alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Friluftsliv og Outdoor

 
[802]

Vi har alt du trenger innen friluftsliv

I Norge er vi så heldige å ha en fantastisk natur som vi kan utforske så ofte vi vil. Derfor tilbringer nordmenn mye tid ute og har dermed en sterk tilhørighet til naturen, men vi vet også hvor viktig det er å ha riktig utstyr. Været kan variere fra årstid til årstid, men også fra dag til dag. Derfor er det viktig å ha utstyr som holder deg komfortabel gjennom hele året, uansett vær. For husk – det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær! Du finner alt du trenger innen friluftsliv i nettbutikken til adidas.

Klær og sko til alle opplevelser utendørs

Det spiller ingen rolle om du bare skal ta deg en rolig søndagstur med familien eller gå en heftig topptur. Riktig klær, sko og utstyr bør du ha uansett. Om vinteren kan det være en god idé å gå for ull innerst og deretter andre plagg lagvis etter temperaturen og værforholdene. Vi har alt fra tynne softshellbukser til boblebukser, vindjakker til dunjakker. I de varmere månedene kan du gjerne gå for en behagelig shorts eller tights og en løs t-skjorte for en sporty og komfortabel look. Minst like viktig er det å ha gode sko som er tilpasset forholdene. Noen foretrekker lette joggesko, mens andre ønsker mer robuste tursko med GORE-TEX® og grepsikre såler.

Ikke glem tilbehøret!

I tillegg til klær og sko av høy kvalitet, finner du også praktisk tilbehør hos adidas. Skaff deg for eksempel et bare gode sokker som gir ekstra demping og komfort på turen og et pannebånd som skjermer ørene dine for kulde. Dersom det er sol og du ønsker skjerming, kan du gå for en caps som beskytter hodet og ansikt. Sist, men ikke minst bør du ha en god sekk med deg der du har plass til en tynn jakke, vannflaske, matpakke og andre ting som du ønsker å ha med deg på turen.

Friluftsliv og Outdoor Ofte stilte spørsmål

Lag-på-lag-bekledning sikrer allsidighet og gjør det mulig å regulere kroppstemperaturen ved å legge til eller fjerne lag etter behov. Dette bidrar til god transportering av fukt, isolering mot kulde og beskyttelse mot vind og regn.
Vi skiller mellom fire lag: - Baselag: Et baselag transporterer fukt bort fra huden. - Mellomlag: Et lett mellomlag bidrar til å holde kroppen varm samtidig som svette transporteres bort fra kroppen under uteaktiviteter. - Isolerende lag: I dette laget møtes dunlignende varme og bevegelsesfrihet – selv på de kaldeste dagene. - Ytterlag: Et godt ytterlag bidrar med pustende beskyttelse fra vind, regn og snø.
Ytterlag har ofte ventilering gjennom glidelåsåpninger på strategiske plasser, mens baselag og isolerende lag har justerbar lukking for å slippe ut overflødig varme etter behov.
Velg fukttransporterende materialer til baselag og unngå bomull, som lagrer fukt. God ventilering gjennom glidelåser og justerbare ermer kan også bidra til å unngå oppsamling av fukt i klærne.
Når du slutter å bevege deg, kjøles kroppen raskt ned. Legg til et isolerende lag ved hvile og fjern laget når du beveger deg igjen. Slik unngår du overoppheting ved aktivitet.