adidas
GRATIS LEVERING OVER KR 250 OG 100 DAGERS RETUR

Herrejakker

 
[370]
1 / 8
Sideav 8

CHEAT SHEET: Hvilken herrejakke passer deg best?

Når det kommer til herrejakker, er det mange ting å tenke på – blant annet tekniske spesifikasjoner, værbeskyttelse og stil. Gjør hjemmeleksen uten å bruke for mye tid på å rote deg bort i tekniske ord og uttrykk. Med denne guiden finner du ut hva slags herrejakke du trenger til kvelder på byen og ute på kalde løpeturer.
Jakker med værbeskyttelse
Støt fra deg vann og blokkér vind som et supermenneske med lette jakker med hette og vind- og vannbestandig teknologi. Moderne windbreaker-jakker forbedrer vanligvis temperaturkontrollen med ventilasjonselementer på ryggen og justerbare snorer, så du holder deg komfortabel under løpeturer i kaldt vær. Vind- og værbestandig teknologi går hånd i hånd og gir best beskyttelse. Været kan ingen forhåndsbestemme, men du kan styre det du kan med valg av yttertøy – med tekniske materialer som climaproof® eller climastorm®, som holder på temperaturen og holder deg tørr i hardt vær.

Det aller meste regntøyet er behandlet med holdbar vannbestandig finish (DWR). DWR-belegg påvirker ikke de pustende elementene fordi det beskytter de individuelle fibrene i jakken, i stedet for å dekke hele shell-stoffet. Hvis regn sitter på overflaten av jakken, gjør den jobben sin. Men hvis du ser at vannet gjør stoffet mørkt eller fuktig, betyr det at DWR-belegget ikke fungerer som det skal. Dette kan ha med vasking, jord eller kroppsoljer å gjøre. Eksperttips: Enkelte DWR-belegg kan fornyes etter at du har vasket jakken ved å la den gå en runde i tørketrommelen på lav eller middels varme. Hvis det ikke fungerer, kan du bruke et spray-produkt for å gjenopprette den vannbestandige teknologien.

Prestasjonsorienterte vester og jakker for herre
Bruk av pustende elementer i klær har hatt stor betydning for trening ute blant elementene. Teknologier som climacool® transporterer svette fra kroppen via jakkeshellet, mens lettere fukttransporterende materialer som climalite® er bygget inn i en rekke vester og treningsjakker, som gjør at du holder deg fresh og tørr gjennom harde treningsøkter. Materialer med UV-beskyttelse og som forhindrer lukt, finner du for eksempel i jakker med 37.5®-teknologi, hvor det myke ytterlaget gir lettvekts isolasjon og børstet foring for varme.
Avgjør hvilke spesielle elementer du trenger og når
Hvordan jakken er konstruert, er like viktig som teknologiene den er designet med. Se etter disse elementene:
  • Opphøyd krage, sett på populære treningsjakker, for ekstra dekning ved lett vind
  • Hetter med justerbare bremmer, sider og baksider som gjør at du kan finjustere passformen for mindre distraksjon under treningen
  • Velg mesh-ventilering på målrette områder på overkroppen eller sidelommer for å forbedre måten klærne puster på, ved lengre utendørsøkter
  • Se etter midjekanter med snorer, justerbare håndleddavlukk og lommer med glidelås, hvor du kan gjemme verdisakene dine mens elementene råder uten å påvirke treningen
  • Lette løpevester og løpejakker som kan pakkes inn i lommen – perfekte for løpeturer på tidligvåren og senhøsten
  • Løpere bør bruke jakker med refleksdetaljer for å forbedre synlighet i forhold med dårlig belysning
Jakker som får deg til å se bra ut og føle deg bra
Med en fresh kombinasjon av klassisk treningsjakke og slimfit-silhuett kan du enkelt gå fra trening til bygatene i en komfortabel og herlig stil. Prøv en atletisk-luxe-look inspirert av Tokyos gatestil med myke teksturer og uventede detaljer i en moderne tvist på moteriktig sportstøy.