alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Terrengsykling

 
[45]

Alt du trenger av utstyr til terrengsykkel

Det er lite som slår følelsen av å sette seg på terrengsykkelen sin og overvinne de mange utfordringene som finnes i skog og mark. Du kjenner adrenalinet pumpe mens du suser nedover bakkene eller klatrer oppover til toppen. For å lykkes med terrengsykling og ikke minst for å holde deg trygg, er det helt essensielt at du har det rette utstyret. Terrengsykling stiller store krav til både klær, sko og annet sikkerhetsutstyr for at du skal få en best mulig opplevelse, og hos adidas finner du alt du trenger av utstyr til terrengsykkel til både menn og damer.

Sørg for å ha behagelige og funksjonelle sykkelklær

For en behagelig sykkeltur i skog og mark må du sørge for å kle deg riktig og bruke rett utstyr til terrengsykkel. Velg plagg som gir deg god bevegelighet, samtidig som de puster og transporterer bort svette og fuktighet fra kroppen. En god sykkelshorts er et must, men mange velger likevel lengre bukser for å beskytte beina ved eventuelle fall. Alternativt kan du også bruke beskyttelsesutstyr for å beskytte deg mot dette. Ta gjerne med deg en jakke på turen, enten på deg eller i sykkelvesken i tilfelle temperaturen synker.

Velg rett sykkelsko

Det finnes et hav av ulike sykkelsko der ute, og det er viktig at du velger sko som er tilpasset den sykkelgrenen som du skal drive med. Som terrengsyklist trenger du slitesterke sko med en stiv såle som gir et godt grep. Skoene bør ha en slitesterk overdel som tåler både gjørme og regn, i tillegg til at den beskytter foten mot røtter og stein. Ved terrengsykling må man ofte bære sykkelen over forskjellige hindringer, og da er det viktig at du har sko med en god såle som tåler skog og mark. Vi anbefaler også å bruke et par gode og pustende sokker i skoene, og bruk gjerne også en caps for solbeskyttelse.