alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkIcons/Communication/USP/Cash-deliveryIcons/Communication/USP/Delivery-eveningIcons/Communication/USP/Delivery-same-dayIcons/Communication/USP/Delivery-storeusp-deliveryIcons/Communication/USP/Exchangeusp-free-returnsIcons/Communication/USP/Gift-cardIcons/Communication/USP/KlarnaIcons/Communication/USP/Salespritearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube
Hopp til hovedinnhold
adidas

Alle bærekraftige

 
[10707]

Produkter med bærekraftige materialer

adidas ønsker å være en ledende aktør innen utvikling av bedre og mer miljøvennlige løsninger i sko- og klesindustrien, og jobber stadig med å utvikle produkter laget av bærekraftige materialer. De mest sentrale tiltakene i så måte er samarbeidet med organisasjonene Parley for the Oceans og Better Cotton Initiative, samt bruken av resirkulert polyester og andre bærekraftige materialer.

Parley Ocean Plastic® – gjenbruk av marint plastavfall

Innen 2050 er det antatt at det kommer til å være mer plast enn fisk i havet. For å bidra til å motvirke denne utviklingen har adidas inngått et samarbeid med miljøorganisasjonen Parley for the Oceans, som jobber med å redusere plastforurensning av havet. adidas x Parley-samarbeidet har som mål å øke andelen produkter med bærekraftige materialer og samtidig redusere plastforurensningen i havet. Sammen med Parley for the Oceans utvikler vi treningsklær, sko og tilbehør produsert med minst 75 % gjenbrukt plastavfall. Produksjonen av Parley Ocean Plastic® gjennomføres dessuten med et lavt energi- og vannforbruk.

Samarbeid med Better Cotton Initiative – forbedring av gobal bomullsdyrking

I 2018 kunne vi konstatere at over 90 % av bomullen benyttet i adidas’ klesproduksjon var hentet fra gårder som er med i Better Cotton Initiative – en ideell organisasjon som jobber for å bedre forholdene for den globale bomullsdyrkingen og vilkårene for bomullsarbeidere. Dette samarbeidet startet i 2010, og vi er stolte over å kunne tilby stadig større andeler produkter laget av bærekraftige materialer.

Resirkulert polyester og andre bærekraftige materialer

adidas arbeider også for å utvikle produkter med andre bærekraftige materialer, spesielt resirkulert polyester. For eksempel finner du en stor andel fotballtrøyer i 100 % resirkulert polyester, i tillegg til at flere produkter i adidas by Stella McCartney-kolleksjonen er produsert med resirkulert polyester og i samarbeid med Better Cotton Initiative.