alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Friidrett

 
[23]

ALT DU TRENGER TIL FRIIDRETT FRA ADIDAS

Helt siden den greske antikken har friidrettsøvelser vært en stor del av vår felles sportslige arv. Selv i kaldere strøk som Norge er friidrett veldig populært hele året og for alle aldersgrupper. Uansett om du er mest opptatt av å hoppe høyest, kaste lengst eller løpe raskest, er gode sko av stor betydning for resultatene. En finjustering av grep eller demping kan ha stor effekt på både ytelsen og opplevelsen du sitter igjen med. Nettopp derfor er det også mange alternativer å velge mellom når det kommer til utstyr og sko til friidrett.

DEN MANGFOLDIGE FRIIDRETTEN – ULIKE BEHOV OG KRAV

På vei mot hoppegropen er det viktig med maksimal kraft og fart – og eksplosiv energi! I noen øvelser i friidrett, som for eksempel kulestøt, er imidlertid stabilitet og godt grep viktige egenskaper, mens lang- og mellomdistanseløpere bør se etter ultralette sko som sitter som støpt på foten, med god demping og energiretur.

GRIPESIKRE PIGGSKO TIL FRIIDRETT

Grener som spydkast krever høy presisjonsgrad, så her er det ofte gunstig med friidrettsko med pigger – gjerne avtagbare, for å sikre allsidig bruk og muligheten til å konkurrere i flere øvelser i friidrett. Også du som deltar i løpeøvelser vil erfare at det å løpe og trene på myke baner er en annen opplevelse enn å løpe i ulendt terreng eller på asfalt. I friidrett organiseres det konkurranser i sprint så vel som langt lengre distanser på slike myke baneunderlag. For avanserte og ambisiøse løpere kan det være aktuelt med piggsko til friidrett. Dette krever en viss tilvenning, men kan føre til gode resultater. Piggene på piggsko til friidrett er laget av karbon og nylon samt med ultralett stivhet, som innebærer et skarpt grep helt frem til målstreken.