alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Badehetter og svømmehetter

 
[7]

PRAKTISKE SVØMMEHETTER TIL STORE OG SMÅ

Svømmehetter er praktiske hodeplagg som holder håret tørt og ute av veien mens du svømmer, og kan gi en hydrodynamisk fordel i form av økt tempo ved rundesvømming, trening eller konkurranser. Trenings- og konkurransehetter er ofte ganske stramme, og dette reduserer motstanden i vannet. Enkelte steder er det dessuten faktisk påbudt med svømmehette for at du skal få lov til å bade i bassenget, da løse hår kan tette sluk og filtre. For din egen del har du også fordeler i form av at du unngår skade ved at du ikke utsetter håret for klor og sterkt sollys. Det er med andre ord flere gode grunner til å bruke badehette når du svømmer. Det gjelder både for juniorsvømmere og voksne.

LEKKERT DESIGN FRA ADIDAS

Badehetter fra adidas kombinerer topp funksjonalitet med kult design. Du kan velge mellom ulike farger, motiv og mønstre, som ikoniske 3-Stripes og den klassiske Trefoil-logoen, og til og med kanskje finne en modell som matcher resten av badetøyet? Det kan være ganske utfordrende å ta på svømmehetter frem til man har gjort det noen ganger, men prosedyren går som en drøm når du først har lært deg triksene. Vi anbefaler at du først setter håret opp i en knute eller hestehale, alt etter hvor langt det er. Deretter fukter du håret i en vask eller i dusjen for at hetten skal skli lettere på. Du kan også legge et lett lag med balsam på håret. Tørre hårstrå kan nemlig lugge litt og gjøre det mer krevende å få hodeplagget på plass. Åpne hetten, bøy hodet frem og begynn å ta den på deg fra pannen og bak. Nå trenger du bare å justere den litt, så er du klar!

LATEKSFRI SVØMMEHETTER I SILIKON

Tettsittende treningshetter kan komme i materialer som lateks og silikon. Mange av adidas’ hetter er revnebestandige og med en behagelig passform som hverken klemmer eller klyper deg noen steder. Velg hetter som dekker ørene dersom du ønsker å bruke øreplugger, så de ikke faller ut og du må avbryte en intens svømmeøkt.