alert-erroralert-infoalert-successalert-warningbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-delivery-cashusp-delivery-delayusp-delivery-eveningusp-delivery-same-dayusp-delivery-storeusp-deliveryusp-exchangeusp-free-returnsusp-gift-cardusp-klarnausp-salearrow-backarrow-downarrow-left-longarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexternal-linkfilterfullscreenhamburgerhd-filledhd-outlinehide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-outlinepin-smallpinplay-filledplay-outlineplusprofilereloadsd-filledsd-outlinesearchsharesound-off-filledsound-off-outlinesound-on-filledsound-on-outlinesubtitles-cc-filledsubtitles-cc-outlinesubtitles-filledsubtitles-outlinewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessengerpinterestruntastictiktok-defaulttiktoktwittervkwhatsappyahooyoutube

Produkter laget med resirkulert innhold

 
[5128]
Resirkulert innhold skaper mindre avfall og produseres med mindre vann, og er et bedre alternativ til nyproduserte materialer, som en del av planen vår for å gjøre slutt på plastavfall.
Box Hog 2.0 Sko SvartBox Hog 2.0 Sko Svart

Box Hog 2.0 Sko

Boksing

Produkter med resirkulerte materialer

adidas ønsker å være en ledende aktør innen utvikling av bedre og mer miljøvennlige løsninger i sko- og klesindustrien, og jobber stadig med tiltak og utviklinger på produksjonsfronten av produkter med resirkulerte materialer. De mest sentrale tiltakene innen utvikling av produkter med resirkulerte materialer er samarbeidet med organisasjonene Parley for the Oceans og bruken av resirkulert polyester og andre resirkulerte materialer.

Parley Ocean Plastic® – gjenbruk av marint plastavfall

Innen 2050 er det antatt at det kommer til å være mer plast enn fisk i havet. For å bidra til å motarbeide denne utviklingen har adidas inngått et samarbeid med miljøorganisasjonen Parley for the Oceans, som jobber med å redusere plastforurensning av havet. adidas x Parley-samarbeidet har som mål å øke andelen produkter med bærekraftige materialer, samtidig som man reduserer plastforurensningen i havet. Sammen med Parley for the Oceans utvikler vi treningsklær, sko og tilbehør produsert med minst 75 % gjenbruk av plastavfall. Produksjonen av Parley Ocean Plastic® gjennomføres dessuten med et lavt energi- og vannforbruk.

Produkter med resirkulerte materialer – polyester, fiskegarn og nylonavfall

adidas arbeider også for å utvikle produkter med andre bærekraftige materialer, spesielt resirkulert polyester. For eksempel finner du en stor andel fotballtrøyer i 100 % resirkulert polyester, og flere produkter i adidas by Stella McCartney-kolleksjonen er produsert med resirkulert polyester, samt i samarbeid med Better Cotton Initiative. Du finner også produkter med resirkulerte materialer som sokker produsert med resirkulert ECONYL®-garn, laget av resirkulerte fiskegarn, og annet nylonavfall. Du finner også Stella McCartney-plagg produsert med en mer bærekraftig fargeprosess – fiberfarging – hvor mindre vann brukes sammenlignet med mer konvensjonelle fargeteknikker.