikse feil for å sikre at nettstedene og appene fungerer som de skal, og d) for å følge våre vilkår og betingelser.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon 

LAGRINGSTID  

Nettleserøkt

Vi trenger opplysningene dine så lenge du er på nettstedet. Vi beholder dem så lenge du er på nettstedet.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Leverandører av nettstedsadministrasjon

 1. Domene- og nettverkssikkerhet og brukerautentisering

BEHANDLING

For å beskytte domenene våre, oppdage uvanlige aktiviteter, hindre sikkerhetstrusler og beskytter besøkende på nettstedet vårt mot uautorisert tilgang (som hackere), registrerer vi all trafikk til nettstedene våre og autentiserer brukerinnloggingsinformasjon ved hjelp av tokens for å verifisere opplysningene du gir oss og sammenligne med annen tilgjengelig informasjon. Det omfatter blant annet påloggingene du har gitt direkte til oss eller andre plattformer (som Runtastic eller Facebook) eller informasjon som er offentlig eiendom (public domain), for å sikre at bare autoriserte brukere har tilgang til nettstedene våre.

reCAPTCHA

Vi benytter reCAPTCHA, drevet av Google, på våre nettsteder og apper for å autentisere brukeridentiteten og sikre plattformene våre fra ondsinnet programvare (eller kjent som en «bot») som kan være involvert i lyssky aktivitet på våre plattformer. reCAPTCHA arbeider ved å samle informasjon om din maskinvare og programvare (for eksempel enhets- og applikasjonsinformasjon), og disse opplysningene deles med Google for analyse. Data fanget av reCAPTCHA er også underlagt Google personvernerklæring og bruksvilkår.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon 

LAGRINGSTID  

Nettleserøkt

Vi trenger opplysningene dine så lenge du er på nettstedet. Vi beholder dem så lenge du er på nettstedet.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Leverandører av nettstedsadministrasjon

 1. Global Credential til alle adidas-plattformer – brukeropplevelse

BEHANDLING

Brukerinnloggingsidentiteter og kontostyring administreres sentralt, slik at brukerne kan bruke ett sett med legitimasjon til å logge inn på deltakende* adidas-plattformer. Din innloggingsoversikt hos adidas lagres i vår globale autentiseringsplattform. Du kan deretter bruke samme innlogging til å logge inn på kontoen din, som er registrert på de deltakende plattformene. Når du bruker adidas-innlogging for å få tilgang til alle deltakende plattformer, bruker vi token for å verifisere identiteten din fra vår globale autentiseringsplattform. Dette sikrer også nettverket og domenet vårt. adidas' ansvarlige enheter bruker personopplysningene dine til å administrere kontoen din, inkludert å sende meldinger om kontostyring, som tilbakestilling av passord, og å behandle dine forespørsler om rettigheter som beskrevet i avsnittet «hvordan utøver du rettighetene dine for personopplysningene dine?».

*for tiden gjelder dette adidas' nettsider, adidas-appen, adidas training-appen**, adidas running-appen**, GMR-app, bekreftet app.

** runtastic GmbH (Pluskaufstraα e 7, 4061 Pasching, Østerrike) er en merkevare fra adidas AG, og den ansvarlige enheten for adidas training-appen og adidas running-appen.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Mobil enhetsinformasjon 

LAGRINGSTID  

Varigheten for kontoen din eller inaktivitet +25 måneder

For at du skal kunne logge deg inn med adidas-innloggingsopplysningene dine på adidas' plattformer, må vi lagre opplysningene dine så lenge du har konto hos oss. Hvis du slutter å bruke tjenestene våre uten å be oss slette opplysningene, lagrer vi dem i 25 måneder etter din siste innlogging.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Leverandører av nettstedsadministrasjon

 1. Vedvarende innlogging

BEHANDLING

Hvis du velger å være varig logget inn, trenger du ikke logge inn hver gang du besøker adidas-nettstedet i opptil 30 dager. Personopplysningene dine vil bli brukt av adidas' nettsted for å vise personopplysningene dine: e-posten din vil bli brukt under betalingsprosessen for å gi deg informasjon om e-posten som skal brukes til bestillingsbekreftelsen, fornavnet dittvil bli brukt til personlig tilpasning og din unike identifikator kan brukes til front-end-analyser. Vær oppmerksom på at det ikke lagres samtykkestatus.

Denne grunnleggende profilinformasjonen lagres i opptil 30 dager i nettleseren som ble brukt til innloggingen innenfor en tilgangstoken. Tilgangstokenen er en HTTP-informasjonskapsel. Tokenen er gyldig i 20 minutter hvis funksjonen «Hold meg innlogget» ble valgt. Etter at tokenen er utløpt, er det ikke lenger mulig å få tilgang til personopplysninger, slik at økten er over. For vedvarende innlogging lagrer vi i tillegg en Oppdater-token i nettleseren som kan brukes til å oppdatere tilgangstokenen i løpet av 30 dager og slik forlenge innloggingen. Hvis denne oppdateringstokenen mangler (hvis du ikke har valgt vedvarende innlogging eller informasjonskapsler er klarert), kan ikke tilgangstokenen oppdateres. Økten kan derfor ikke forlenges, og du vil ikke være logget inn lenger.

Merk: Hvis du velger vedvarende innlogging, kan personopplysningene dine bli eksponert for en uautorisert tredjepart hvis du glemmer å logge deg ut fra en vedvarende innlogging fra en offentlig tilgjengelig enhet.

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger

LAGRINGSTID  

Informasjonen lagres i nettleseren din i opptil 30 dager. Du kan slette opplysningene selv ved å fjerne informasjonskapsler fra nettleseren din eller ved å velge «logg ut fra alle mine enheter»-alternativet i kontoen din.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Leverandører av nettstedsadministrasjon

 1. Salg av adidas-produkter – elektronisk og ikke-elektronisk bestilling

BEHANDLING

For å behandle ordrene dine på nettet og/eller i appen, gi deg forskjellige betalingsalternativer, skape en enkel betalingsprosess, forsikre at betalingen er mottatt, følge kravene i våre vilkår og betingelser (3. Kjøpsvilkår) (for å selge deg produktene), inkludert fakturabehandling, levering, personlig tilpassede tjenester, vekslinger og refusjoner, klikk og hent. Ordren din kan ikke fullføres hvis våre varslingsløsninger for betalingssvindel flagger transaksjonen din som mistenkelig og potensielt ulovlig. Merk at betalingssvindel-systemet er en automatisert beslutningsprosess. Det kreves slik at vi kan avslutte kontrakten med deg. Du har rett til å be om en menneskelig vurdering av denne beslutningen, og utfordre beslutningen.

JURIDISK GRUNNLAG  

Kontraktoppfyllelse

Legitim interesse

Juridisk forpliktelse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Stedsinformasjon
 • Mål
 • Informasjon om betaling, kjøp og transaksjon
 • Korrespondanse
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / hvis det er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Kontraktens varighet og lovbestemt foreldelsesfrist (10 år). Vi må lagre opplysningene i tilfelle det oppstår tvister knyttet til kontrakten.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Selgende partnere (der det er aktuelt)
 • Produksjonsleverandører
 • Leverandører av leveringstjenester
 • Leverandører av betalingsrisikoløsninger
 • Leverandører av betalingsbehandling
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Berikelse og forbedring av din digitale handleopplevelse

BEHANDLING

Når du handler på forskjellige av adidas' digitale handelsplattformer (adidas-nettstedet og adidas-appen), innhenter vi personopplysningene dine for å berike og forbedre handleopplevelsen din, nettstedsopplevelsen og betaling. Dette kan omfatte å hjelpe deg med å finne riktig størrelse og visualisere hvordan et produkt vil se ut på deg via våre digitale plattformer, eller når du samhandler med plattformer for en spesifikk opplevelse vi gjør tilgjengelig gjennom våre digitale plattformer direkte eller via digitale enheter i butikker.

 1. ANBEFALING AV STØRRELSE

For å hjelpe deg med å finne den størrelsen som passer til målene dine best, bruker vi størrelsesanbefalinger i appen og nettstedet vårt. Widgeten vil anbefale deg riktig størrelse for et bestemt adidas-produkt ved å bruke algoritmer for maskinlæring. Widget kombinerer målene du ga oss med adidas' produktinformasjon, handlevognopplysninger og handlehistorikk (hvis de er tilgjengelige for oss) for å anbefale den mest passende størrelsen for et bestemt adidas-produkt. Størrelsesanbefalingene gis av en tredjepartsleverandør.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Mål
 • Adferds- og preferanseinformasjon
 • Informasjon om betaling, kjøp og transaksjon

LAGRINGSTID  

Vi beholder dem så lenge du ikke sletter opplysningene dine.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • Leverandører av størrelsesanbefalinger

 1. PRØVINGER OG VISUELLE SØK MED UTVIDET VIRKELIGHET

I appene våre gir vi deg muligheten til å bruke enhetskameraet ditt til forskjellige formål: for å se hvordan visse adidas-produkter passer deg gjennom utvidet virkelighet (AR) og for å søke etter adidas-produkter ved hjelp av bilder. For dette formålet implementerer vi programvareutviklingssett (SDKs) fra tredjeparter i appene våre. Vi vil be om din tillatelse før du bruker kameraet for å prøve denne funksjonen. Vi lagrer ikke bilder og videoer fra enhetskameraet ditt. Vi vil deretter analysere hvordan du bruker AR-funksjonen for å forbedre brukeropplevelsen vår, designet for å sikre at du fortsetter å samhandle med oss i programmene våre.

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Mål
 • Adferds- og preferanseinformasjon

LAGRINGSTID  

Vi beholder dem så lenge du ikke sletter opplysningene dine.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • Leverandører av utvidet virkelighet-tjenester
 • Leverandører av visuelle søk

 1. Oppdagelse av betalingssvindel

BEHANDLING

Vi kombinerer betalings-, kjøps- og transaksjonsinformasjon du gir oss med annen informasjon vi får gjennom våre tredjepartsleverandører av betalingsrisiko- og svindelforebyggingstjenester. Dette gjøres for å sikre at et kjøp er lovlig, og at du ikke kjøper produktene våre i strid med våre vilkår og betingelser. Dette betyr at vi kan avvise bestillingen din og avslå betalingen, avhengig av resultatet av analysen av opplysningene dine. Dette er en automatisert beslutningsprosess som er nødvendig for å gjennomføre salgskontrakten med deg.

JURIDISK GRUNNLAG  

Utøvelse av kontraktsmessige og legitime interesser

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Informasjon om betaling, kjøp og transaksjon
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon

LAGRINGSTID  

Kontraktens varighet og lovbestemt foreldelsesfrist. Vi må lagre opplysningene i tilfelle det oppstår tvister knyttet til kontrakten.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Leverandører av betalingsrisikoløsninger
 • Leverandører av betalingsbehandling
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Produktlevering

BEHANDLING

Når du har sendt inn en bestilling, bruker vi kontaktopplysningene dine (hjem- og/eller leveringsadresse) og annen betalings-, kjøps- og transaksjonsinformasjon for å levere produktene du kjøpte til deg.

JURIDISK GRUNNLAG  

Kontraktoppfyllelse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger: Navn
 • Kontaktinformasjon: Leveringsadresse

LAGRINGSTID  

Kontraktens varighet og lovbestemt foreldelsesfrist. Vi må lagre opplysningene i tilfelle det oppstår tvister knyttet til kontrakten.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Tjenesteleverandører
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Elektronisk leveringssporing

BEHANDLING

Denne tjenesten leveres av våre leverandører av leveringstjenester, og er avhengig av tilgjengelighet fra leverandøren som betjener din leveringsadresse. Avhengig av leverandøren kan du få mulighet til å spore leveransen din ved hjelp av tjenestene som leveres direkte av våre leveringspartnere. Denne tjenesten tilbys på grunnlag av forbrukernes legitime interesse, slik at de kan organisere mottak av sine pakker. Men hos enkelte tjenesteleverandører kan dette kun være mulig med ditt samtykke. Tjenesten driftes på samarbeidspartnerens plattform. Du bør lese personvernerklæringen for behandling av personopplysningene dine for dette formålet.

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse, og der det er aktuelt, samtykke

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger: e-postadresse
 • Kontaktopplysninger: telefonnummer
 • All annen informasjon du kan gi direkte og frivillig til leveringspartneren

LAGRINGSTID  

Som bestemt av vår leveringspartner.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • Leverandører av leveringstjenester

 1. Forretningsanalyser

BEHANDLING

Vi må vite hvordan vi gjør det som selskap. Dette er av interesse for våre aksjonærer, styremedlemmer, ansatte og partnere, samt kundene våre. Vi lager datamodeller for ulike analytiske formål og analyserer ved hjelp av disse datamodellene for å forstå hvordan produktene våre selger i ulike markeder, hva som er de populære funksjonene i produktene våre, hva som fungerte og hva som ikke fungerte med våre markedsføringskampanjer og annonsekampanjer, produktdesign og distribusjonsstrategi, vårt nettsteddesign og vår generelle brukeropplevelse, slik at vi kan etablere, implementere og evaluere vår forretningsstrategi.

Dette omfatter blant annet analyse av data for å forstå hvordan brukerne surfer på nettstedet vårt og bruker appen, slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen og sikre at du fortsetter å kjøpe produktene våre og samhandle med oss på våre nettsteder og applikasjoner.

Vi fjerner alle identitetsopplysninger som direkte vil identifisere deg (for eksempel navn og e-postadresse), og bruker kun vår interne unike, identifiserende IP-adresse for å minimere mulig personvernrisiko for deg.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

Du kan lære mer om hvordan våre tilbydere av dataanalyse tilbyr analysetjenester ved å bruke opplysningene dine her:

Adobe Analytics Data Collection: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

Google Analytics' datainnsamling:

https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger: unik forbrukeridentifikator (kun)
 • Mål
 • Adferds- og preferanseinformasjon
 • Stedsinformasjon
 • Informasjon om betaling, kjøp og transaksjon
 • Informasjon om Fitness-aktivitet
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon
 • Korrespondanse
 • Sosiale medier-interaksjon og -aktivitet
 • Personlige meninger
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / om dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Når vi bruker analysetjenester levert av leverandørene som er angitt ovenfor, er vi pålagt å lagre data i den perioden som er spesifisert av disse leverandørene. Du finner lagringsperioden som er angitt av leverandørene her:

Adobe Analytics: 36 måneder (https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/data-retention.html)

Google Analytics: 38 måneder

(https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=en)

Vi må lagre informasjonen i denne perioden for å lage nøyaktige analyser av virksomheten vår.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Potensielle kjøpere og investorer
 • Leverandører av konsulenttjenester
 • Leverandører av dataanalyseløsninger
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Kundeservice

BEHANDLING

Vi innhenter personopplysningene dine for å svare på spørsmålene dine om bestillingen din, informere deg når produktet du liker er tilgjengelig på forespørselen din, og svare på dine spørsmål og problemstillinger gjennom forskjellige kommunikasjonskanaler vi gjør tilgjengelig for deg, inkludert hvis du kontakter oss for spørsmål om dine personvernrettigheter. Forespørslene dine til kundeservice vil bli analysert slik at vi kan gi deg verdifull service i fremtiden. Vi kan kun registrere telefonsamtalene våre med deg for kvalitetssikkerhetsformål når du samtykker i innspillingen.

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

Samtykke (for opptak av telefonsamtalene våre)

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Stedsinformasjon
 • Mål
 • Betalings-, kjøps- og transaksjonsinformasjon
 • Korrespondanse
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Bilde og opptak (kun med ditt samtykke)

LAGRINGSTID  

Lovbestemt begrenseringperiode: 2 år

Vi må lagre opplysningene i tilfelle det oppstår juridiske tvister.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Selgende partnere (der det er aktuelt)
 • Leverandører av leveringstjenester
 • Leverandører av betalingsrisikoløsninger
 • Leverandører av betalingsbehandling
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Personlige markedsføringsmeldinger via e-post (registrering av nyhetsbrev)

BEHANDLING

Vi sender deg markedsføringsmeldinger som vi tror du vil være interessert i («personlig tilpasset») til e-postadressen du oppgir til oss eller via push-varsler når du har installert appen vår. For å sende deg «personlige» meldinger observerer vi elektronisk (og noen ganger, der det er aktuelt, offline) adferd, og analyserer adferden din ved hjelp av analyser for best mulig å anslå hvilke produktserier du kan være interessert i og dra nytte av. Dette krever at vi samler inn ulike kategorier av personopplysninger fra deg. Vi bruker forskjellige analyseverktøy for å forstå hva oppførselen din betyr når det gjelder dine liker og misliker av våre ulike produktserier, og for å forstå effekten (suksessrater) av meldingene som leveres til deg.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

JURIDISK GRUNNLAG  

Samtykke

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Stedsinformasjon
 • Mål (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Betalings-, kjøps- og transaksjonsinformasjon (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Sosiale medier-interaksjoner og -aktiviteter (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Informasjon om Fitness Activity (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon
 • Adferds- og preferanseopplysninger (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / om dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Vi beholder det så lenge du ikke trekker tilbake samtykket til å sende deg e-poster eller motsetter deg at vi behandler personopplysningene dine for markedsføringsformål.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper 
 • Supportleverandører for e-postmarkedsføring
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Personlige markedsføringsmeldinger via e-post (via eksisterende kontrakt)

BEHANDLING

Når du kjøper produktene våre eller fullfører kontrakter med oss, anser vi det som en indikasjon på interesse for våre produkter, tjenester, kampanjer og ulike tilbud. Vi sender deg markedsføringsmeldinger som vi tror du vil være interessert i («personlig tilpasset») til e-postadressen du oppgir til oss eller via push-varsler når du har installert appen vår. For å sende deg «personlige» meldinger observerer vi elektronisk (og noen ganger, der det er aktuelt, offline) adferd, og analyserer adferden din ved hjelp av analyser for best mulig å anslå hvilke produktserier du kan være interessert i og dra nytte av. Dette krever at vi samler inn ulike kategorier av personopplysninger fra deg. Vi bruker forskjellige analyseverktøy for å forstå hva oppførselen din betyr når det gjelder dine liker og misliker av våre ulike produktserier, og for å forstå effekten (suksessrater) av meldingene som leveres til deg.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Stedsinformasjon
 • Mål (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Betalings-, kjøps- og transaksjonsinformasjon (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Sosiale medier-interaksjoner og -aktiviteter (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Informasjon om Fitness Activity (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon
 • Adferds- og preferanseopplysninger (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / om dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Vi beholder det så lenge du ikke trekker tilbake samtykket til å sende deg e-poster eller motsetter deg at vi behandler personopplysningene dine for markedsføringsformål.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper 
 • Supportleverandører for e-postmarkedsføring
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Målrettede meldinger på tredjeparts reklameplattformer

BEHANDLING

Vi bruker tredjeparts reklameplattformer, som Facebook, Google, YouTube, Instagram osv. for å sende deg meldinger som er rettet mot deg, basert på oppførselen din og nettlesermønsteret ditt, til bestemte tider og steder på disse plattformene for å øke effektiviteten for annonsekampanjene våre. For å kunne gjøre dette deler vi personopplysningene dine med våre reklamepartnere og sosiale medieplattformer. Vi bruker tredjepartsløsninger som Google Analytics og Facebook Business Manager-verktøy for å hjelpe oss med å gjøre en bedre jobb med å målrette kampanjer og meldinger for forbrukerne våre. Sosiale medieplattformer vil forsøke å matche profilen din i deres database for å fastslå det optimale tidspunktet og stedet (siden du surfer på) for å vise deg en annonse fra adidas. Vi må også analysere nødvendig informasjon for å forstå virkningen av kampanjene våre. Hvis du ikke aksepterer at vi sporer deg for dette formålet, vil du fortsatt se tilfeldige adidas-annonser på sosiale medieplattformer og andre tredjepartsplattformer. Les også personvernerklæringene på sosiale medieplattformer for å forstå hvordan personopplysningene dine brukes av dem for dette formålet.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

Du kan lære mer om hvordan våre reklamepartnere og sosiale medieplattformer hjelper oss med å oppnå dette formålet ved å besøke nettstedene deres:

Google Personalised Advertising: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en

Google Advertising Policies: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

Facebook Lookalike Audiences: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531

Facebook Custom Audience Terms: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

JURIDISK GRUNNLAG  

Samtykke

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Stedsinformasjon
 • Mål (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Betalings-, kjøps- og transaksjonsinformasjon (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Sosiale medier-interaksjoner og -aktiviteter (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Informasjon om Fitness Activity (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon
 • Adferds- og preferanseopplysninger (om dette er tilgjengelig for adidas)
 • Personlige meninger
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / om dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Vi beholder dem så lenge du ikke trekker tilbake samtykket.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper 
 • Reklamebyråets samarbeidspartnere
 • Plattformer for sosiale medier
 • Leverandører av målrettede markedsføringstjenester
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Administrasjon av Creators Club-medlemskap – der det er aktuelt

Merk: Dette avsnittet gjelder bare dersom du blir med i adidas Creators Club for å bli Creators Club-medlem. Dette inkluderer når du oppretter konto på adidas Running- og adidas Training-appene.

BEHANDLING

Når du blir adidas Creators Club-medlem, bruker vi opplysningene som er spesifisert ovenfor til å behandle og administrere medlemskapet ditt som beskrevet i Creators Clubs vilkår og betingelser. Vi bruker også opplysningene dine til å kommunisere med deg.

Nærmere bestemt brukes personopplysningene dine til å:

a)         beregne klubbpoeng for å gi deg belønninger;

b)         gi deg tilgang til spesialtilbud og kampanjer;

c)         sende deg invitasjoner til eksklusive arrangementer;

d)         gi deg tilgang til produkter i begrenset opplag;

e)         gi deg tilgang til premium-abonnement på Runtastic, der dette er aktuelt;

f)          lagre leveringsadressen og betalingsopplysningene dine for raskere kjøp på nettet og i appen;

g)         lagre din komplette ordrehistorikk så du får tilgang til den når som helt;

h)         la deg spore leveringen av bestillingen din fra kontoen din;

i)          sende deg meldinger om kontostatusen din (nivå opp og/eller ned);

j)          sende meldinger om belønningene dine og hvordan du kan hente dem;

k)         sende deg meldinger om hvordan du kan få klubbpoeng eller beholde nivået ditt, inkludert kampanjemeldinger om produktene og tjenestene dine. (Du kan når som helst melde deg av denne meldingen ved å bruke «meld deg av»-funksjonen i meldingen.)

Når du bruker din Creators Club-medlems-ID, mottar vi informasjonen for å beregne belønningspoeng for deg, for eksempel når du handler hos en deltakende adidas-forhandler. Opplysningene dine deles med Creators Club-partnere som gir deg visse belønninger i henhold til Creators Clubs vilkår og betingelser, eller gir bekreftelsen vi trenger for å gi deg poeng.

Som Creators Club-medlem vil du motta markedsføringsmeldinger fra adidas på e-post. Du kan når som helst melde deg av denne meldingen ved å bruke «meld deg av»-funksjonen i meldingen.

Du kan også bruke ditt Creators Club-medlemskap i adidas' apper. Når du bruker adidas-apper med ditt Creators Club-medlemskap, bruker vi push-varsler i appen til å formidle informasjon om medlemskap, kampanjeaktiviteter og tilbud. Du kan når som helst deaktivere push-varsler via «innstillinger» på mobilenheten din. Hvis du deaktiverer push-varsler, kan vi imidlertid bli nødt til å kontakte deg på e-post for viktige meldinger knyttet til medlemskapet ditt.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

JURIDISK GRUNNLAG  

Kontraktoppfyllelse

Legitim interesse (e-postmarkedsføring)

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Informasjon for administrering av medlemskap
 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon
 • Korrespondanse
 • Bilder og opptak (når dette er tilgjengelig for adidas)
 • Personlige meninger (når dette er tilgjengelig for adidas)
 • Mål (når dette er tilgjengelig for adidas)
 • Betalings-, kjøps- og transaksjonsinformasjon (når dette er tilgjengelig for adidas)
 • Sosiale medier-interaksjoner og -aktiviteter (når dette er tilgjengelig for adidas)
 • Informasjon om Fitness Activity (når dette er tilgjengelig for adidas)
 • Adferds- og preferanseopplysninger (når dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Kontraktens varighet og lovbestemt foreldelsesfrist. Vi må lagre opplysningene i tilfelle det oppstår tvister knyttet til kontrakten.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Potensielle kjøpere og investorer
 • Leverandører av konsulenttjenester
 • Leverandører av dataanalyseløsninger
 • Creators Club-partnere

 • Registrering av privat arrangement

BEHANDLING

Når du registrerer deg for et arrangement som vi organiserer med begrenset antall deltakere, bruker vi personopplysningene du oppgir til å reservere en plass til deg. Personopplysningene dine vil bli brukt i henhold til vilkårene og betingelsene knyttet til arrangementet. Les den spesifikke personvernerklæringen vi kan publisere på tidspunktet for registreringen hvis den er tilgjengelig.

JURIDISK GRUNNLAG  

Kontraktoppfyllelse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Stedsinformasjon
 • Opplysninger om Fitness Activity: all informasjon vi kan samle inn fra deg den dagen arrangementet finner sted.
 • Adferds- og preferanseopplysninger (hvis innhentet for det spesifikke arrangementet)
 • Bilde og opptak (hvis innhentet for det spesifikke arrangementet)
 • Personlige meninger (hvis innhentet for det spesifikke arrangementet)
 • Sosiale medier-interaksjon og -aktivitet (hvis innhentet for det spesifikke arrangementet)
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / om dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Arrangementets varighet og lovbestemt begrensningsperiode i tilfelle tvister.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas-kontrollør som organiserer arrangementet.
 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Arrangementspartnere (der det er aktuelt)
 • Leverandører av skyløsninger (der det er aktuelt)

 1. Registrering for åpne arrangementer

BEHANDLING

Vi organiserer også ofte arrangementer som er åpne for alle. Vi bruker personopplysningene du oppgir for å holde deg informert om arrangementer du er interessert i. Les den spesifikke personvernerklæringen vi kan publisere på tidspunktet for registreringen hvis den er tilgjengelig.

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Stedsinformasjon
 •  Opplysninger om Fitness Activity: all informasjon vi kan samle inn fra deg den dagen arrangementet finner sted.
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / om dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Arrangementets varighet + 36 måneder hvis opplysninger fra et bestemt arrangement brukes til DRIFTSANALYSE.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas-kontrollør som organiserer arrangementet.
 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Arrangementspartnere (der det er aktuelt)
 • Leverandører av skyløsninger (der det er aktuelt)

 1. Produktforskning og -utvikling

BEHANDLING

Vi gjennomfører analyser for å forbedre produktene og tjenestene våre. Dette inkluderer å stille deg spørsmål i undersøkelser, be deg om tilbakemeldinger, be deg om å teste produktene våre og gi oss en vurdering, be andre tjenesteleverandører om å gjennomføre markedsundersøkelser og produktundersøkelser for oss, prøve nye teknologier i produktet vårt som kan samle inn personopplysninger for å holde seg foran konkurrentene. Vi lagrer denne informasjonen basert på vår «legitime interesse», så ved å delta i en produktvurdering eller undersøkelse samtykker du i at dette er vår legitime interesse. Der det er mulig for det spesifikke prosjektet, eller hvis du har innvendinger mot denne legitime interessen, vil vi fjerne alle identitets- og kontaktopplysninger samt informasjon om mobile enheter, slik at informasjonen ikke kan brukes til å identifisere deg. Dette vil ikke lenger være dine personopplysninger, og anses som «anonymiserte».

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Mål (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Identitetsopplysninger (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Kontaktinformasjon (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Stedsinformasjon (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Betalings-, kjøps- og transaksjonsinformasjon (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Sosiale medier-interaksjon og -aktivitet (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Informasjon om Fitness Activity (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Nettleserinformasjon (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Informasjon om mobile enheter (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Korrespondanse (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Adferds- og preferanseopplysninger (kun hvis det kreves av prosjektet)
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / om dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Varigheten på prosjektet og den lovbestemte oppbevaringsperioden for å beskytte IP-rettighetene våre.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Potensielle kjøpere og investorer
 • Leverandører av konsulenttjenester
 • Leverandører av dataanalyseløsninger
 • Produksjonsleverandører
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Juridisk forpliktelse – samarbeid med rettsvesenet og tilsynsmyndigheter (inkludert domstole

BEHANDLING

Når vi er lovpålagt å utlevere personopplysningene dine av hensyn til nasjonal og offentlig sikkerhet, forebygging av kriminalitet, granskning og rettsforfølgelse, anti-hvitvasking, rettslig behandling, beskyttelse av andre personers rettigheter og friheter, og håndheving av sivile krav, vil vi utlevere informasjon som anmodet av myndighetene eller partene når forespørselen er begrunnet ved lov. Vi kan kanskje ikke informere deg hvis det er ulovlig å gjøre det.

JURIDISK GRUNNLAG  

Juridisk forpliktelse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

Alle personopplysningskategorier som forespurt av offentlige myndigheter.

LAGRINGSTID  

For så lang tid som loven krever.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper 
 • Lokale og nasjonale myndigheter, inkludert skattemyndigheter
 • Lokalt og nasjonalt politi
 • Lokale og nasjonale domstoler

 1. Bevis – tvist om kontrakt og/eller juridisk etterlevelse

BEHANDLING

Vi må ha bevis i tilfelle kontraktsmessige tvister, eller for å forsvare oss i tilfelle undersøkelser eller tvister om personvern og klager, inkludert hvordan vi har håndtert dine individuelle rettigheter.

JURIDISK GRUNNLAG  

Juridisk forpliktelse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

Alle personopplysningskategorier som kreves for å bli brukt som bevis

LAGRINGSTID  

Lovbestemt begrensningsperiode avhengig av avtaleperioden og/eller det juridiske kravet

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper 

 1. Samle enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier («ERKLÆRING OM INFORMASJONSKAPSLER»)

BEHANDLING

Når du besøker adidas-nettstedet, lagrer vi datasamlere som informasjonskapsler, tagger, piksler og fyr, blant andre, i nettleseren din for å få visse opplysninger om din nåværende nettleserøkt. Disse teknologiene kalles ofte «informasjonskapsler» samlet av andre nettsteder. Informasjonskapsler gjør det også mulig for nettsiden vår å huske dine handlinger og preferanser (for eksempel innlogging, språk, skriftstørrelse og andre innstillinger) over en periode, slik at du ikke trenger å gjenta dem når du kommer tilbake til nettstedet, eller blar fra en side til en annen. Vi bruker informasjonskapsler til ulike formål, som også betyr at de har ulike juridiske grunnlag. Se gjennom informasjonen nedenfor for å forstå hvordan vi bruker forskjellige typer informasjonskapsler for å oppfylle ulike formål.

1)«NØDVENDIG» – nettstedets funksjonalitet og forretningsdrift. Vi bruker «nødvendige informasjonskapsler» til å drive nettstedet vårt. Dette inkluderer å lagre en unik identifikator for å administrere og identifisere deg som en unik gjest på nettstedet vårt, for å tilby deg en konsekvent og nøyaktig tjeneste. Dette inkluderer å sørge for at vi husker produktene du har plassert i handlevognen eller språkinnstillingene dine. Slike informasjonskapsler lagres så lenge du er på nettstedet. Uten disse informasjonskapslene kan du ikke se nettstedet vårt ordentlig.

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

2) «FUNKSJONELL» – forbedring av nettstedet og ytelse. Vi bruker «funksjonelle informasjonskapsler» for å kontinuerlig forbedre nettstedets ytelse. Dette omfatter bruk av de opplysningene vi innhentet fra deg for å gjøre følgende:

 • Nettanalyse – basert på nettleseroppførselen din analyserer vi opplysningene for å forbedre funksjonaliteten og designen på nettstedet vårt.
 • Annonseresponsrater – basert på hvordan du kommer til nettstedet vårt, måler vi annonseresponsratene våre ved å analysere annonseklikk for å forbedre effektiviteten av annonsering som kjøpes på et eksternt nettsted.
 • Partnersporing – vi må la våre tilknyttede markedsføringspartnere, eller tjenesteleverandører få visse opplysninger hvis du kom til nettstedet vårt og kjøpte produkter via et besøk hos dem. Dette kreves fordi det kan hende vi må gi dem et gebyr for slike tjenester. For dette formålet vil vi dele informasjon om besøket ditt, inkludert produktene du har kjøpt.
 • Feilstyring – vi måler feil som oppstår på et nettsted, for å sikre at vi fikser feil eller eventuelle problemer umiddelbart.
 • Testdesign – vi må bruke A/B-testing eller multivariasjonstesting for å bevare en jevn stil og følelse for brukeren av nettstedet i den aktuelle og de påfølgende øktene.

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

Samtykke – for installasjon av informasjonskapsler merket som «funksjonell informasjonskapsel» på enheten og nettleseren din

3) «MARKEDSFØRING» – forbedring og ytelse på nettstedet. Vi bruker markedsføringsinformasjonskapsler som leveres av annonsepartnerne våre for å sørge for at annonsemeldingene våre vises på riktig tidspunkt og riktig sted. Disse informasjonskapslene er vedvarende, men tidsbegrensede. Disse informasjonskapslene inneholder en unik nøkkel for å skille mellom individuelle brukeres nettleservaner. Vi bruker også disse informasjonskapslene til å begrense antall ganger en bruker ser en bestemt annonse på et nettsted og til å måle effektiviteten til en bestemt kampanje. Identifikatoren som lagres av disse informasjonskapslene leveres av partnerne våre. Vi kan ikke bruke samme identifikator i våre egne systemer. Vi bruker også disse informasjonskapslene til å betjene annonser som er relevante for din umiddelbare geo-lokasjon, for eksempel for å gi deg nærmeste butikk der produktet du surfer etter kan være tilgjengelig.

JURIDISK GRUNNLAG  

Samtykke – for installasjon av informasjonskapsler merket med «markedsføringsinformasjonskapsel» på enheten og nettleseren din, og for bruk av personopplysningene dine som er samlet inn for de formålene som er beskrevet ovenfor.

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger (når dette er tilgjengelig for adidas)
 • Nettleserinformasjon
 • Mobil enhetsinformasjon
 • Stedsinformasjon: Dette samles inn ved å observere nettleseroppførselen din
 • Informasjon om medlemskap (når dette er tilgjengelig for adidas)
 • Adferds- og preferanseopplysninger (om dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Informasjonskapsler, piksler, tagger og andre lignende teknologier som brukes til å samle inn enhetinformasjon og opplysninger om oppførsel i nettleser lagres i nettleseren din under økten eller så lenge du ikke sletter informasjonskapsler i nettleserens innstillinger.

Opplysningene vi har innhentet gjennom informasjonskapslene relatert til andre formål, lagres så lenge det formålet varer.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Leverandører av nettstedsadministrasjon
 • Leverandører av konsulenttjenester
 • Leverandører av dataanalyseløsninger
 • Reklamebyråets samarbeidspartnere
 • Plattformer for sosiale medier
 • Leverandører av målrettede markedsføringstjenester

Du kan endre innstillingene i nettleseren din for å slette eller hindre enkelte informasjonskapsler i å bli lagret på datamaskinen eller den mobile enheten din uten ditt uttrykkelige samtykke. «Hjelp»-seksjonen i nettleseren din inneholder informasjon om hvordan du administrerer innstillinger for informasjonskapsler.

Finn ut hvordan det fungerer i din nettleser her:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (flash-cookies): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

Google Chrome - App: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

Disse nettstedene vil også hjelpe deg med å forstå mer om hvordan informasjonskapsel-baserte annonser fungerer og hvordan du kan administrere innstillingene dine for informasjonskapsler:

http://www.aboutads.info/choices

http://www.youronlinechoices.eu/

Avmeldingsside for nettverksannonsering: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

Du kan lære mer om lovene som styrer bruken av «informasjonskapsler» her: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

 1. Tilegnelse av brukergenerert innhold (UGC) fra sosiale medier

BEHANDLING

Vi inviterer deg til å levere bildene dine til oss via sosiale medieplattformer ved å følge spesifikke instruksjoner som «#yesadidas». Vi kommer til å bruke bildene du gir oss til kampanjekommunikasjon. Vi vil innhente rettigheter til ditt bilde gjennom en lisensavtale i form av våre vilkår og betingelser. Ved å sende inn bildene dine via sosiale medier til oss godtar du at vi bruker bildene dine som beskrevet i lisensavtalen.

JURIDISK GRUNNLAG  

Kontraktoppfyllelse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger: din sosiale medieforhandler
 • Fellesskapsopplysninger: bilder, videoer, kommentarer, lydopptak og andre filer som gis gjennom den sosiale medieplattformen som fremmer adidas
 • Sosiale medier-interaksjon og -aktivitet

LAGRINGSTID  

Varighet av lisensavtale og lovbestemt begrensningsperiode ved eventuelle tvister.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Arrangementspartnere (der det er aktuelt)
 • UGC-supportpartnere
 • Reklamebyråets samarbeidspartnere
 • Plattformer for sosiale medier
 • Leverandører av skyløsninger (der det er aktuelt)

 1. Push-varsler (kommunikasjon i app)

BEHANDLING

Når du bruker adidas-appen, bruker vi push-varsler i denne appen for å kommunisere med deg om formålene som er oppgitt i denne erklæringen. Dette omfatter informasjon som er knyttet til formål basert på kontraktens utførelse (for eksempel kjøpet ditt). Du kan når som helst deaktivere push-varsler via «innstillinger» på mobilenheten din. Hvis du slår av push-varsler, kan det imidlertid hende vi må kontakte deg via e-post for viktige meldinger knyttet til kjøpet ditt.

JURIDISK GRUNNLAG  

Legitim interesse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Surfeinformasjon OG informasjon om mobile enheter

LAGRINGSTID  

Så lenge du bruker appen og ikke slår av push-varselet.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper

 1. Deltakelse i gjensalgsprogrammet Infinite Play

BEHANDLING

adidas har samarbeidet med vår salgspartner – Stuffstr Limited («Stuffstr») – for å gi forbrukerne muligheten til å bytte inn godkjente adidas-produkter mot adidas-gavekort gjennom adidas' gjensalgsprogram Infinite Play («programmet»).

Til programmet må vi bruke følgende opplysninger:

 • Kontaktopplysninger – så Stuffstr vet hvor de skal hente varene dine, sende deg poser for å pakke artiklene dine og sende gavekort til riktig person, og du vil motta adidas-gavekort via e-post eller i meldinger i appen.
 • Betalings-, kjøps og transaksjonsopplysninger – siden gavekort utstedes basert på alderen til varen du kjøpte, må vi verifisere når du faktisk kjøpte varene; og
 • Opplysninger om medlemsadministrasjonen – du får poeng når du videreselger produktene dine i henhold til Creators Clubs vilkår og betingelser.

Stuffstr avslutter kontrakten direkte med deg, slik at de kan få varene fra deg, selge produktene for resirkulering og gi deg gavekort til gjengjeld. Hvis du trenger flere poser til artiklene du ønsker å selge på nytt, blir du videresendt til Stuffstr-nettstedet for mer informasjon.

Profilering: Stuffstr-personalet vil manuelt vurdere statusen til varene du selger på nytt og opprette en profil for gjensolgte varer gjennom programmet. Stuffstr bruker denne informasjonen til å bestemme den fremtidige vurderingen av artiklene dine. Hvis du stadig returnerer artikler som er mer slitt enn forventet (opprinnelig returpris), kan Stuffstr gi en annen verdi basert på profilen din.

Skanning av merkelapper: du har mulighet til å bruke enhetskameraet til å skanne merkelappene på adidas-produktene du ønsker å selge tilbake til oss. Vi bruker etikettene for å gjenkjenne informasjon om produktet (størrelse, materiale, modell, produksjonsdato) og for å fastslå om produktet er ekte eller ikke.

For å analysere merkelappene bruker vi Google Machine Learning Kit (https://developers.google.com/ml-kit/vision/barcode-scanning). Merkelappbildene dine blir ikke delt med Google.

Vi vil be om din tillatelse før du bruker kameraet for å prøve denne funksjonen.

Bruk av informasjonskapsler/tagger/piksler: Vi kan samle inn personopplysninger til dette formålet ved å bruke teknologier som informasjonskapsler, piksler og tagger for å samle inn enhetsinformasjon. Mer informasjon er tilgjengelig under «Innsamling av enhetsopplysninger på nettstedet vårt og appene våre ved bruk av informasjonskapsler, piksler, tagger og lignende teknologier».

JURIDISK GRUNNLAG  

Kontraktoppfyllelse

PERSONOPPLYSNINGSKATEGORIER     

 • Identitetsopplysninger
 • Kontaktopplysninger
 • Mål
 • Betalings-, kjøps- og transaksjonsinformasjon
 • Korrespondanse
 • Surfeinformasjon OG informasjon om mobile enheter
 • Informasjon om medlemsadministrasjon (der adidas' medlemskap gjelder / om dette er tilgjengelig for adidas)

LAGRINGSTID  

Kontraktens varighet og lovbestemt foreldelsesfrist. Vi må lagre opplysningene i tilfelle det oppstår tvister knyttet til kontrakten.

MOTTAKERKATEGORIER          

 • adidas AGs datterselskaper og tilknyttede selskaper
 • Salgspartner (Stuffstr Limited)
 • Produksjonsleverandører
 • Leverandører av leveringstjenester
 • Leverandører av betalingsrisikoløsninger
 • Leverandører av betalingsbehandling
 • Leverandører av skyløsninger

 1. Hva gjør adidas når vi overfører personopplysningene dine utenfor EU/EØS?

Avhengig av aktiviteten for behandling av personopplysninger deles personopplysningene dine med forskjellige «mottakerkategorier». Der mottakeren befinner seg utenfor EU/EØS, har vi iverksatt nødvendige tiltak, for eksempel å signere EUs standardkontraktsklausuler, som er godkjent av EU-kommisjonen, og passende sikkerhetstiltak.

 1. Hvordan sikrer vi personopplysningene dine?

Vi iverksetter passende tekniske og organisasjonsmessige tiltak for å håndtere risikoen ved vår bruk av personopplysningene dine, inkludert tap, endring eller uautorisert tilgang til personopplysningene dine, og for å gi deg mulighet til å utøve rettighetene dine. Vi krever at tjenesteleverandørene våre gjør det samme gjennom kontraktsmessige avtaler. Vær imidlertid oppmerksom på at enhver overføring av personopplysninger på Internett skjer for din egen risiko. Vi kan bare beskytte personopplysningene dine etter at vi har mottatt dem.

 1. Generelle spørsmål, støtte

adidas KUNDESERVICE – (https://www.adidas.no/hjelp)

Hvis du har generelle spørsmål eller trenger øyeblikkelig hjelp og støtte angående dine rettigheter eller hvordan vi bruker dine personopplysninger, kontakt kundeservice. Du finner kontaktinformasjonen og kanalene deres ved å klikke på denne lenken https://www.adidas.no/hjelp.

LOKALE MYNDIGHETER

Hvis du har spørsmål om rettighetene dine, kontakt nettstedene og kontorene til de lokale myndighetene.

 1. Hvordan kontakter du de ansvarlige enhetene og vår personvernansvarlig?

DataProtection@adidas.com

Global juridisk (personvern) | PERSONVERNANSVARLIG

adidas AG

Adi-Dassler-Straße 1

91074 Herzogenaurach

Tyskland

 1. Mottakere av personopplysningene dine

Du finner en liste over datamottakere som behandler personopplysningene dine i henhold til instruksjonene fra ansvarlige enheter nedenfor. Denne listen kan endres ved behov.

BEDRIFT – SERVICE

 • adidas International Marketing B.V. – drift av nettbutikk og markedsføringstjenester
 • Demandware Inc.| USA – vertskap for nettsteder
 • Adyen | Nederland – betalingsprosesser
 • InfoSys Technologies Ltd. | India, EPAM | Hviterussland – nettstedsutvikling
 • Adobe Analytics | Irland, Google Analytics | USA – nettanalyse
 • Sprinklr | USA, Olapic Inc. | USA – sosial medieanalyse
 • Flurry | USA, Apps Flyer | Israel – mobilapp-analyse
 • Qualtrics LLC | USA – undersøkelse, Net Promoter Score
 • act.3 | Tyskland, cip Trademarketing GmbH | Tysklands – arrangementsadministrasjon
 • Neolane Ltd. | Frankrike – markedsføring
 • Aburii LLC | USA – forbrukerinnsikt
 • TBWA Worldwide Inc. | USA, Media Monk Nederland, IRIS | Australia – CRM-byråer
 • Olapic, Inc. | USA – UGC-supportpartnere
 • adidas-datterselskaper | globalt – kunderelasjonsadministrasjon
 • Teleytelse | Tyskland – kundeservice
 • DHL | Tyskland – produktlevering
 • Feedzai | Tyskland – forebygging av svindel
 • PayPal | USA – betalingstjeneste
 • Apple Pay, Google Pay | USA – mobilbetaling
 • Facebook (WhatsApp, Instagram) | USA – sosiale medier-interaksjon
 • Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 | Irland – sosiale medier
 • Twitter | USA – sosiale medier-interaksjon
 • Google | USA – sosiale medier-interaksjon
 • Runtastic GmbH | Østerrike – helse- og treningsfellesskap
 • Google Analytics | USA – analyse
 • Adobe Analytics | USA – analyse
 • Anatwine Limited | Storbritannia – forbrukeropplevelse
 • MediaCom | Storbritannia – reklamepartner
 • Salesforce – CRM Software | dataanalyse
 • Wunderman – tjenester for e-postmarkedsføring
 • Stuffstr Limited – selgende partner
 • Webhelp – leverandør av kundeservice
 • Fit Analytics GmbH – leverandør av størrelsesanbefalinger
 • Bazaarvoice, Inc | USA – leverandør av rangeringsanalyse
 • mParticle Inc | USA – mobilapp-analyse
 • Amplitude Inc | USA – mobilapp-analyse
 • Appsflyer Ltd | Israel – mobilapp-analyse
 • Visenze Pte. Ltd | Singapore – visuell søkeleverandør
 • Vyking Limited | Storbritannia – leverandør av utvidet virkelighet

 

Der personopplysningene dine kan brukes av ikke-adidas-databehandlingsansvarlige via adidas-plattformer, -programmer eller andre steder til egne formål, se personvernerklæringen til den ikke-adidas-databehandlingsansvarlig for mer informasjon om hvordan de håndterer personopplysningene dine.