alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

 adidas Vilkår og betingelser

 

Disse Vilkårene og betingelsene består av følgende avsnitt: 1. Innledning; 2. Kjøpsvilkår og betingelser for Produkter, inkludert adidas’ gavekort og Hype; 3. Bruk av plattformen, 4. Kjøpsvilkår for Digitalt innhold og digitale tjenester og 5. Diverse, i tillegg til regler, et sett av vilkår eller dokumenter som det er en lenke til her (samlet omtalt under betegnelsen «Vilkår og betingelser»).

1. INTRODUKSJON


Hvis du legger inn en bestilling på ett av våre Produkter viawww.adidas.no, adidas -appen («Appen») eller et annet nettsted eller en annen app der vi presenterer disse Vilkår og betingelser (sammen omtalt som «Plattformen»), vil det ved bekreftelse på at en slik bestilling er akseptert bli opprettet en salgskontrakt mellom deg og adidas Norge AS under selskapsnummer 954 690 873, med sitt hovedkontor i Henrik Ibsens Gate 69, 0255 Oslo, Norge AS og med MVA-nummer NO954690873, som vil være underlagt disse Vilkår og betingelser og spesifikt de Kjøpsvilkårene for Produkter som er nevnt nedenfor.

Hvis du laster ned og installerer en App eller oppretter en adidas-konto, har du også inngått en kontrakt med den adidas-enheten som er nevnt over, som også vil bli styrt av disse Vilkårene og betingelsene og spesifikt av Bruk av plattform-vilkårene (kapittel 3) som er oppgitt nedenfor. Hvis oppgivelse av personopplysninger for bruk av Plattformen eller opprettelse av adidas-kontoen kvalifiserer som betaling i henhold til gjeldende lovverk, gjelder også Kjøpsvilkårene for digitalt innhold og digitale tjenester (kapittel 4).

adidas AG er morselskapet i adidas Group, som omfatter adskillige tilknyttede selskaper, herunder adidas Norge AS (heretter omtalt som «adidas/vi/oss»).

 

2. KJØPSVILKÅR FOR PRODUKTER, inkludert vilkår og betingelser for adidas-gavekort og vilkår og betingelser for adidas Hype

Vennligst les disse Kjøpsvilkårene grundig før du bestiller Produkter på nett via Nettstedet. Vær oppmerksom på at disse Kjøpsvilkårene inkluderer vilkårene som finnes på de sidene som det er oppgitt en link til i disse Kjøpsvilkårene. 

2.1 Når gjelder disse Kjøpsvilkårene?

Disse Kjøpsvilkårene gjelder samtlige tilbud og avtaler som angår salg og levering av Produkter fra oss. Med andre ord erklærer du deg innforstått med disse Kjøpsvilkårene når du (i) bestiller et hvilket som helst Produkt via Plattformen eller (ii) bestille et hvilket som helst Produkt via et hvilket som helst annet nettsted som er direkte forbundet med Plattformen eller (iii) når du aksepterer et tilbud om et Produkt fra oss. Det kan kun avvikes fra disse Kjøpsvilkårene hvis vi skriftlig har samtykket i dette.

2.2 Produkter

Vi har ulike typer produkter. Dette kan inkludere (1) fysiske produkter som er fullt ut designet og skapt av oss («Standardprodukter») – og (2) fysiske produkter som, selv om de er designet av oss, kan være personalisert av deg ved at du legger til ditt eget innhold: du kan for eksempel legge til navnet ditt, velge en spiller eller et nummer («Personaliserte produkter») og (3) fysiske og elektroniske gavekort, uavhengig av om disse gavekortene har blitt personliggjort hvis denne funksjonaliteten har blitt tilbudt («Gavekort»), i fellesskap omtalt som «Produkter».

Vennligst vær klar over at det i tilfelle “Limited Edition”-produkter eller Produkter som produseres i begrenset omfang kan gjelde ekstra begrensninger som f.eks. en begrensning i antall slike Produkter pr. forbruker. Disse ekstra begrensningene vil bli gjort kjent for deg via Plattformen.

Alle Produkter som er vist på Plattformen er underlagt tilgjengelighet. Det betyr at selv om vi bestreber oss på å sørge for at vår Plattform avspeiler tilgjengeligheten i lagerbeholdningen, kan det forekomme at et Produkt som er vist på Plattformen ikke kan kjøpes lenger.

Mindre forskjeller i farger og andre variasjoner Produktene imellom er mulige som følge av ulike måter å utarbeide billedmateriale på, ulike skjermteknologier eller andre tekniske årsaker. adidas er ikke ansvarlig for disse variasjonene og avvikene. Det kan ikke avledes noen rettigheter av trykkfeil, produktbeskrivelser eller åpenbare feil på Plattformen.


2.3 Krav for å kunne inngå avtale med adidas

Du må være 16 år eller eldre for å kjøpe Produkter via vårt Plattformen. Hvis du er mellom 16 og 18 år, bekrefter du spesifikt at du kjøper Produktene, idet du bruker penger som du har tjent gjennom eget arbeid eller som en voksen har gitt deg til fri disposisjon.

Du kan kun bestille via Plattformen hvis du er forbruker, ikke hvis du er forhandler.

Du garanterer at informasjonen du oppgir overfor oss i henvendelsen eller bestillingen er nøyaktig og fullstendig. 

 

2.4 Hvordan inngås en avtale med deg?

 

Følgende gjelder for alle produkttyper. Alt av informasjon på Plattformen er kun en oppfordring til kjøp. Du samtykker i at din ordre er et tilbud om å kjøpe de Produktene som er oppført i din ordre.

Alle kjøpsordrer du sender er betinget av vår godkjenning. Vi har til enhver tid rett til å kontrollere en ordre på forhånd og/eller til å avvise en ordre uten å begrunne dette og uten erstatningsplikt overfor deg eller eventuelle tredjeparter. Hvis vi ikke innen ti arbeidsdager har bekreftet at vi godkjenner din ordre, er den å anses som avvist.

Vi kan etter eget skjønn velge å ikke godkjenne din ordre. Her er noen eksempler på når vi eventuelt ikke kan godkjenne din ordre:

 1. Hvis Produktet (Produktene) vises på Plattformen, men ikke eller ikke lengre er tilgjengelige
 2. Hvis vi ikke kan få godkjent din betaling
 3. Hvis det gjelder restriksjoner på forsendelse for et Produkt
 4. Hvis Produktet/Produktene som er vist på Plattformen inneholder en (åpenbar) feil, som f.eks. gal pris eller på annen måte er ukorrekt beskrevet eller vist.
 5. Hvis vi ikke kan behandle bestillingen din av tekniske grunner.
 6. Hvis vi vet eller har skjellig grunn til å tro at en bestilling har blitt gjort med involvering av enhver form av programvare, robot, datasøkerobot, spider eller annen automatisert måte eller innretning.

Såframt vi ikke godkjenner (en del av) din ordre, har vi rett til at annullere (en del av) din ordre uten å pådra oss erstatningsansvar overfor deg eller en tredjepart. Etter å ha annullert ordren, refunderer vi naturligvis det beløpet som er betalt til oss for (den delen av) ordren som er blitt annullert.

Vi forbeholder oss retten til å annullere din ordre etter opprettelse av kjøpsavtale og dermed oppheve kjøpsavtalen av de årsakene som er anført i dette avsnitt 2.4. under punkt a til f ovenfor. Etter å ha annullert ordren, refunderer vi naturligvis det beløpet som er betalt til oss for (den delen av) ordren som er blitt annullert.

Etter at du har sendt din ordre, vil vi sende en e-post med bekreftelse på ordren med ditt ordrenummer og nærmere opplysninger om de Produktene du har bestilt hos oss og nærmere opplysninger om en eventuell kurertjeneste. Godkjennelse av din ordre og opprettelse av en kjøpsavtale for Produkter mellom deg og oss vil ikke skje med mindre og før:

 1. Du mottar en e-post fra oss som bekrefter at Produktene er sendt fra vårt lager; eller
 2. Du har mottatt en bekreftelse fra fraktfirmaet om at Produktene er klare til avhenting dersom dette alternativet er tilgjengelig på Plattformen og du har valgt å hente Produktet/-produktene på et fraktkontor eller fraktfirmaet har lagret Standardproduktene på et oppsamlingssted for avhenting; eller

    iii.        Du har mottatt en bekreftelse fra oss om at Produktene er klar til henting i den valgte adidas -butikken, dersom dette alternativet er tilgjengelig på Plattformen og du har valgt å hente Produktene du har bestilt og betalt for på Plattformen i en adidas -butikk (Click & Collect).

 

Vennligst vær klar over at Click & Collect-funksjonen, som er tilgjengelig på Plattformen i ditt land eventuelt ikke omfatter muligheten for deg å bestille og betale for Produktet på Plattformen (som beskrevet under punkt 2.4. iii), men istedenfor gir deg mulighet for å reservere et Produkt på Plattformen og deretter kjøpe og dermed betale for det lokalt i en adidas -butikk. Denne Click & Collect-reservasjonen er kun mulig i utvalgte adidas -butikker som er angitt under utsjekkingsprosessen på Plattformen. Dersom du kjøper det produktet du har reservert, inngår du en kjøpsavtale med den lokale adidas -forhandleren du velger. Det vil si at du kun kan returnere Produktet (Produktene) til den samme butikken som du kjøpte produktet i og er underlagt denne butikkens regler mht. retur av varer. Derfor finner avsnittene 2.13, 2.14 og 2.15 nedenfor ikke anvendelse, ettersom de kun gjelder retur av Standardprodukter som er kjøpt via Plattformen.


2.5 Eiendomsforbehold

Alle Produkter vil forbli adidas’ eiendom til du fullt ut har gjort opp for ethvert beløp du skylder oss i henhold til enhver avtale, herunder betaling av kostnader, og det også for tidligere eller senere leveranser eller delleveranser. Du får ikke selge, avhende eller legge begrensninger/hindringer for noe Produkt før eierskapet til det fullt og helt er overdratt deg.


2.6 Stell av produkter

Vi gjør deg oppmerksom på de anvisningene ang. vask og stell som er trykt på merkelappene på Produktene. Vi er ikke ansvarlige for skade som følge av ukorrekt håndtering av Produktene, herunder håndtering i strid med anvisningene.


2.7 Annullering av ordrer

Uten hensyn til din rett til å heve kjøpet er det under begrensede omstendigheter mulig å annullere din ordre når det gjelder Standardprodukter. Vennligst se avsnittetHjelppå Plattformen for mer informasjon.


2.8 Pris

De oppgitte prisene inkluderer moms. Priser er angitt i Norske kroner (NOK). adidas forbeholder seg retten til å foreta prisendringer før du sender inn en ordre.

Vi forbeholder oss retten til å når som helst endre, begrense eller bringe til opphør ethvert spesialtilbud eller enhver rabatt.

Vi kan belaste deg for leveringskostnader. Forsendelseskostnadene varierer for hvert Produkt og hver leveringstype. For ytterligere opplysninger, se punkt 2.12 eller gå til Levering i avsnittet Hjelppå Plattformen. Alle leveringskostnader vil bli krevet opp separat, nærmere angitt og lagt til ordrens samlede beløp.

2.9 Betalingsformer

Vennligst se avsnittet Hjelp på Plattformen for informasjon om tilgjengelige betalingsmetoder.

adidas forbeholder seg retten til å foreta en individuell kredittvurdering for hver ordre i overensstemmelse med adidas’ Personvernerklæring.Avhengig av resultatet av denne vurderingen, forbeholder adidas seg retten til å avvise visse betalingsformer.


2.10 Fakturering

I de tilfellene hvor vi velger, eller i henhold til gjeldende lov skal velge å utstede eller gjøre en faktura tilgjengelig, forbeholder vi oss retten til å utstede eller gjøre elektroniske fakturaer tilgjengelige for deg, og du erklærer deg innforstått med denne formen for fakturering.

2.11 Særlige aspekter ved Personaliserte produkter 

Du kan legge til ditt eget innhold og skreddersy ditt Personaliserte produkt for å gjøre det personlig. Du kan føye til ditt navn, velge en spiller og et nummer eller være akkurat så kreativ som du selv vil. Vi ber deg imidlertid sørge for at dine tilpasninger er sømmelige. Vi forbeholder oss retten til å ikke imøtekomme ønsker om upassende ord og vendinger og anvendelse av varemerker. Husk også at vårt system ikke støtter visse spesialtegn.

Vi ber deg vennligst ikke bruke, laste opp, sende, kopiere eller på annen måte offentliggjøre navn, ord eller setninger som faller inn under én av kategoriene nedenfor:

 1. Består av eller inneholder navnet på et produkt, en tjeneste, et selskap, en organisasjon eller et arrangement som tilhører andre
 2. Består av eller inneholder en berømt (levende eller død) persons navn eller kallenavn
 3. Krenker eller kan krenke en tredjepersons varemerker eller øvrige intellektuelle eiendomsretter
 4. Er truende, ansporer til vold, baktaler, er obskøne, diskriminerende, provoserende, seksuelt eksplisitte eller på annen måte rettsstridige; og/eller
 5. i andre henseender er uakseptable for etter adidas’ eget skjønn.

adidas forbeholder seg retten til å avvise tilpasninger, navn, ord eller setninger (eller kombinasjoner av slike) som faller inn under én av kategoriene ovenfor. Dette vil medføre at ordren annulleres. Dessuten har adidas rett til å kreve en erstatning som svarer til verdien av Produktene som er bestilt.

Vennligst vær klar over at du ved å sende inn en ordre om Personaliserte produkter godtar å:

 1. Erklære eller garantere at alle navn, ord eller setninger som du laster opp, sender, kopierer eller på annen måte offentliggjør på ditt Personaliserte produkt ikke falder inn under én av kategoriene ovenfor;
 2. Samtykker i å kompensere adidas og foretakets tilknyttede selskaper og holde adidas og foretakets tilknyttede selskaper frie for alle kostnader, utgifter, skader, tap og forpliktelser som skulle påløpe adidas eller dets tilknyttede selskaper skulle lide som følge av bruk av navn, ord eller setninger som brukes, lastes opp, sendes inn, kopieres eller på annen måte offentliggjøres av deg (inkludert bruk på ditt Personaliserte produkt)
 3. Tildele adidas og dets tilknyttede selskaper en ikke-eksklusiv, ugjenkallelig, avgiftsfri, verdensomspennende rett som fullt ut er underlisensierbar til å bruke, framstille, videreformidle og endre navn, ord eller setninger som er sendt inn av deg med det formålet å fullbyrde din ordre; og/eller
 4. I den grad bestillingen involverer Personaliserte produkter, vil du ikke få noen avkjølingsperiode, tilbakekallingsrett, returrett eller rett til å heve kjøpet (§ 6:230p under f, første ledd i nederlandsk sivilrett).


2.12 Levering

Vi vil levere til den adressen som oppgis av deg i Norge, bortsett fra på øyene Svalbard og Jan Mayen. Vi kan kun levere til en hjemme- eller kontoradresse eller et fraktfirmas avhentingssted, eller hvis du har valgt å hente Produktene i en an adidas -butikk, til den aktuelle adidas -butikkens adresse. Vi vil overfor deg bekrefte dette ved å sende en e-post der vi informerer deg om at Produktene er klare til å hentes. Hvis et forsøk på levering ikke lykkes, godtar du at fraktfirmaet vi har engasjert for leveransen også kan levere Produktene til en nærliggende adresse eller et oppsamlingssted, og etter det anser adidas å ha oppfylt sin forpliktelse til å levere Produktene. Kureren gir deg beskjed om levering til naboens adresse/en adresse i nærheten av din bopel eller avhentningssted.

Leveringer vil skje på hverdager som ikke er helligdager i ditt land eller innenfor det området hvor vårt lager ligger. Vær derfor oppmerksom på eventuelle helligdager, inkludert eventuelle nasjonale og/eller regionale helligdager i ditt hjemland og i byen Rieste, Tysklandog/eller Storbritannia.Levering vil skje på hverdager som ikke er en helligdag i ditt land. Vennligst vær klar over at offentlige helligdager varierer fra land til land og fra år til år.

For nærmere opplysninger om leveringstider, vennligst sjekk spesifikasjonene for de ulike leveringsformene iLeverings-seksjonen i Hjelp-seksjonen på Plattformen vår. Leveringsfristene er veiledende og derfor kan de ikke anses som nøyaktige leveringsfrister. Det faktum at en leveringsfrist er overskredet gir deg ikke rett til erstatning. Til tross for dette, kan vi, etter eget skjønn, betale deg tilbake den fulle kostnaden for Ekspresslevering i det usannsynlige tilfellet at en Ekspresslevering er forsinket. Vennligst vær klar over at det gjelder andre leveringsfrister for Personaliserte produkter. Dette vil si at det vil ta lengre tid å levere alt av Standardprodukter og Personaliserte produkter som din ordre består av. Imidlertid kan Personaliserte Produkter bli levert uavhengig av andre produkter du måtte ha bestilt.

adidas har innenfor rimelighetens grenser rett til å dele opp leveranser, slik at du hurtigst mulig mottar de produktene du har bestilt. Der er ingen ekstra kostnader knyttet til slike oppdelte leveranser. Hvis du retter en forespørsel til oss om å levere ordren som delleveranser, vil vi imidlertid kunne pålegge deg å betale for ekstra leveringskostnader. Hver delordre vil utgjøre en separat kjøpsavtale. Hvis vi leverer en del for sent, eller hvis noe er galt med en delordre, gir det deg ikke rett til å annullere en annen delordre.

Hvis det usannsynlige skulle skje at vi, etter å ha inngått en kjøpsavtale, ikke kan, ikke kunne eller ikke lengre kan levere (en del av) din ordre og ikke er ansvarlig for denne situasjonen, har vi rett til å si opp kjøpsavtalen. Vi vil naturligvis straks underrette deg om dette og refundere enhver betaling som er gjennomført.

2.13 Regler for retur og rett til å heve kjøpet

Se Plattformens avsnitt Retur i Hjelp-seksjonen for praktisk informasjon og instruksjoner ang.retur av Standardprodukter.

Dersom du har rett til å trekke deg fra en kjøpsavtale inngått med oss (og dermed returnere ditt (dine) Standardprodukt(er) i overensstemmelse med avsnitt 2.14 eller 2.15)), gjelder følgende betingelser.

Meddelelse om rett til å heve kjøpet og retur av produkter

For å utøve din rett til å heve kjøpe må du informere oss (adidas Norge AS, c/o PostNord Fulfillment AS, Haraldrudveien 11, 581 Oslo) ved å sende inn en klar og tydelig erklæring (f.eks. et brev sendt per post, en faks eller en e-post) der du oppgir at du har bestemt deg for å heve kjøpet. Du kan benytte den malen for et skjema for heving av kjøpet som er lagt ved som Vedlegg 1 til disse Vilkårene og betingelsene, men dette er ikke obligatorisk. Du kan også heve kjøpsavtalen ved å fylle ut det utførlige skjemaet for heving av kjøpet på vår Plattform vedhttps://www.contactus.adidas.com/EMEA/ContactUs?country=NO&brand=adidas&language=no.Benytter du deg av denne muligheten, vil annulleringen av din ordre straks bli bekreftet via e-post.

For å kunne overholde fristen for perioden du har rett til å heve kjøpet som spesifisert i avsnittene 2.14 og 2.15, vil du måtte informere oss om at du benytter deg av din rett til å heve kjøpet innen perioden du har rett til å heve kjøpet utløper.

Standardproduktet skal returneres (idet du følger instruksjonene på Plattformen) til lageret vårt:

adidas Norge AS,
c/o PostNord Fulfillment AS,
Haraldrudveien 11, 581 Oslo  

Den enkleste og av oss foretrukne måten du returnerer dine Produkter på er å følge trinnene iRetur-seksjonen iHjelp-seksjonen på Plattformen, for på denne måten blir både Produktene returnert, samtidig som vi blir informert om at du ønsker å si opp kjøpsavtalen. 

Hvis du returnerer dine Produkter ved å følge instruksjonene ovenfor, skal vi bære kostnadene i forbindelse med retur av Produktene. I enkelte tilfeller kan du be fraktfirmaet om å hente pakken for retur, men dette vil kunne medføre ytterligere omkostninger for deg som fraktfirmaet vil kreve deg for. Den aktuelle ekstrakostnaden kan du finne i Retur-seksjonen iHjelp-seksjonen på Plattformen.Returforsendelser som ikke er i overensstemmelse med de ovenfor angitte instruksjonene skjer for din egen risiko og regning.

Vi vil sende deg en e-post når vi har mottatt og behandlet de(t) returnerte Produktet (Produktene).

Vennligst vær klar over at særlige regler gjelder for Personaliserte Produkter, siden disse er spesiallaget for deg.Det vil si at (uten at dette påvirker dine lovfestede rettigheter) vi ikke kan akseptere retur av disse produktene under den Frivillige returgarantien, med mindre det er fabrikasjonsfeil knyttet til dem. 

2.14 Lovfestet rett til å heve kjøpet

Du har rett til å trekke deg fra din salgskontrakt innen det har gått fjorten (14) dager uten å oppgi noen årsak til dette.

Perioden du har rett til å heve ditt kjøp er på fjorten (14) dager fra den dagen du eller en tredjepart du har oppgitt og som ikke er fraktfirmaet har mottatt Produktene, eller i tilfelle din ordre har omfattet flere Produkter som leveres separat, levering av de(t) siste Produktet (Produktene) som din bestilling består av (“Periode med rett til å heve kjøpet”).

For å kunne overholde fristen for perioden du har rett til å heve kjøpet, vil du måtte informere oss om at du benytter deg av din rett til å heve kjøpet innen perioden du har rett til å heve kjøpet utløper.

Du må returnere eller avlevere Produktene umiddelbart etterpå, men under ingen omstendigheter senere enn fjorten (14) dager regnet fra den datoen du informerte oss om at du ønsker at trekke deg fra kjøpsavtalen, i overensstemmelse med Reglene for retur og rett til å heve kjøpet i avsnitt 2.13, samt i egnet emballasje. Fristen anses for å være overholdt hvis du har sendt produktene innen fristen utløper.

Hvis du hever en kjøpsavtale i Perioden du har rett til å heve avtalen i overensstemmelse med våre Regler ang. retur (avsnitt 2.13) og dette avsnittet, 2.14, vil vi refundere alle betalinger mottatt fra deg, inklusive leveringskostnader (på den betingelse at de(t) returnerte Standardproduktet (Standardproduktene) utgjør hele ordren og med unntak av kostnader i forbindelse med det faktum at du har valgt en annen leveringsmetode som avviker fra den billigst mulige standardleveringsmåten som vi tilbyr, såframt tilgjengelig) senest innen fjorten (14) dager fra den datoen da vi mottok din meddelelse om å heve denne avtalen. Tilbakebetalingen skjer på samme måte som du selv har benyttet til den opprinnelige pengeoverføringen, med mindre vi avtaler en annen måte med deg; du vil ikke under noen omstendigheter bli krevet for gebyrer for denne tilbakebetalingen. Vi forbeholder oss imidlertid retten til å holde tilbakebetalingen tilbake til vi har mottatt de returnerte Produktene eller til du beviselig har returnert Produktene, uansett hvilket av disse to mulighetene som inntreffer først.

Du vil utelukkende bli pålagt å betale for verdiforringelse av Produktene, såframt denne verdiforringelsen anses å være en følge av ukorrekt behandling/håndtering av Produktene fra din side, Produktenes bruk, karakteristikk og funksjonalitet tatt i betraktning.

Unntak fra din rett til å heve kjøpet

Du har ikke anledning til å benytte din rett til å heve kjøpet, verken i henhold til avsnitt 2.14 eller avsnitt 2.15, ved avtaler om:

Levering av produkter som er framstilt etter dine egne spesifikasjoner eller åpenbart er skreddersydd dine individuelle behov (Personaliserte produkter), og/eller

Levering av Produkter som ikke er egnet til retur av helse- eller hygienemessige årsaker eller hvor en forsegling er fjernet etter levering.

 

2.15 Frivillig returgaranti ut over din rett til å heve kjøpet som er fastsatt gjennom lov

Ut over og uten innskrenkelse av din rett til å heve kjøpet i henhold til avsnitt 2.14 (og alle andre gjeldende lovbestemte rettigheter), gir vi deg en ekstra Frivillig returgaranti. Denne gir deg rett til at heve kjøpsavtalen uten å måtte oppgi årsak i ytterligere 16 dager etter utløp av Fristen for å heve kjøpet, slik at returperioden er på i alt 30 dager (“Frivillig returperiode”), som enkontraktmessig rett til å heve kjøpet for et Standardprodukt.

Vennligst merk at den frivillige returperioden ikke gjelder standardprodukter som anses å være hype-produkter. Hype-produkter inkluderer, men er ikke begrenset til adidas x Gucci. Da du bestilte disse hype-produktene informerte vi deg om at det gjaldt en angrefrist på 14 dager.

Vi tilbyr denne Frivillige returgarantien innen perioden for frivillig retur, som er underlagt våre Regler ang. retur- og rett til å heve kjøpet (avsnitt 2.13) og følgende betingelser.

Standardproduktet/-produktene får ikke ha blitt brukt eller skadet ut over alminnelig bruk til inspeksjon og skal returneres i originalemballasjen. Retur av klesplagg kan kun aksepteres hvis originaletiketten ikke er fjernet (ingenting av det som er nevnt ovenfor påvirker dine lovbestemte rettigheter, og da særlig dine garantirettigheter og din angrerett i henhold til avsnitt 2.14).

Vi skal have mottatt det Standardproduktet (de Standardproduktene), du returnerer innen utløpet av perioden for frivillig retur.

Vi forbeholder oss retten til å avvise returen og gir ingen kompensasjon under denne Frivillige returgarantien for returnerte Standardprodukter som ikke oppfyller disse betingelsene.

Hvis du hever en kjøpsavtale i perioden for frivillig retur, i overensstemmelse med våre Regler ang. retur (avsnitt 2.13) og dette avsnittet, 2.15, vil vi refundere alle betalinger mottatt fra deg, inklusive leveringskostnader (på den betingelse at de(t) returnerte Standardproduktet (Standardproduktene) utgjør hele ordren og med unntak av kostnader i forbindelse med det faktum at du har valgt en annen leveringsmetode som avviker fra den billigst mulige standardleveringsmåten som vi tilbyr, såframt tilgjengelig) senest innen fjorten (14) dager fra den datoen da vi mottok Standardproduktet (Standardproduktene).Tilbakebetalingen skjer på samme måte som du selv har benyttet til den opprinnelige pengeoverføringen, med mindre vi avtaler en annen måte med deg; du vil ikke under noen omstendigheter bli krevet for gebyrer for denne tilbakebetalingen.


2.16 Retur av Personaliserte produkter

Som forklart i avsnitt 2.13, kan vi, ettersom Personaliserte produkter er laget spesielt for deg, ikke godta retur av Personaliserte produkter, unntatt i tilfelle fabrikasjonsfeil. Hvis ditt Personaliserte produkt har en defekt ber vi deg om å kontakte oss via kanalene som du finner iHjelp-seksjonen på Plattformen, eller ved bruk av kontaktinformasjonen som er oppgitt under Diverse, for instruksjoner om retur.

 

2.17 Regler for bytting

Det kan være mulig å bytte Produktet ditt («Originalproduktet») mot et annet Produkt («Nytt Produkt») under visse vilkår og etter vårt skjønn. Bytte er alltid avhengig av lagerbeholdning. Originalproduktet må returneres i samsvar med våre returretningslinjer, disse finnes i avsnittene 2.13-2.15. Hvis du ikke returnerer originalproduktet i samsvar med våre returretningslinjer, kan det hende at vi ikke refunderer (hele) beløpet eller fakturerer deg for det Nye Produktet. Prisen for det Nye Produktet vil være den samme som prisen for Originalproduktet, selv hvis prisen og/eller relevante skatter og avgifter er endret. Bestillingen av det nye produktet er underlagt de samme vilkårene angående returer (se avsnitt 2.13-2.15) og kontraktinngåelse som bestillingen av Originalproduktet ditt (se avsnitt 2.4), der bestillingen av det Nye Produktet vil - mutatis mutandis - bli behandlet som en bestilling gjort på vår Plattform. Vennligst se våre OSS for mer informasjon om bytte av en bestilling.

 

2.18 Skadede eller defekte produkter

Kvalitet er helt avgjørende for adidas. Vi tester grundig alle våre Produkter under reelle forhold for å sikre at de fullt ut er i stand til at tåle den bruken de er utformet og laget for. Våre produkter er ytterst sjeldent skadet eller defekte. adidas er rettslig forpliktet til å sikre at våre Produkter er i overensstemmelse med kjøpsavtalen.

Returnerte produkter undersøkes av adidas’ Kvalitetssikringsavdeling og såfremt de returnerte produktene ikke oppfyller salgskontrakten, inkludert hvis skaden som er oppdaget er en følge av en fabrikasjonsfeil eller et avvik fra spesifiseringene for fabrikasjon, har du rett til å få skaden eller defekten rettet. Hvis vi gir deg en refusjon så forplikter vi oss til å fullt ut refundere kostnadene knyttet til ethvert defekt Produkt.

Vi refunderer ikke Produkter som er:

 • Skaffet til veie fra en annen kilde enn Plattformen
 • Skadet som følge av feil bruk eller forsømmelse (f.eks. eksponering for kjemikalier, kaustiske stoffer, åpen ild, høy varme, en skarp gjenstand m.v.); og/eller
 • Skadet som følge av feil bruk (f.eks. bruk av løpesko som banesko eller turstøvler som arbeidsstøvler m.v.).
 • Skadet av normal slitasje eller som har passert sin økonomiske levetid.

Vårt kundeservice-team står klart til å hjelpe deg. Nøl ikke med å kontakte oss med dine spørsmål og kommentarer. Kontakt oss via kanalene som du finner iHjelp-seksjonen på Plattformen, eller ved bruk av kontaktinformasjonen som er oppgitt under Diverse.

2.19 Vilkår og betingelser for adidas gavekort

Disse adidas-gavekortvilkårene (“Gavekortvilkår”) angir spesifikke vilkår som styrer kjøpet og bruken av gavekort. Vilkårene for gavekort gjelder i tillegg til de andre vilkårene som er angitt i disse produktkjøpsvilkårene, med unntak av avsnitt 2.6 og avsnitt 2.11-2.18 som ikke gjelder for kjøp av gavekort.

2.19.1 Spesifikasjoner bestillingsprosess Gavekort

Et gavekort kan kjøpes for et hvilket som helst beløp i norske kroner mellom kr100 og kr2500.

Du vil få muligheten som en del av bestillingsprosessen til å legge til en personlig melding: (a) for fysiske gavekort, på omslaget til gavekortet; og (b) for elektroniske gavekort, i e-posten sendt av oss til mottakeren som inkluderer det relevante nummeret og PIN-koden. Den personlige meldingen vil ha en tegngrense angitt under bestillingsprosessen. Du bekrefter at du ikke skal inkludere som en del av noen personlig tilpasset melding noe materiale som: (i) er ærekrenkende, støtende eller på annen måte støtende; (ii) krenker tredjeparts rettigheter; og/eller (iii) på annen måte er i strid med gjeldende lov.

2.19.2 Levering

Når en kontrakt er signert, gjør vi elektroniske gavekort tilgjengelige ved å sende en e-post til mottakeren (ved å bruke e-postadressen og detaljene oppgitt under bestillingsprosessen) med informasjon som beskriver hvordan du får tilgang til nummeret og PIN-koden for å bruke gavekortet.

For fysiske gavekort vil vi levere gavekortene til mottakeren (ved å bruke adressen og detaljene oppgitt under bestillingsprosessen) mellom tre og fem virkedager (inklusive) etter at kontrakten er signert. Vi leverer kun til adresser i Norge.

Avhengig av verdien på bestillingen din eller leveringsalternativet du velger, kan det påløpe leveringskostnader for fysiske gavekort. For ytterligere detaljer, gå til "Levering" i Hjelp-delen av plattformen. Eventuelle leveringskostnader vil bli belastet separat, spesifisert og lagt til totalbeløpet for bestillingen. Levering er gratis for elektroniske gavekort.

Hvis leveringen av fysiske gavekort blir forsinket av en hendelse utenfor vår kontroll, vil vi kontakte deg så snart som mulig for å gi deg beskjed, og vi vil iverksette tiltak for å minimere effekten av forsinkelsen.

Hvis vi, til tross for rimelige anstrengelser, ikke er i stand til å levere noen fysiske gavekort, kan vi avslutte kontrakten for disse gavekortene og refundere alle beløp du har betalt for disse gavekortene.

Hvis du ber oss om å sende fysiske- eller elektroniske gavekort på e-post til deg, slik at du deretter kan levere disse gavekortene til mottakeren, er vårt eneste ansvar å levere de fysiske gavekortene eller e-poste de elektroniske gavekortene til adressen eller e-postadressen du har oppgitt. Du er ansvarlig for disse gavekortene fra det tidspunktet de mottas av deg. Vi er heller ikke ansvarlige for manglende levering av elektroniske gavekort som følge av at e-posten vår er blokkert av din eller mottakerens brannmur eller blir behandlet som spam, at din eller mottakerens e-postinnboks er full eller andre lignende teknologiske årsaker som er utenfor vår kontroll.

2.19.3 Vilkår knyttet til bruk av gavekort

MERK AT DETTE PUNKTET 2.19.3 GJELDER FOR DEG OG EVENTUELL BRUK AV GAVEKORTET AV MOTTAKER. DU MÅ GJØRE MOTTAKEREN OPPMERKSOM PÅ VILKÅRENE I KLAUSULEN 2.19.3.

Hvert gavekort kan kun løses inn og/eller krediteres hos deltakende adidas-butikker som er oppført påwww.adidas.co.no/gavekorteller på plattformen.

Mottakeren kan maksimalt bruke 10 gavekort per bestilling.

For å bruke et gavekort i butikk, må gavekortet presenteres (fysisk eller elektronisk) til en av våre ansatte på kjøpstidspunktet. For å bruke et gavekort på plattformen, skriv inn koden (19 siffer) og den firesifrede PIN-koden i kassen på plattformen.

Når mottakeren bruker et gavekort, vil kjøpesummen bli trukket fra saldoen på det gjeldende kortet. Den gjenværende saldoen kan brukes til fremtidige kjøp. Det vil ikke bli gjort endringer. Hvis kjøpet overstiger saldoen på gavekortet, må mottakeren betale det overskytende med en annen betalingsmetode som er akseptert av oss.

Ingen gavekort kan byttes eller løses inn mot kontanter.

Vi forbeholder oss retten til å nekte å akseptere gavekort som vi tror er stjålet eller blir brukt på uredelig vis eller i strid med disse gavekortvilkårene.

Saldoen på et gavekort kan sjekkes når som helst, enten i en av våre butikker eller online på https://wbiprod.storedvalue.com/wbir/clients/adidas?lng=en.

Beskytt alle gavekort, og behandle dem som kontanter; vi kan ikke erstatte tapte, stjålne eller skadde gavekort. Vær oppmerksom på at mottakeren er ansvarlig for bruken av et hvilket som helst gavekort, og vi vil ikke være ansvarlige hvis et gavekort brukes uten mottakerens tillatelse.

Mottakeren kan kun bruke et gavekort til personlig, ikke-kommersiell bruk. Mottakeren kan ikke selge gavekort. Gavekort kan ikke brukes i salgs- eller kampanjeaktiviteter, inkludert som give-aways eller premier i konkurranser. Vi forbeholder oss retten til å kansellere ethvert gavekort som vi mistenker har blitt videresolgt eller anskaffet i forbindelse med et uautorisert salg eller kampanjeaktivitet.

Fysiske gavekort aktiveres automatisk ved forsendelse, og elektroniske gavekort aktiveres når de sendes til mottakeren på e-post.

Gavekort utløper etter tre år fra kjøpsdatoen.

Ingen gavekort er en sjekk, kreditt-, debet- eller betalingskort, og ingen gavekort kan byttes mot kontanter eller brukes til kjøp av et annet gavekort.

Hvis mottakeren returnerer varer som de har kjøpt på nett med et gavekort, utsteder og gir vi mottakeren et nytt digitalt gavekort og krediterer pengene til det nye digitale gavekortet, uavhengig av om mottakeren har brukt et fysisk eller digitalt gavekort som betalingsmåte for kjøp av varene. Det nye digitale gavekortet vil utløpe tre år fra utstedelsesdatoen.

Hvis mottakeren bruker et gavekort i kombinasjon med en annen betalingsmåte for å kjøpe produktene våre og (delvis) returnerer kjøpet, refunderer vi først med den andre betalingsmetoden. Hvis mottakeren har brukt mer enn ett gavekort til et kjøp og (delvis) returnert det aktuelle kjøpet, vil vi – etter refusjon gjennom den potensielle andre betalingen mottakeren har brukt først – refundere mottakeren med ett enkelt kort eller flere kort avhengig av beløpet.

2.19.4 Avslutning av gavekortprogrammet

Vi forbeholder oss retten til å avslutte gavekortprogrammet når som helst med rimelig varsel. Hvis et gavekort ikke har blitt brukt innen datoen da programmet avsluttes, med mindre det har utløpt i henhold til ellevte ledd i klausul 2.19.3, vil vi refundere den ubrukte saldoen til deg. I slike omstendigheter vil refusjoner bli gjort til mottakeren (ved å bruke betalingsopplysninger gitt til oss av mottakeren på det aktuelle tidspunktet) med mindre vi mener at de har anskaffet det relevante gavekortet på uredelig vis eller i strid med disse gavekortvilkårene. I så fall betales tilbakebetalingen til deg (ved å bruke betalingsopplysningene du har oppgitt til oss på det aktuelle tidspunktet).

2.19.5 Lovfestet angrerett, kansellering og refusjon

Du har rett til å trekke deg fra kontrakten i angreperioden (som er definert i tredje ledd i denne klausulen 2.19.5) uten å oppgi noen grunn, forutsatt at gavekortet(e) ikke har blitt brukt.

Disse angrerettighetene kan kun utøves av deg (kjøperen av det aktuelle gavekortet) og kan ikke utøves av mottakeren.

Angrefristen er 14 dager fra datoen da du, eller en tredjepart navngitt av deg, som ikke er transportøren, har/har tatt gavekortene i besittelse, eller hvor bestillingen din inneholdt flere gavekort som vil bli levert separat, levering av det eller de siste gavekortene som utgjør bestillingen din ("Angrerettsperiode").

For å overholde angrefristen må du varsle oss om at du benytter deg av angreretten før angrefristens utløp.

Hvis du trekker deg fra kontrakten i løpet av angreperioden i samsvar med denne paragraf 2.19.5, vil vi kansellere gavekortet(e) og refundere alle betalinger vi har mottatt fra deg senest innen 14 dager fra datoen da varselet til heving av kontrakten ble mottatt av oss. Vi vil bruke samme betalingsmåte for denne tilbakebetalingen som den du brukte for den opprinnelige transaksjonen; du vil ikke under noen omstendigheter bli belastet med gebyrer for slike tilbakebetalinger.

Den enkleste og foretrukne måten å utøve din angrerett på, er å følge trinnene som er angitthereller å kontakte vår kundeserviceher. Alternativt kan du utøve angreretten ved å informere oss (adidas Norge AS, c/o adidas Customer Service, Uttaksavdelingen, Hoogoorddreef 9A, 1101 BA Amsterdam, Nederland) ved å sende inn en erklæring (f.eks. et brev sendt per post, en faks eller en e-post) som angir din beslutning om å trekke deg fra kontrakten. Du kan bruke prøveuttaksskjemaet vedlagt som vedlegg 1 til vilkårene, men dette er ikke obligatorisk.

Du vil ikke bli pålagt å returnere eventuelle kansellerte fysiske gavekort til oss.

 

2.19.6 Ansvar

Ingenting i disse vilkårene utelukker eller begrenser vårt ansvar for:

1.           død eller personskade forårsaket av vår uaktsomhet;

2.           svindel eller uredelig uriktig fremstilling; og

3.           enhver sak som det ville være ulovlig for oss å utelukke eller begrense vårt ansvar for.

Hvis vi ikke overholder disse vilkårene for gavekort, er vi ansvarlige for tap eller skade du lider som er et forutsigbart resultat av vårt brudd på disse gavekortvilkårene eller vår uaktsomhet, men vi er ikke ansvarlige for tap eller skade som ikke er overskuelig. Tap eller skade er forutsigbart hvis det var en åpenbar konsekvens av bruddet vårt eller hvis det ble vurdert av deg og oss på det tidspunktet da kontrakten mellom deg og oss for bestillingen din ble bindende (dvs. når aksept-e-posten for den bestillingen var utstedt).

Vi har en juridisk plikt til å gi deg gavekort som er i samsvar med de vilkårene som gjelder for bestillingen din. Ingenting i disse gavekortvilkårene påvirker dine lovbestemte rettigheter.

Vi leverer kun gavekort til innenlands og privat bruk. Du samtykker i å ikke bruke gavekortene til kommersielle eller forretningsformål, og vi har ikke noe ansvar overfor deg for tap av fortjeneste, tap av virksomhet, forretningsavbrudd eller tap av forretningsmulighet.

Uavhengig av annet ledd i denne klausulen 2.19.6, og med unntak av det som er angitt i første ledd i denne klausulen 2.19.6, vil vårt maksimale ansvar overfor deg i henhold til disse gavekortvilkårene med hensyn til en bestemt kontrakt være begrenset til verdien av gavekortene kjøpt under den kontrakten.

2.20 adidas Hype vilkår og betingelser

Disse vilkårene og betingelsene for adidas hype («Hype-vilkårene») angir de spesifikke vilkårene som styrer din deltakelse i enhver adidas hype-begivenhet («Hype-begivenhet») som vil kunne være tilgjengelig i ditt land. Disse Hype-begivenhetene gir forbrukerne en mulighet til å kjøpe et adidas-produkt i begrenset opplag («Hype-produkt») via (en eller flere kanaler i) plattformen eller i en adidas-butikk. Under registreringen for og/eller deltakelsen i en hvilken som helst Hype-begivenhet, vil vi kommunisere til deg hvilken type Hype-begivenhet du skal delta i. De spesifikke vilkårene som gjelder for de forskjellige typene Hype-begivenheter som vil kunne være tilgjengelige i ditt land, er oppført nedenfor fra avsnitt 2.20.1 og utover. Ved å registrere deg for og/eller delta på en Hype-begivenhet, godtar du å være bundet til disse Hype-vilkårene og beslutningene adidas måtte ta. Hype-vilkårene gjelder i tillegg til de andre vilkårene som er angitt i disse vilkårene og betingelsene, i den grad Hype-vilkårene ikke avviker fra de andre vilkårene. Vi tilbyr et begrenset antall Hype-produkter for kjøp gjennom en Hype-begivenhet. Dette tilbudet gjelder så lenge beholdningen varer og vil kunne være begrenset til ett Hype-produkt pr. deltaker og konto under Hype-begivenheten.

adidas forbeholder seg retten til å endre disse Hype-vilkårene, og når som helst avbryte, endre eller suspendere Hype-begivenheten. adidas har rett til, etter eget skjønn, å diskvalifisere eller forby å delta i Hype-begivenheten enhver person som adidas mener (i) har tuklet med bidragprosessen eller på en eller annen måte undergravet den legitime driften av Hype-begivenheten; (ii) har opptrådt på en måte som irriterer, misbruker, truer eller trakasserer enhver annen deltaker eller en representant for adidas; eller (iii) har forsøkt eller har til hensikt å forsøke noe av det foregående. Bruk av agenter eller automatiserte enheter, programmer eller metoder for å sende inn bidrag er forbudt, og adidas har rett til, etter eget skjønn, å diskvalifisere enhver deltaker som vi mener kan ha sendt inn bidrag ved hjelp av en slik agent eller automatisert enhet, program eller metode.

2.20.1 Hype eCom-«Draw»-salg

Salgsperiode

Hype eCom-«Draw»-salget begynner og slutter på den tiden som er beskrevet i plattformen ("Salgsperioden").

Hvordan delta

For å delta gjennom appen, må du ha en enhet som bruker operativsystemet iOS eller Android og har muligheten til å motta tekstmeldinger. Du må i tillegg ha posisjonstjenester og i appen-meldinger aktivert på enheten din. For å delta, opprett en adidas-konto eller adiClub-konto, avhengig av om adiClub er tilgjengelig i ditt land. Så snart du har en konto, må du i løpet av salgsperioden oppgi den forespurte informasjonen for å fullføre din deltakelse.

Regler for deltakelse

Alle bidrag må sendes inn og mottas før salgsperioden er avsluttet. Vanlige tidssatser og gebyrer for data, som blir belastet av din internett- eller mobiltjenesteleverandør, vil gjelde. Alle bidrag er underlagt verifisering når som helst. Bevis for innsending utgjør ikke bevis for bidrag.

Valg av kjøpere

Etter slutten av salgsperioden, vil deltakerne bli valgt ut tilfeldig til å kjøpe hype-produktet ("Kjøper"), med - såframt adiClub er tilgjengelig i ditt land - noen fordel gitt til adiClub-medlemmer på høyere nivå. Å være medlem av adiClub, selv på et høyere nivå, garanterer ikke at du blir valgt ut til å være kjøper.

Kjøp av produkt og levering

Hvis du blir valgt ut som kjøper, vil vi varsle deg via e-post (sendt til den e-postadressen som ble oppgitt da du ble med), og automatisk kreve kjøpsprisen på Hype-produktet, samt eventuelle gjeldende skatter og frakt- og ekspedisjonsgebyrer, til betalingsmetoden du oppgav for å delta i Draw-salget. Vi vil sende hype-produktet til fraktadressen du oppgav for å delta i Draw-salg. adidas' standard betalings- og fraktvilkår, utførlig beskrevet i disse vilkårene og betingelsene og hjelpeseksjonen gjelder.

Tilbakesendelser

Kjøpere kan returnere Hype-produkter, som er underlagt avsnitt 2.13-2.15 ovenfor.

2.20.2 Hype eCom-«First Come, First Served»-salg

Salgsperiode

Hype eCom-«First Come, First Served»-salget begynner og slutter på den tiden som er beskrevet i plattformen ("Salgsperioden"). «Først til mølla»-mekanismen brukes f.eks. på Ivy Park-hypeproduktene.

Hvordan delta

For å delta gjennom appen, må du ha en enhet som bruker operativsystemet iOS eller Android og har muligheten til å motta tekstmeldinger. Du må i tillegg ha posisjonstjenester og i appen-meldinger aktivert på enheten din. For å delta, opprett en adidas-konto eller adiClub-konto, avhengig av om adiClub er tilgjengelig i ditt land. Så snart du har en konto, må du i løpet av salgsperioden oppgi den forespurte informasjonen for å fullføre din deltakelse.

Regler for deltakelse

Alle bidrag må sendes inn og mottas før salgsperioden er avsluttet. Vanlige tidssatser og gebyrer for data, som blir belastet av din internett- eller mobiltjenesteleverandør, vil gjelde. Alle bidrag er underlagt verifisering når som helst. Bevis for innsending utgjør ikke bevis for bidrag.

Valg av kjøpere

Etter at salgsperioden er avsluttet, vil deltakerne bli valgt ut for å kjøpe hype-produktet etter «først til mølla»-prinsippet.

Kjøp av produkt

Du bør fullføre utsjekkingen av hype-produktene i handlelisten din så fort du kan etter at hype-produktene er lansert for kjøp, for å øke sjansen for å kjøpe dem. Vi garanterer ikke at du kan kjøpe noen av Hype-produktene som finnes på din handleliste enten før eller etter lanseringen av Hype-produktene. Vi vil varsle deg om det nøyaktige tidspunktet for lanseringen gjennom en tidtaker på plattformen og via e-post (sendt til e-postadressen du oppga da du ble med).

Tilbakesendelser

Kjøpere kan returnere Hype-produkter, som er underlagt avsnitt 2.13-2.15 ovenfor.

2.20.3 Hype eCom-«Queue Light»-salg

Salgsperiode

Hype eCom-«Queue Light»-salg begynner og slutter på den tiden som er beskrevet i plattformen («Salgsperioden»), og avsluttes senest når alle hype-produkter er utsolgt.

Hvordan delta

For å delta gjennom appen, må du ha en enhet som bruker operativsystemet iOS eller Android og har muligheten til å motta tekstmeldinger. Du må i tillegg ha posisjonstjenester og i appen-meldinger aktivert på enheten din. For å delta, opprett en adidas-konto eller adiClub-konto, avhengig av om adiClub er tilgjengelig i ditt land. Så snart du har en konto, må du i løpet av salgsperioden oppgi den forespurte informasjonen for å fullføre din deltakelse.

Regler for deltakelse

Alle bidrag må sendes inn og mottas før salgsperioden er avsluttet. Vanlige tidssatser og gebyrer for data, som blir belastet av din internett- eller mobiltjenesteleverandør, vil gjelde. Alle bidrag er underlagt verifisering når som helst. Bevis for innsending utgjør ikke bevis for bidrag.

Valg av kjøpere

I løpet av salgsperioden vil deltakerne bli valgt ut for å kjøpe Hype-produktet etter «Først til mølla»-prinsippet, for hver tilgjengelige skostørrelse («kjøper»).

Kjøp av produkt

Registreringen din for Hype-begivenheten betyr at du godtar å kjøpe varen hvis du vinner. Vi garanterer ikke at du kan kjøpe noen av Hype-produktene enten før eller etter lanseringen av Hype-produktene.

Tilbakesendelser

Kjøpere kan returnere Hype-produkter, som er underlagt avsnitt 2.13-2.15 ovenfor.

2.20.4 Hype eComs «Queue Pro»-salg

 

Salgsperiode

Hype eComs «Queue Pro»-salg begynner og slutter på den tiden som er beskrevet i plattformen ("Salgsperioden").

Hvordan delta

For å delta gjennom appen, må du ha en enhet som bruker operativsystemet iOS eller Android og har muligheten til å motta tekstmeldinger. Du må i tillegg ha posisjonstjenester og i appen-meldinger aktivert på enheten din. For å delta, opprett en adidas-konto eller adiClub-konto, avhengig av om adiClub er tilgjengelig i ditt land. Så snart du har en konto, må du i løpet av salgsperioden oppgi den forespurte informasjonen for å fullføre din deltakelse.

Regler for deltakelse

Alle bidrag må sendes inn og mottas før salgsperioden er avsluttet. Vanlige tidssatser og gebyrer for data, som blir belastet av din internett- eller mobiltjenesteleverandør, vil gjelde. Alle bidrag er underlagt verifisering når som helst. Bevis for innsending utgjør ikke bevis for bidrag.

Valg av kjøpere

I løpet av salgsperioden vil deltakere bli valgt ut tilfeldig for å kjøpe hype-produktet (»Kjøper»), mens visse kriterier relatert til deltakerne kan vurderes, for eksempel app-engasjement, deltakelse på andre hype-begivenheter, eller - såframt adiClub er tilgjengelig i ditt land - vil enkelte fordeler kunne gis til høyere adiClub- medlemmer på høyere nivå. Å være medlem av adiClub, selv på et høyere nivå, garanterer ikke at du blir valgt ut til å være kjøper.

Kjøp av produkt

Registreringen din for Hype-begivenheten betyr at du godtar å kjøpe varen hvis du vinner. Vi garanterer ikke at du kan kjøpe noen av Hype-produktene enten før eller etter lanseringen av Hype-produktene.

Tilbakesendelser

Kjøpere kan returnere Hype-produkter, som er underlagt avsnitt 2.13-2.15 ovenfor.

2.20.5 Eksklusiv hypelansering for detaljhandelen

Hvordan delta

Når du deltar, så husk å følge alle sikkerhetsretningslinjene i ditt område, inkludert dem som er relatert til COVID-19.

For å delta i den eksklusive Hype-lanseringen, må du registrere deg for å delta på en lanseringsbegivenhet i appen, noe som vil gi deg en sjanse til å vinne en reservasjon for en bestemt Hype-produktstil. Å registrere seg for å delta i et lanseringsbegivenhet er ikke noen garanti for en reservasjon. Under prosessen med å registrere deg for en lanseringsbegivenhet, velger du din foretrukne størrelse og butikk. For å motta varsel om eksklusive lanseringer i ditt område, må pushvarsler være aktivert i appen. Posisjonstjenester må være aktivert på enheten din.

Valg av kjøpere

Reservasjoner utstedes basert på et tilfeldig utvalg og er ikke overførbare. For å reservere et Hype-produkt, må du være innenfor en forhåndsbestemt sone rundt kvalifiserte butikksteder som fastsatt i appen. Hvis du blir valgt ut for å gjennomføre en reservasjon, vil du bli gitt et hentested og et antall tidsluker. Hvis du ikke velger en tidsluke, vil en bli tildelt deg. På det angitte tidspunktet må du ta med enheten din med appen installert og inneholdende en gyldig bekreftelseskupong (QR-kode) som bekrefter reservasjonen din til hentestedet ditt.

Kjøp av produkt

For å fullføre et kjøp av Hype-produktet, må du ta med foto-ID, samtykke til en akseptabel betalingsmåte og gi bekreftelseskupongen til en butikkmedarbeider. Hvis du ikke henter eller ikke er i stand til å hente Hype-produktet på det tidspunktet, den datoen og det stedet som er angitt, vil det ikke bli holdt av for deg. Å motta en reservasjon er ikke noen garanti for at du vil kunne kjøpe Hype-produktet. Ett (par av) Hype-produktet kan hentes pr. person, uavhengig av antall reservasjoner. Ytterligere vilkår vil kunne gjelde for spesielle lanseringsbegivenheter og reservasjoner for bestemte stiler av Hype-produktet. Slike tilleggsvilkår vil bli offentliggjort på det tidspunktet du søker å delta i en slik lanseringsbegivenhet eller foreta en slik reservasjon.

Tilbakesendelser

Dersom du kjøper det Hype-produktet du har reservert, betaler du for det på butikken og inngår en kjøpsavtale med den lokale adidas-forhandleren du velger. Det vil si at du kun kan returnere Hype-produktet til den samme butikken som du kjøpte produktet i og er underlagt denne butikkens regler mht. retur av varer. Derfor gjelder ikke avsnitt 2.13, 2.14 og 2.15 ovenfor.

2.20.6 Hype eComs «Unbox»-salg

 

Salgsperiode

Hype-appens «Unbox»-salg begynner og slutter på den tiden som er beskrevet i plattformen og slutter straks produktene er utsolgt eller på et tidspunkt kommunisert i appen, avhengig av hva som kommer først («salgsperioden»).

Hvordan delta

Når du deltar, så husk å følge alle sikkerhetsretningslinjene i ditt område, inkludert dem som er relatert til COVID-19.

For å delta gjennom appen, må du ha en enhet som bruker operativsystemet iOS eller Android og har muligheten til å motta tekstmeldinger. Du må dessuten ha posisjonstjenester og i appen-meldinger aktivert på enheten din og holde til i et slippområde. For å delta, opprett en adidas-konto eller adiClub-konto, avhengig av om adiClub er tilgjengelig i ditt land. Så snart du har en konto, må du i løpet av salgsperioden oppgi den forespurte informasjonen for å fullføre din deltakelse.

Regler for deltakelse

Hype-begivenheten er begrenset til bestemte geografiske områder i en eller flere byer, som nærmere beskrevet i appen (hvert sted, et «slippområde»). Deltakere må fysisk befinne seg innenfor et slippområde for å kunne delta i Hype-begivenheten. Følg i løpet av salgsperioden anvisningene i appen om hvordan delta. Vanlige tidssatser og gebyrer for data, som blir belastet av din internett- eller mobiltjenesteleverandør, vil gjelde. Å delta på denne hype-begivenheten garanterer ikke at du vil kunne kjøpe et hype-produkt.

Når du begynner å delta på hype-begivenheten i salgsperioden, vil du få se en rekke virtuelle skoesker på et kart over slippområdet. Bare en av disse eskene vil inneholde en virtuell versjon av produktet. For å åpne en virtuell skoeske, må du være innenfor en viss avstand fra den esken, som beskrevet i appen.

Valg av kjøpere

I løpet av salgsperioden vil deltakerne bli valgt ut for å kjøpe hype-produktet etter «først til mølla»-prinsippet, for hver tilgjengelige skostørrelse («kjøper»). Når du har funnet og åpnet esken som inneholder det virtuelle produktet, har du et begrenset antall minutter til å kjøpe produktet.

Kjøp av produkt

Alle kjøp må fullføres før salgsperioden er slutt. Vi garanterer ikke at du kan kjøpe noen av Hype-produktene som er enten før eller etter lanseringen av Hype-produktene.

Tilbakesendelser

Kjøpere kan returnere Hype-produkter, som er underlagt avsnittene 2.13-2.15 i adidas’ Vilkår og betingelser.

3. BRUK AV PLATTFORMEN

 

3.1 Introduksjon 

 

Disse Vilkårene for bruk gjelder for din tilgang til og bruk av Plattformen, inkludert programvaren som finnes på Plattformen («Programvare»).

 

Din adgang til og bruk av Plattformen og informasjonen, materialet, produktene og tjenestene som er tilgjengelige gjennom Plattformen er underlagt disse Vilkårene for bruk, uavhengig av om du har en konto via Plattformen knyttet til ditt navn og/eller kontaktinformasjon (“Konto”).

 

Les disse Vilkårene for bruk nøye før du bruker Plattformen. Dersom du velger å fortsette å bruke eller skaffe deg adgang til Plattformen etter å ha hatt mulighet til å lese disse Vilkårene for bruk, erkjenner du at adidas har tatt verdifulle hensyn ved å tilby Plattformen gratis, og til gjengjeld for det verdifulle hensynet, samtykker du i disse Vilkårene for bruk.

 

Hvis du ikke godtar å være bundet av disse vilkårene, så ikke skaff deg adgang til eller bruk Plattformen.

 

3.2 Endringer i disse Vilkårene for bruk 

 

Vi kan foreta endringer i disse Vilkårene for bruk når som helst, dersom vi mener det er rimelig nødvendig å gjøre det (bl.a. av sikkerhetsmessige, rettslige eller lovmessige årsaker). Vi vil gi deg så mye forhåndsvarsel om dette som det er rimelig mulig (og kan gjøre det ved å varsle deg om endringene, enten du logger deg på Plattformen eller ved å sende deg varsel ved hjelp av kontaktinformasjonen du har oppgitt til oss og/eller på andre måter som vi mener er hensiktsmessige).

 

Under enkelte omstendigheter kan det hende at du må laste ned den nyeste versjonen av Plattformen og/eller godta en ny versjon av disse Vilkårene for bruk før du vil kunne fortsette å bruke Plattformen. Din fortsatte bruk av Plattformen vil utgjøre ditt samtykke i nye eller endrede vilkår og/eller oppdateringer. 

 

3.3 Opphavsrett og eierskap 

 

Hele innholdet som figurerer eller vises på Plattformen, herunder, men ikke begrenset til, tekst, grafikk, fotografier, bilder, levende bilder, lyd og illustrasjoner og programvare som er beskyttet gjennom åndsverkslov utenom innhold skaffet til veie av brukere ("Innhold"), eies av adidas, dets lisensgivere, selgere, agenter og/eller innholdstilbydere.

 

Du får ikke bruke Plattformen eller noe innhold på annen måte enn til de formålene den er beregnet på. Bortsett fra der vi forteller deg noe annet via Plattformen, kan du se, spille, skrive ut og laste ned filer, lyd og video du finner på Plattformen utelukkende til personlige, informative og ikke-kommersielle formål.

 

Du får ikke endre noe materiale, og du får ikke kopiere, distribuere, videreformidle, vise, presentere, gjengi, offentliggjøre, gi lisens til, utarbeide fra, overføre eller selge noe av Plattformens innhold.

 

Med unntak av det som er autorisert i henhold til gjeldende lov om opphavsrett, er du ansvarlig for å hente inn samtykke før du gjenbruker ethvert opphavsrettsbeskyttet materiale som er tilgjengelig via Plattformen. Til disse bruksvilkårenes formål er det forbudt å bruke slikt materiale på annen mobilapp, nettside eller nettbasert-tjeneste.

 

Du er ansvarlig for å overholde alle lover som gjelder for deg og din bruk av Plattformen. Plattformen, dets Innhold og alle relaterte rettigheter skal forbli adidas’ eller dets lisensgiveres eksklusive eiendom, med mindre annet er uttrykkelig avtalt. Du vil ikke fjerne noen opphavsrett, varemerker eller andre merknader ang. eiendom fra materiale du finner via Plattformen. 

 

3.4 Varemerker 

 

Alle varemerker, servicemerker og varenavn fra adidas som brukes som en del av eller i forbindelse med plattformen (omtalt i fellesskap som «Merker») er varemerker eller registrerte varemerker tilhørende adidas Group eller dets tilknyttede selskaper, partnere, selgere eller lisenshavere. Du får ikke bruke, kopiere, reprodusere, laste opp, poste, overføre, distribuere eller endre noen av adidas’ Merker på noen måte, inkludert i reklame eller PR knyttet til distribusjon av materialer på Plattformen uten adidas’ skriftlige samtykke på forhånd. Bruk av adidas’ merker eller en hvilken som helst annen mobilapp, nettside eller nettbasert tjeneste er ikke tillatt. adidas forbyr bruken av adidas’ Merker som en "varm" lenke på eller til andre mobilapper, nettsider eller nettbaserte tjenester, med mindre etablering av en slik lenke er godkjent på forhånd. 

 

3.5 Programvare 

 

Programvaren stilles til disposisjon for deg av adidas i henhold til følgende vilkår. adidas gir deg en ikke-eksklusiv, ikke-overførbar, begrenset lisens til å bruke Programvaren kun med som formål å bruke Plattformen. Unntatt som spesifikt angitt i disse Vilkårene for bruk, får du ikke, helt eller delvis: (a) Kopiere programvaren, (b) distribuere kopier av programvaren helt eller delvis til en hvilken som helst tredjepart; (c) endre, tilpasse, oversette, omvendt konstruere, foreta endringer i, dekompilere, demontere eller lage avledede verk basert på Programvaren, med unntak av dersom annet er tillatt iht. lov, (d) bruke, leie, låne, underlisensiere, lease, distribuere eller forsøke å gi andre rettigheter til Programvaren til en tredjepart; eller (e) bruke Programvaren til å fungere som et servicebyrå eller appleverandør, eller å tillate en tredjepart tilgang til Programvaren. En del av Programvaren kan leveres av og/eller eies av tredjepart.

 

Du får ikke bruke noen programvare, søkerobot, crawler, spider, page scraper eller noen andre automatiserte midler eller noen annen automatisert enhet til å a) skaffe deg adgang til, kopiere, påvirke eller kontrollere noen deler av Plattformen eller dets innhold eller omgå Plattformens struktur eller presentasjon eller noe av dets innhold eller til å (b) foreta inngrep i Plattformens drift eller noen transaksjon, som finner sted på Plattformen eller til å foreta inngrep i eller påvirke noens bruk av Plattformen eller til å legge til rette for tredjepersoner å kjøpe produkter via Plattformen. 

 

Du får ikke gjøre forsøk på å oppnå uautorisert adgang til noen del av eller funksjon ved Plattformen eller noe annet system som er tilknyttet Plattformen via hacking, password mining eller andre ulovlige eller uautoriserte midler. 

 

Visse av materialene fra tredjeparter som leveres av adidas for bruk sammen med Programvaren, styres av lisensavtaler med åpen kildekode som leveres med slike tredjepartsmaterialer. adidas gjør ikke krav på eierskap av slik åpen programvare, og slik programvare leveres kun i samsvar med lisensavtalen som følger med slik programvare. Følgelig kan begrensningene ovenfor angående bruksomfang, eierskap, modifikasjon og andre bestemmelser knyttet til Programvaren ikke gjelde for slik åpen programvare.

 

3.6 Informasjonens nøyaktighet 

 

Vi forsøker å sikre at informasjonen som ytes via Plattformen er fullstendig, nøyaktig og aktuell. Til tross for vår innsats er ikke dette nødvendigvis alltid tilfelle. Vær oppmerksom på at vi ikke er pålagt å opprettholde eller oppdatere slik informasjon. Du bør ikke stole på slik informasjon, og enhver avhengighet av slik informasjon er på egen risiko. 

 

3.7 Mindreårige 
 

Du må være 16 år eller eldre for å få tilgang til eller bruke Plattformen.

 

3.8 Din oppgivelse av informasjon 

 

Når du oppgir informasjon om deg selv til oss eller til andre brukere av Plattformen, inkludert når du oppretter en Konto, godtar du å: (a) Oppgi nøyaktig og aktuell informasjon, og ikke oppgi opplysninger som forsøker å etterligne en annen person og (b) opprettholde og omgående oppdatere slik informasjon for å holde den nøyaktig og aktuell. Hvis du oppgir informasjon om deg selv som er usann eller unøyaktig, eller dersom vi har rimelig grunn til å mistenke at slik informasjon er usann eller unøyaktig, forbeholder vi oss retten til å midlertidig innstille eller avslutte en konto du oppretter, avslå å yte deg tjenester via Plattformen, og/eller nekter en hvilken som helst eller all nåværende eller fremtidig bruk av Plattformen eller en hvilken som helst del av den. 

 

3.9 Brukerinnhold 

 

Du forstår at all informasjon, data eller annet materiale som du og andre brukere av Plattformen laster opp, poster, overfører, publiserer, viser eller på annen måte gjør tilgjengelig gjennom Plattformen, inkludert informasjon du deler med eller gjør tilgjengelig for andre brukere av Plattformen ("Brukerinnhold"), er ditt eneansvar eller den personen som står bak slikt brukerinnholds eneansvar. Dette vil si at det er du, og ikke vi, som er ansvarlig for alt brukerinnhold som du laster opp, legger inn, sender, publiserer, viser eller på annen måte gjør tilgjengelig via Plattformen.

 

Vi kontrollerer ikke brukerinnhold som er lagt ut, og garanterer derfor ikke for nøyaktigheten, integriteten eller kvaliteten når det gjelder innhold som er levert av brukerne. Videre er brukerinnhold kun til informasjonsformål og er ikke ment å være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Du forstår at ved å bruke Plattformen, vil du kunne bli utsatt for brukerinnhold som er støtende, uanstendig eller anstøtende.

 

Vi er ikke ansvarlige for innhold som er levert av brukerne, og vil ikke holdes ansvarlig for tap eller skade forårsaket av brukerinnhold eller bruken av eller tilliten til det. 

 

Ved å laste opp, legge inn, sende, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig brukerinnhold gjennom Plattformen, godtar du at: 

 

·               Du er eier av alle rettigheter knyttet til slikt brukerinnhold 

 

·               Du har avstått fra alle "moralske rettigheter" som du måtte ha knyttet til slikt brukerinnhold, inkludert, men ikke begrenset til retten til å bli identifisert som forfatter av slikt innhold 

 

·               Du har rett til å tillate oss å benytte oss av slikt brukerinnhold under disse Vilkårene for bruk

 

·               Alt brukerinnhold som du legger inn er nøyaktig; bryter ikke med disse Vilkårene for bruk; vil ikke resultere i brudd eller krenking av noen som helst vilkår i kontrakt eller avtale som du for tiden er bundet av eller vil bli bundet av i fremtiden; ikke er og ikke kommer til å være i strid med gjeldende lov og ikke kommer til å skade noen person eller enhet og 

 

·               Du er minst 16 år gammel. 

 

3.10 Din tildeling av lisens til adidas for brukerinnhold 

 

Ved å laste opp, poste, overføre, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig brukerinnhold, gir du oss en verdensomspennende, evigvarende, ikke-eksklusiv, avgiftsfri lisens (med rett til underlisens) til å bruke, gjengi, vise, gjennomføre, tilpasse, modifisere, publisere eller distribuere slikt brukerinnhold, helt eller delvis, i en hvilken som helst form, medium eller teknologi (nå kjent eller senere utviklet) som en del av eller i forbindelse med Plattformen.

 

Vi kan endre eller tilpasse brukerinnhold, bl.a. for å overføre, vise eller distribuere det via nettverk og for å tilfredsstille kravene til nettverk, tjenester eller andre medier. Vi eller andre kan, etter eget skjønn, henvise til ditt navn eller annen identifikator du har oppgitt når du legger inn brukerinnhold. Du lover at publiseringen og bruken av ditt brukerinnhold ikke vil krenke noen tredjeparts rettigheter. 

 

3.11 adidas’ skjønn mht. å benytte brukerinnhold 

 

Alt Brukerinnhold som du laster opp, legger ut, sender, publiserer, viser eller på annen måte gjør tilgjengelig gjennom Plattformen kan brukes av adidas i samsvar med vår Personvernerklæring. adidas forbeholder seg retten til å endre, oppsummere, slette eller nekte å legge ut noe Brukerinnhold på Platform etter eget skjønn. adidas garanterer ikke at du vil kunne redigere eller slette noe Brukerinnhold som du har gjort tilgjengelig i forbindelse med plattformen. Vi er ikke forpliktet til å holde det brukerinnholdet du gjør tilgjengelig via Plattformen konfidensielt.

 

3.12 Din oppførsel 

 

Du samtykker i å overholde alle lover, regler og forskrifter som gjelder for din tilgang til og bruk av Plattformen. Dessuten samtykker du til å ikke

 

·      laste opp, legge inn, sende, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig via Plattformen noe brukerinnhold som du vet er falsk, unøyaktig eller misvisende 

 

·      laste opp, legge inn, sende, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig via Plattformen noe brukerinnhold som bryter med lov, vedtekt, forordning eller forskrift (inkludert, men ikke begrenset til, dem som regulerer eksportkontroll, forbrukerbeskyttelse, urettferdig konkurranse, diskriminering eller falsk reklame)

 

·      laste opp, legge inn, sende, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig via Plattformen noe brukerinnhold som er eller med rimelighet anses å være skadelig, truende, fornærmende, trakasserende, tortisk, ærekrenkende, vulgært, uanstendig, ærekrenkende, overtrampende i forhold til andres personvern, hatefulle eller som er rasistiske, etnisk støtende, eller som på noen måte skader mindreårige 

 

·      gjennom bruk av overskrifter eller på annen måte manipulerte identifikatorer skjule opprinnelsen til noe som helst brukerinnhold som overføres gjennom Plattformen 

 

·      laste opp, legge inn, sende, overføre, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig via Plattformen et hvilket som helst brukervennlig innhold som du ikke har rett til å gjøre tilgjengelig i henhold til lov eller kontraktsforhold eller fidusiære forhold (for eksempel innsideinformasjon eller proprietær og konfidensiell informasjon som er innhentet eller gjort kjent og som er en del av ansettelsesforhold eller regulert av avtaler om å holde informasjon konfidensiell) 

 

·      laste opp, legge inn, sende, overføre, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig via Plattformen et hvilket som helst brukerinnhold som krenker en hvilken som helst patent, et hvilket som helst varemerke, en hvilken som helst forretningshemmelighet, en hvilken som helst opphavsrett, rett til publisitet eller annen rett tilhørende en hvilken som helst part 

 

·      laste opp, legge inn, sende, overføre, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig via Plattformen hvilken som helst uønsket eller uautorisert annonsering, reklamemateriell, "søppel-epost", "spam", "kjedebrev", "pyramidespill" eller en hvilken som helst annen form for oppfordring 

 

·      laste opp, legge inn, sende, overføre, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig brukerinnhold som er skaffet til veie av en annen bruker av Plattformen (eller et bilde som viser slik brukerinnhold) på et hvilket som helst annet nettsted, mobilapp eller nettbasert tjeneste uten den aktuelle brukerens forutgående samtykke 

 

·      laste opp, legge inn, sende, overføre, publisere, vise eller på annen måte gjøre tilgjengelig via Plattformen et hvilket som helst materiale som inneholder programvarevirus eller annen datakode, filer eller programmer som er utformet for å forstyrre, ødelegge eller begrense funksjonaliteten til en hvilken som helst dataprogramvare eller maskinvare eller telekommunikasjonsutstyr 

 

·      treffe noen som helst tiltak som forstyrrer korrekt bruk av Plattformen, kompromitterer Plattformens sikkerhet eller på annen måte skader Plattformen eller materiale eller informasjon som er tilgjengelig gjennom Plattformen 

 

·      forsøke å skaffe seg uautorisert tilgang til deler eller funksjoner i Plattformen, til andre systemer eller nettverk som er koblet til Plattformen, til noen av våre eller våre tjenesteleverandørers servere, eller til noen av tjenestene som tilbys på eller gjennom Plattformen, inkludert, men ikke begrenset til, hacking, “password mining” eller gjennom andre uautoriserte midler 

 

·      sondere, skanne eller teste Plattformens sårbarhet eller et hvilket som helst nettverk som er koblet til Plattformen eller omgå godkjenningsforanstaltningene på Plattformen eller et hvilket som helst nettverk som er koblet til Plattformen 

 

·      i samsvar med avsnitt 3.5 bruke automatiserte midler til å samle inn informasjon eller innhold fra eller på annen måte få tilgang til Plattformen, inkludert, men ikke begrenset til, gjennom bruk av tekniske verktøy som roboter, spiders eller skraper, uten vår forhåndsgodkjenning 

 

·      høste inn eller på annen måte samle inn og lagre informasjon om andre brukere av Plattformen, inkludert e-postadresser 

 

·      Installere en hvilken som helst programvare, fil eller kode som ikke er autorisert av brukeren av en datamaskin eller en enhet, eller som tar kontroll over hele eller deler av behandlingen som utføres av en datamaskin eller enhet uten autorisasjon fra brukeren av datamaskinen eller enheten; eller 

 

·      forstyrre eller avbryte Plattformens drift eller driften av servernettene som er koblet til Plattformen, eller ikke overholde eventuelle krav, prosedyrer, retningslinjer eller forskrifter for nettverk som er koblet til Plattformen. 

 

3.13 Lenker til nettsteder og nettbaserte tjenester som eies eller kontrolleres av tredjeparter og tredjepartsattributter 

 

For å gjøre det enklere for deg, kan Plattformen inneholde koblinger til eller til tider omdirigere deg til nettsteder og/eller nettbaserte tjenester som eies eller kontrolleres av tredjeparter og tredjepartsattributter. På forespørsel kan Plattformen også inneholde koblinger til nettsider for sosiale nettverk som ikke eies eller styres av oss. 

 

Disse nettstedene og elektroniske tjenestene er ikke under vår kontroll, og du aksepterer at vi ikke er ansvarlige for nøyaktigheten; innsamling, bruk eller utlevering av informasjon; overholdelse av lovligheten i forhold til åndsverksloven; anstendighet; eller noe annet aspekt ved slike nettsteder og nettbaserte tjenester, inkludert drift av disse, eller innholdet som vises på eller gjennom dem. At Plattformen inneholder en slik lenke betyr ikke at vi støtter noen slik nettside eller nettbasert tjeneste, innholdet som vises på eller gjennom den, eller at vi har noen tilknytning til operatørene, og du samtykker i å ikke holde oss ansvarlige for eventuelle skader som måtte oppstå basert på din adgang til eller bruk av noen nettside eller nettbasert tjeneste med kobling til Appen. 

 

3.14 Registrering og passord 

 

Det kan være du får tillatelse til eller blir pålagt å registrere deg eller skaffe deg brukernavn og passord før du får tilgang til bestemte sider på Plattformen. Du erkjenner og godtar at du er ansvarlig for å opprettholde konfidensialiteten for brukernavn og passord til bruk ved innlogging, og for all bruk av brukernavn, passord og/eller konto, enten det er godkjent av deg eller ikke. Du samtykker i å varsle oss umiddelbart om uautorisert bruk av brukernavn, passord eller konto, eller andre brudd på sikkerheten som involverer tilgang til Plattformen gjennom din konto. Du anerkjenner at du kan holdes ansvarlig for eventuelle tap eller skader som oppstår hos oss eller andre personer eller enheter på grunn av at noen andre bruker brukernavn, passord eller konto som følge av at du ikke har truffet rimelige tiltak for å holde kontoinformasjonen din trygg og konfidensiell. 

 

3.15 Drift av Plattformen og denne avtalens opphør 

 

Vi forbeholder oss retten til å gjøre noe av følgende, når som helst, etter eget skjønn, med eller uten varsel: (i) Endre, midlertidig innstille eller avslutte driften av eller din tilgang til Plattformen, eller en del av Plattformen, eller avtalen mellom deg og oss i henhold til disse Vilkårene for bruk, av en hvilken som helst grunn, inkludert, men ikke begrenset til, brudd på disse bruksvilkårene; (ii) tilpasse eller endre Plattformen, eller en hvilken som helst del av Plattformen; (iii) avbryte den vanlige driften av Plattformen, eller noen del av Plattformen, som nødvendig for å kunne utføre rutinemessig eller ikke-rutinemessig vedlikehold, for å rette feil eller for å gjøre andre endringer i Plattformen som kreves for, inter alia, endring av det tekniske miljøet eller funksjonalitetene, endring av antall brukere eller forbedring av tjenestene.

 
Når avtalen bringes til opphør i henhold til disse Vilkårene for bruk av en eller annen grunn: 

·      Vil alle rettigheter som er gitt deg gjennom disse Vilkårene for bruk opphøre 

·      du må øyeblikkelig innstille all virksomhet som er autorisert gjennom Vilkårene for bruk, inkludert din bruk av Plattformen 

·      du må umiddelbart slette eller fjerne Plattformen fra enheten din og umiddelbart tilintetgjøre alle kopier - helt eller delvis - av Plattformen som du er i besittelse av på det tidspunktet, har i din forvaring eller har kontroll over og på forespørsel fra oss, bekrefte overfor oss (eller vår representant) at du har gjort dette 

 

Du kan si opp denne avtalen når som helst uten varsel og av en hvilken som helst grunn ved å avinstallere Appen. Måten avinstallering kan foretas varierer, avhengig av enheten. For å avinstallere Appen, vennligst bruk appadministratoren som følger med enheten din, eller rådfør deg med enhetens bruksanvisning. 

 

Avsnittene med navn "Din tildeling av lisens til adidas for brukerinnhold og vårt ansvar for tap eller skade du har blitt påført" som lider av deg, vil fortsette å gjelde etter at denne avtalen i henhold til disse Vilkårene for bruk er brakt til opphør. 

 

 

3.16 Tilgang til Plattformen

 

Verken adidas eller noen av foretakets respektive tilknyttede selskaper garanterer at Plattformen kommer til å fungere uavbrutt eller feilfritt, eller at feilene vil bli korrigert. 

Vi kan avvikle, trekke tilbake, avbryte eller endre hele eller deler av Plattformen uten varsel.

 

 3.17 Vårt ansvar for tap eller skade du har blitt påført 

 

Vi er ansvarlige overfor deg for forutsigbare tap og skader forårsaket av oss. Dersom vi ikke overholder disse vilkårene, er vi ansvarlige for tap eller skade du lider som er et forutsett resultat av at vi bryter disse vilkårene, eller at vi ikke viser rimelig omsorg og dyktighet, men vi er ikke ansvarlige for tap eller skader som er ikke forutsigbare. Tap eller skader er forutsigbare, dersom det enten er åpenbart at de vil oppstå eller hvis du på det tidspunktet da du samtykket i disse vilkårene, både vi og du var klar over at de ville kunne oppstå. 

Vi utelukker eller begrenser på ingen måte vårt ansvar overfor deg der det ville vært ulovlig å gjøre det. Dette inkluderer ansvar for død eller personskade forårsaket av vår uaktsomhet eller uaktsomhet fra våre ansattes, agenters eller underleverandørers side eller for svindel eller bedragersk feilrepresentasjon. 

Hvis defekt digitalt innhold som vi har levert, skader en enhet eller digitalt innhold som tilhører deg, vil vi enten reparere skadene eller betale deg erstatning. Vi vil imidlertid ikke være ansvarlig for skade som du kunne ha unngått ved å følge vårt råd om å bruke en oppdatering som tilbys gratis eller for skade som ble forårsaket av at du ikke klarte å følge installasjonsinstruksjonene på riktig måte eller å ha fått på plass minimumssystemkrav som vi anbefaler. 

Plattformen er beregnet for bruk i husholdningene og privat bruk. Hvis du bruker Plattformen til kommersiell virksomhet, forretningsvirksomhet eller videresalg, vil vi ikke ha noe ansvar for deg mht. tap av fortjeneste, ødelagt virksomhet, avbrudd i virksomheten eller tap av forretningsmuligheter. 

 

3.18 Selv om vi utsetter å håndheve denne kontrakten, kan vi fortsatt håndheve den senere. 

 

Selv om vi utsetter å håndheve denne kontrakten, kan vi fortsatt håndheve den senere. Hvis vi ikke umiddelbart insisterer på at du gjør noe du må gjøre under disse vilkårene, eller hvis vi utsetter å treffe tiltak i forhold til deg når det gjelder dine brudd på denne kontrakten, betyr det ikke at du ikke trenger å oppfylle dine forpliktelser og det forhindrer oss ikke i å treffe tiltak i forhold til deg på et senere tidspunkt. 

 

4. KJØPSVILKÅR FOR DIGITALT INNHOLD OG DIGITALE TJENESTER

4.1 Når gjelder disse kjøpsvilkårene?

Disse kjøpsvilkårene gjelder der du gir oss dine personopplysninger i bytte for tilgang til og bruk av plattformen vår. Dette Kapittel 4 gjelder ikke når vi samler inn dine personopplysninger eksklusivt for å levere digitalt innhold eller en digital tjeneste til deg og hensikten kun er å oppfylle juridiske krav, eller der vi kun samler inn metadata under gjeldende lovverk.Du samtykker med disse kjøpsvilkårene når du begynner å bruke Plattformen, for eksempel ved opprettelsen av Adidas-kontoen. Det er kun mulig å fravike disse Kjøpsvilkårene hvis vi har samtykket skriftlig til dette.

Hvis du ikke godtar å være bundet av disse kjøpsvilkårene må du ikke skaffe deg tilgang til Plattformen.

4.2 Samsvar, oppdateringer

Kvalitet er svært viktig for adidas, og vi er juridisk forpliktet til å sørge for at Plattformen samsvarer med kontrakten.

Som en del av denne juridiske forpliktelsen, vil vi, fra tid til annen, tilby deg og oppfordre deg til å installere sikkerhetsoppdateringer og tekniske oppdateringer. Det er ditt ansvar å installere slike oppdateringer uten forsinkelse og å oppdatere operativsystemet til enheten du bruker hvis dette er nødvendig for å gjennomføre slike oppdateringer. Vi er ikke ansvarlige for mangler ved plattformen som skyldes mangel på den relevante oppdateringen hvis du ikke installerte den da vi stilte den til din disposisjon.

Hvis Plattformen vår ikke samsvarer med salgskontrakten, har du rett til å få rettet feilen. Din rett til å hevde mangel på samsvar utløper to (2) år etter at Plattformen er levert. Du skal samarbeide med oss i rimelig grad slik at vi kan vurdere om årsaken til mangel på samsvar ligger i ditt digitale miljø.Hvis du ikke samarbeider med oss om dette vil bevisbyrden for mangel på samsvar ligge hos deg.

4.3 Angrerett

Du har rett til å trekke deg fra din avtale med oss innen fjorten (14) dager fra datoen avtalen ble inngått («Angrefrist») uten å oppgi noen årsak til dette.

For å kunne overholde Angrefristen vil du måtte informere oss om at du benytter deg av Angreretten din før Angrefristen utløper.

For å utøve angreretten din må du informere oss (adidas Norge AS, c/o adidas Customer Service, Withdrawal Department, Hoogoorddreef 9a, 1101 BA Amsterdam, Nederland) ved å sende oss en tydelig erklæring (f.eks. i form av et brev i posten) der du erklærer at du har bestemt deg for å trekke deg fra avtalen.Du kan benytte angrerettskjemamalen som er lagt ved som Vedlegg 1 til disse Vilkårene og betingelsene, men dette er ikke obligatorisk.Du kan også trekke deg fra salgskontrakten elektronisk ved å fylle ut det uttrykkelige angreskjemaet på vårt nettsted påhttps://www.contactus.adidas.com/EMEA/ContactUs?country=NO&brand=adidas&language=noellerved å slette kontoen din ved å gå til «Datainnstillinger» i bunnteksten på nettstedet vårt og velge alternativet «Slett mine data og min konto» innen angrefristen.Hvis du benytter du deg av en av disse to mulighetene, vil annulleringen av din ordre bli bekreftet via e-post.

4.4 Konsekvenser av å benytte angreretten

Hvis du trekker deg fra avtalen, vil Plattformen bli utilgjengelig for deg, og du skal avstå fra å bruke Plattformen eller fra å gjøre den tilgjengelig for tredjepart.

Hvis du trekker deg fra avtalen, vil vi avstå fra å bruke alt Brukerinnhold, som ikke er personopplysninger, som ble oppgitt eller opprettet av deg under bruk av Plattformen, bortsett fra der slikt Brukerinnhold:

  1. ikke har noen funksjon utenfor Plattformens kontekst,
  2. kun gjelder din bruk av Plattformen,
  3. har blitt samlet av oss sammen med andre opplysninger og ikke kan skilles fra disse eller kan kun skilles fra disse med urimelig innsats, eller
  4. ble generert av deg sammen med andre kunder, gitt at andre kunder fremdeles kan bruke Brukerinnholdet.

Vi vil etter henvendelse fra deg gjøre alt Brukerinnhold som ikke er personopplysninger tilgjengelig for deg, som ble oppgitt eller opprettet av deg under bruk av Plattformen, bortsett fra i situasjonene (i), (ii) og (iii) som nevnt over.

Hvis du benytter deg av muligheten til å slette kontoen din (via «Slett mine data og min konto» som beskrevet i klausul 4.3 over) for å trekke deg fra salgskontrakten, og du ønsker å motta en kopi av eventuelt Brukeropprettet Innhold, inkludert personopplysninger, må du passe på at du laster dem ned før du sletter kontoen din. Dette gjør du ved å gå til «Datainnstillinger» i bunnteksten på nettstedet vårt, og velge alternativet «Send meg mine data» eller «Send meg mine maskinlesbare data».

Vennligst merk at hvis du har bedt om en kopi av dine data som vi behandler, kan kontoen din først slettes etter at denne eksporten er fullført, ettersom det ellers ikke ville vært mulig for oss å oppfylle ønsket ditt.

For konsekvenser av angreretten med tanke på Brukerinnhold som kategoriseres som personopplysninger, gjelder vilkårene i Personvernerklæringen.

4.5 Innhold levert av brukere, konsekvenser ved avslutning

Tik tross for det ovennevnte, hvis du har lastet opp, sendt, publisert, vist, eller på annen måte gjort Innhold levert av brukere tilgjengelig via Plattformen, gjelder følgende i tilfelle avslutning av kjøpsavtalen:

·      rettighetene som er gitt i samsvar med avsnitt 3.11 i forbindelse med Innhold levert av brukere, som ikke er personopplysninger, vil utløpe. Dette gjelder imidlertid ikke hvis slikt Innhold levert av brukere:

  1. er ubrukelig utenfor Plattformens kontekst,
  2. er eksklusivt forbundet med bruk av Plattformen,
  3. er blitt samlet av oss sammen med andre opplysninger og kan ikke skilles fra disse eller kan kun skilles fra disse ved urimelig innsats, eller
  4. ble generert av deg sammen med andre kunder, gitt at de andre kundene fremdeles kan bruke dette Innholdet levert av brukere.

·      Vi skal på anmodning fra deg, gi deg Innholdet levert av brukere, som ikke er personopplysninger, gratis, innen en rimelig tidsperiode og i et vanlig og maskinlesbart format eller at avslutningen er trådt i kraft. Dette gjelder ikke i situasjonene som faller under Avsnitt 4.5 (i), (ii) og (iii) som nevnt over.

·      For Innhold levert av brukere som inneholder personopplysninger, skal bestemmelsene i Plattformens Personvernerklæring gjelde.

 

5. DIVERSE

5.1 Hvordan kan du kontakte oss?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer ang. Plattformen eller adidas’ Vilkår og betingelser eller i det usannsynlige tilfelle at du ønsker å klage, vennligst ikke nøl med å kontakte vår Kundeservice via kanalene som er oppgitt i PlattformensHjelp-seksjon.

Du kan også skrive til oss til følgende adresse:

Kundeservice
Hoogoorddreef 9A, 1101 BA Amsterdam, Nederland


5.2 Prioriteter

I tilfelle uoverensstemmelse mellom adidas’ Vilkår og betingelser og ethvert innhold i andre deler av Plattformen eller i lenker, har adidas/ Vilkår og betingelser i dette dokumentet forrang.

 

5.3 Endringer iadidas’ Vilkår og betingelser

Vi forbeholder oss retten til når som helst å endre disse Vilkårene og betingelsene.

Bruken av denne Plattformen, så vel som enhver kjøpsavtale som er inngått mellom deg og oss vil være underlagt den versjonen av adidas’ Vilkår og betingelser som gjaldt på det tidspunktet du sendte ordren via denne Plattformen eller på den dagen du var inne på dette Plattformen (hvis relevant).

Sjekk vennligst med jevne mellomrom hvorvidt adidas’ vilkår og betingelser er endret.

 

5.4 Datavern

Adidas respekterer fullt og helt privatlivets fred for enhver person som går inn på og bruker Plattformen. Dine personopplysninger vil bli samlet inn og benyttet for å oppfylle nødvendige kontraktsfestede forpliktelser beskrevet under Vilkår og betingelser. Der finnes detaljerte opplysninger om hvordan vi bruker informasjonskapsler, hvilken type informasjon vi samler inn, hvordan og til hvilket formål vi bruker dine opplysninger, og under hvilke omstendigheter vi videreformidler disse opplysningene til tredjeparter i vår Personvernerklæring .

5.5 Utskillelse

Enhver bestemmelse i adidas’ Vilkår og betingelser skal oppfattes separat og uavhengig av andre bestemmelser. Hvis en bestemmelse anses for å være ikke-gjeldende, ugyldig eller på annen måte ikke kan håndheves, skal denne bestemmelsen anses for utskilt fra de øvrige bestemmelsene, uten at dette har innflytelse på muligheten for håndhevelse av de øvrige bestemmelsene i adidas’ Vilkår og betingelser.

5.6 Underleverandørvirksomhet og tildeling

adidas forbeholder seg retten til å inngå avtaler om underleveranser, overføre, tildele eller inngå nye avtaler i forhold til samtlige eller enhver av adidas’ rettigheter og forpliktelser, forutsatt at dine rettigheter i henhold til adidas’ vilkår og betingelser ikke påvirkes. Du får ikke inngå avtale om underleveranser, tildele eller på annen måte overdra noen av dine rettigheter eller forpliktelser i henhold til adidas’ vilkår og betingelser uten skriftlig samtykke fra oss.

5.7 Hendelser utenfor rimelig kontroll

adidas kan ikke holdes ansvarlig for forsinkelser eller manglende oppfyllelse av eller overensstemmelse med våre forpliktelser i henhold til adidas’ Vilkår og betingelser når forsinkelsen eller mangelen skyldes en årsak som ligger utenfor adidas’ rimelige kontroll.

 

5.8 Lovvalg og jurisdiksjon

Norsk lov finner anvendelse på kjøpsavtalen og disse Vilkårene og betingene knyttet til adidas Nettstedet , med unntak av FNs Konvensjon om internasjonale kjøp av varer (CISG).

Du og adidas er herved underlagt de norske domstolenes ikke-eksklusive jurisdiksjon.

5.9 Informasjon ang. batterier

Enkelte av de produktene som selges av adidas inneholder batterier.

http://www.staging.adidas.nl/on/demandware.static/-/Sites-adidas-NL-Library/nl_NL/dwf47b9f50/crossed%20out%20wheelie%20bin%20symbol.pngBatterier og oppladbare batterier som inneholder farlige stoffer er tydelig merket med symbolet med en søppelkasse som er strøket over. De kjemiske betegnelsene på de aktuelle farlige stoffene kan være anført under symbolet med søppelboksen som er strøket over. Det kan f.eks. være snakk om bly (Pb), kadmium (Cd) og kvikksølv (Hg).

Gamle batterier og oppladbare batterier får ikke avhendes sammen med vanlig husholdningsavfall. Disse batteriene kan leveres inn gratis på en miljøstasjon eller i en butikk. Du kan også returnere kjøpte batterier og oppladbare batterier (uten enheter) personlig til oss etter bruk. Vennligst ikke send inn batterier med posten.

 

Versjondesember 2022

 

VEDLEGG 1 til adidas Nettstedet Vilkår og betingelser

 

 

Eksempel på skjema for heving av kjøp

Til

 

adidas Norge AS
c/o adidas Customer Service,
Returns department,
Hoogoorddreef 9A Amsterdam, Nederland

 

 

 

Skjema for opplysninger om angrerett

Den næringsdrivende fyller ut og gir skjemaet til forbrukeren.Ved korrekt utfylt skjema anses opplysningene i angrerettloven § 8 første ledd bokstav h, i og j, jf. annet ledd, gitt.

Se opplysninger om utfylling i notene på side 2.

 

Angrerett

 

Du har rett til å gå fra denne avtalen innen 14 dager uten å oppgi noen grunn for dette.

Angrefristen utløper 14 dager etter 1 _____________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

 

Du har rett til å gå fra denne avtalen innen 14 dager uten å oppgi noen grunn for dette.

Angrefristen utløper 14 dager etter     

 

 

For å kunne bruke angreretten må du underrette oss 2

___________________________________________________________________________

på en utvetydig måte om din beslutning om å gå fra avtalen (f.eks. i et brev sendt med post, telefaks eller e-post).

For å kunne bruke angreretten må du underrette oss

     

     

     

på en utvetydig måte om din beslutning om å gå fra avtalen (f.eks. i et brev sendt med post, telefaks eller e-post).

 

Du kan benytte det vedlagte angreskjemaet, men det er ikke obligatorisk 3.

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

For å overholde angrefristen er det tilstrekkelig at du sender meldingen om at du vil bruke angreretten før angrefristen utløper.

 

Du kan benytte det vedlagte angreskjemaet, men det er ikke obligatorisk.

Du kan også elektronisk fylle ut og sende angreskjemaet eller en annen utvetydig erklæring på vårt nettsted     .Dersom du benytter dette alternativet, sender vi deg umiddelbart et mottaksbevis på et varig medium (f.eks. via e-post).

For å overholde angrefristen er det tilstrekkelig at du sender meldingen om at du vil bruke angreretten før angrefristen utløper.

 

Du kan benytte det vedlagte angreskjemaet, men det er ikke obligatorisk.

For å overholde angrefristen er det tilstrekkelig at du sender meldingen om at du vil bruke angreretten før angrefristen utløper.

 

Virkningene av at angreretten brukes

 

Dersom du går fra denne avtalen, skal vi tilbakebetale alle betalinger vi har mottatt fra deg, herunder leveringskostnadene (med unntak av tilleggskostnader som følge av at du har valgt en annen type levering enn den billigste typen standardlevering vi tilbyr), uten unødig opphold og i alle tilfeller senest 14 dager etter den dag vi mottar melding om din beslutning om å gå fra denne avtalen.

Vi foretar tilbakebetalingen med samme betalingsmiddel som du benyttet ved den opprinnelige transaksjonen, med mindre du uttrykkelig har avtalt noe annet med oss.

I alle tilfeller vil du ikke bli pålagt noe gebyr som følge av tilbakebetalingen.

 

Vi kan holde tilbake tilbakebetalingen til vi har fått varene tilbake, eller til du har lagt fram dokumentasjon på at varene er sendt tilbake, eller til det av disse tidspunktene som inntreffer først.

4 og 5

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

 

     .

 

Navn og geografisk adresse til person som har fullmakt til å motta varene:

     
     

 

     

 

 

     

 

 

 

6

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

Dersom du har anmodet om at utførelsen av tjenestene (derunder levering av vann/gass/elektrisitet/fjernvarme) skal påbegynnes før angrefristen utløper,skal du betale oss et beløp som står i forhold til det som er utført eller levert fram til du underrettet oss om at du ønsket å gå fra avtalen, sammenlignet med full oppfyllelse av avtalen.

 

 

Opplysninger om utfyllingfor den næringsdrivende

Noter:

 

1)    Sett inn det som står i anførselstegn i ett av følgende alternativer:

a)           For en tjenesteavtale eller en avtale om levering av vann, gass eller elektrisitet, når dette ikke tilbys for salg i et begrenset volum eller en fastsatt mengde, eller levering av fjernvarme eller av digitalt innhold som ikke leveres på et fysisk medium, «inngåelsen av avtalen».

b)           For en salgsavtale, «den dag du eller en annen tredjemann enn transportøren, som du har utpekt, får varene i fysisk besittelse».

c)           For en avtale som omfatter flere varer bestilt av forbrukeren i én bestilling og levert separat, «den dag du eller en annen tredjemann enn transportøren, som du har utpekt, får den siste varen i fysisk besittelse».

d)           For en avtale knyttet til levering av en vare som består av flere partier eller deler, «den dag du eller en annen tredjemann enn transportøren, som du har utpekt, får det siste partiet eller den siste delen i fysisk besittelse».

e)           For en avtale om regelmessig levering av varer i et bestemt tidsrom, «den dag du eller en annen tredjemann enn transportøren, som du har utpekt, får den første varen i fysisk besittelse».

 

2)    Sett inn ditt navn, geografisk adresse og eventuelt telefonnummer, telefaksnummer og e-postadresse.

 

3)    Dersom du har gitt forbrukeren mulighet til å fylle ut og sende opplysninger om bruk av angreretten elektronisk på ditt nettsted, sett inn følgende: «Du kan også elektronisk fylle ut og sende angreskjemaet eller en annen utvetydig erklæring på vårt nettsted [sett inn Internettadresse her]. Dersom du benytter dette alternativet, sender vi deg umiddelbart et mottaksbevis på et varig medium (f.eks. via e-post).»

 

4)    Dersom avtalen gjelder varer:
For salgsavtaler der du ikke har tilbudt deg å hente varene i tilfelle av bruk av angreretten, sett inn følgende: «Vi kan holde tilbake tilbakebetalingen til vi har fått varene tilbake eller til du har lagt fram dokumentasjon på at varene er sendt tilbake, eller til det av disse tidspunktene som inntreffer først.»

 

5)    Dersom forbrukeren har mottatt varer i forbindelse med avtalen:

a)           Sett inn:

            «Vi vil hente varene.» eller

            «Du må returnere varene eller levere dem til oss eller til … [navn og eventuelt geografisk adresse på den person du har gitt fullmakt til å motta varene], uten unødig opphold og i alle tilfeller senest 14 dager etter den dag du underrettet oss om at du ville gå fra avtalen. Fristen er overholdt dersom du sender tilbake varene før fristen på 14 dager er utløpt.»,

b)           Sett inn:

            «Vi vil bære kostnadene ved å returnere varene.»,

            «Du må bære de direkte kostnadene ved å returnere varene.»,

            Dersom du i en fjernsalgsavtale ikke tilbyr å bære kostnadene ved retur av varene, og varene på grunn av sin art normalt ikke kan returneres med post, sett inn: «Du vil måtte bære de direkte kostnadene ved retur av varene, … kr [sett inn beløp].», eller dersom kostnadene ved retur av varene ikke med rimelighet kan beregnes på forhånd: «Du må bære de direkte kostnadene ved å returnere varene. Kostnadene anslås til høyst ca. … kr [sett inn beløp].», eller

            Ved avtaler inngått utenom faste forretningslokaler, der varene er levert til forbrukerens hjem på tidspunktet for inngåelsen av avtalen og på grunn av sin art normalt ikke kan returneres med post, sett inn: «Vi vil hente varene for egen regning.» og

c)           «Du er ansvarlig bare for en eventuell reduksjon i varenes verdi som skyldes en annen håndtering av varene enn den som er nødvendig for å fastslå deres art, egenskaper og funksjon.».

 

6)    For tjenesteavtale (derunder avtale om levering av vann, gass eller elektrisitet), når dette ikke tilbys for salg i et begrenset volum eller en fastsatt mengde, eller levering av fjernvarme, sett inn følgende: «Dersom du har anmodet om at utførelsen av tjenestene (derunder levering av vann/gass/elektrisitet/fjernvarme) skal påbegynnes før angrefristen utløper, skal du betale oss et beløp som står i forhold til det som er utført eller levert fram til du underrettet oss om at du ønsket å gå fra avtalen, sammenlignet med full oppfyllelse av avtalen.»